2 ve 3 Boyutlu Tasarımlar İçin Kullanabileceğiniz SolidWorks Nedir, Ne İşe Yarar, Hangi Alanlarda Kullanılır?

Her şeyin el emeği, göz nuru olduğu zanaat günlerini geride bırakalı çok oluyor, artık teknoloji çağındayız. Bu nedenle yapılan tasarımlar da bilgisayar destekli olarak geliştiriliyor. Son kullanıcı olarak biz pek farkında olmasak bile kullandığımız her bir cihaz SolidWorks gibi profesyonel bir yazılım üzerinden hazırlanıyor. SolidWorks, tasarım dünyasının profesyonellerine hitap eden bir bilgisayar destekli tasarım programıdır.

9.03.2022 07:00:18 tarihinde yayınlandı.

Her şeyin el emeği, göz nuru olduğu zanaat günlerini geride bırakalı çok oluyor, artık teknoloji çağındayız. Bu nedenle yapılan tasarımlar da bilgisayar destekli olarak geliştiriliyor. Son kullanıcı olarak biz pek farkında olmasak bile kullandığımız her bir cihaz SolidWorks gibi profesyonel bir yazılım üzerinden hazırlanıyor. SolidWorks, tasarım dünyasının profesyonellerine hitap eden bir bilgisayar destekli tasarım programıdır.

SolidWorks için aslında programdan ziyade yazılım paketi demek daha doğru olacak. İlk yıllarda tek bir yazılım olarak çalışsa bile zaman içinde mekatronik alanında çalışan tasarımcıların bir numaralı gözdesi haline gelince kendini geliştirdi ve kullanıcılarına bir yazılım paketi olarak sunulmaya başladı. 2 boyutlu ve 3 boyutlu profesyonel tasarımlar için kullanılan SolidWorks nedir, ne işe yarar, hangi alanlarda kullanılır biraz daha detaylı inceleyelim.

SolidWorks ilk kez Jon Hirschtick tarafından geliştirilen ve daha sonra 1997 yılında Dassault Systems tarafından satın alınan bir bilgisayar destekli tasarım kısaca CAD ve bilgisayar destekli mühendislik kısaca CAE yazılım paketidir. SolidWorks yazılım paketi içerisinde kullanıcıların 2 ve 3 boyutlu tasarım süreçlerinin tüm adımlarını kontrol altında tutacakları hizmetler yer alıyor.

SolidWorks ile bir projenin üç temel aşamasını uygulayabilirsiniz. İlk aşamada; planlama, görsel üzerine fikir oluşturma, temel modelleme, sonuç değerlendirmesi, örnek prototip oluşturma ve proje yönetimini gerçekleştirirsiniz.

İkinci aşamada tasarımın temel elemanları olan mekanik ve yazılım için başlangıçlar yapılır. Üçüncü aşamada ise daha çok yönetim odaklı çalışmalar yapabilirsiniz. Yazılım, cihaz yönetimi, analitik değerlendirmeler, veri otomasyonları ve buna bağlı olarak kullanılan bulut hizmetleri üzerindeki tüm yönetim çalışmaları SolidWorks ile yapılabilir. 

SolidWorks yazılım paketi ile profesyonel tasarımcıların yapabileceklerinden bazıları bu şekilde. SolidWorks aynı zamanda 3D XML, ACIS, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe Portable Document Format, Autodesk Inventor, CADKEY, CATIA Graphics, DXF/DWG files, DXF 3D, SolidWorks eDrawings, Highly Compressed Graphics, HOOPS, IDF 2.0, IDF 3.0, IDF 4.0, IFC, IGES, JPEG, Mechanical Desktop, PADS, Parasolid, PDF, Pro/ENGINEER, ProStep EDMED, Rhino, ScanTo3D, Solid Edge, STEP, STL, TIFF, U3D, Unigraphics, VDAFS, Viewpoint, VRML ve XPS 3 boyutlu dosya formatlarını desteklediği için sorunsuz bir kullanım sağlar. 

SolidWorks için bilgisayar destekli tasarım ve bilgisayar destekli mühendislik yazılımı demiştik. Bu kısa açıklama bile aslında SolidWorks hangi alanlarda kullanılır sorusunu yanıtlıyor çünkü cevap, her alan. Yani şöyle bir düşündüğümüz zaman tasarım ile inşa edilmeyen ve mühendislik dokunuşu olmayan bir alan yok diyebiliriz.

SolidWorks yazılım paketi ile yapacaklarınıza bakarsak yalnızca bu hizmetleri kullanarak başlı başına bir mekatronik sistemi kurmanız mümkün. Elektronik, bilgisayar ve kontrol sistemleri için hazırlanan her bir aşamanın tasarımları ve genel olarak projenin tamamı SolidWorks yazılım paketi ile oluşturulabilir ve sonuçlandırılabilir. 


Kaynak webtekno.com

 

Kullandığımız Sıradan Uygulamalar, Kişisel Bilgilerimizin Aslında Ne Kadarını Topluyor?

Şirketlerin sundukları hizmetler neredeyse her zaman belirli izinler vermenizi gerektiriyor. Örnek olarak Google Maps’in sunduğu navigasyon hizmetini kullanmak için o uygulamanın sizin konumunuzu bilmesine izin vermeniz gerekiyor. Buna benzer diğer uygulamalar da amaçları doğrultusunda bizlerden belirli izinler istiyor. Biz de o hizmete hemen erişmek için bunların ne olduğuna bakmadan izin veriyoruz.

DJI, Gelişmiş Özelliklerle Donattığı Aksiyon Kamerası Osmo Action 4ü Duyurdu!

İnsansız hava araçları ve aksiyon kamerası gibi sektörlerde rüştünü ispatlayan DJI, bugün düzenlediği bir etkinlikte "Osmo Action 4" isimli yeni kamerasını duyurdu. Etkileyici özelliklere sahip olan kamera, yaklaşık bir yıl önce tanıştığımız Osmo Action 3'e kıyasla bazı iyileştirmeler sunuyor. Gelin hep birlikte DJI'ın yeni aksiyon kamerasına yakından bakalım.

Aydan Film Afişi Gibi Duran Yeni Görüntüler Geldi

Aylar süren gecikmenin ardından 16 Kasım’daki fırlatmayla başlayan Artemis I görevi, Ay’dan da yeni görüntüler görmemizi sağladı. Görev bünyesinde Ay’ın etrafında dolaşıp geri dönmek üzere fırlatılan Orion uzay aracı, bugün yeni bir görsel daha paylaştı.

Bilgisayarımızda Gördüğümüz Temp Klasörü Nedir, Nasıl Açılır, Silinebilir mi?

Bilgisayarınızda bulunan bazı klasör ve dosyalar devamlı göz önündedir, bazıları ise geri planda kalırlar ancak doldukları ya da sayıları arttığı zaman performans sorunu yaratabilirler. Temp klasörü de bunlardan bir tanesi. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda bulunan Temp klasörü içinde bilgisayarınızdaki uygulamalara ait önbellek dosyalarını, yedek dosyaları ve çerezleri barındırır.