2021 Yılında Dünyada En Büyük Kripto Vurgunu Yapan Şirketler Açıklandı: Zirvede Türkiyeden Bir Şirket Var

Kripto paraların her geçen gün artan popülaritesi, dünyanın her yerinde bu yöndeki suçların da artmasına sebep oldu. Bir yatırım aracı olmasının yanında aynı zamanda özellikle hükümetler tarafından bolca eleştirilen ve kısıtlamalara tabii tutulan kripto paralar, büyük dolandırıcılıkların da en büyük kaynaklarından biri haline geldi.

20.02.2022 02:15:09 tarihinde yayınlandı.

Kripto paraların her geçen gün artan popülaritesi, dünyanın her yerinde bu yöndeki suçların da artmasına sebep oldu. Bir yatırım aracı olmasının yanında aynı zamanda özellikle hükümetler tarafından bolca eleştirilen ve kısıtlamalara tabii tutulan kripto paralar, büyük dolandırıcılıkların da en büyük kaynaklarından biri haline geldi.

Dünya genelinde kripto piyasaları üzerine incelemeler yapan ve raporlar yayınlayan Chainalys, 2021 yılında yaşanan kripto dolandırıcılıklarını araştırdı. Konu hakkında detaylı bir rapor yayınlayan Chainalys'in raporunda en dikkat çeken detay, ülkemizde gündemi uzunca süre meşgul eden Thodex'in raporda yer alması oldu.

Geçtiğimiz yılın nisan ayında Türkiye'de gerçekleşen Thodex vurgunu, 2021 yılında gerçekleştirilen en büyük kripto para vurgunu oldu. Thodex tarafından yapılan bu kripto para vurgununda yaklaşık 400 bin kullanıcı yaklaşık 2 milyar dolar dolandırıldı. Ayrıca yine geçtiğimiz aylarda Savcılık, aralarında Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de olduğu tüm sanıkların Binance'e para aktardığını belirlemişti. Hatta bunun üzerine Binance ile iletişime geçen yetkililer, 30 milyon 100 bin 78 liraya el koymuşlardı.

En büyük kripto para vurgunu yapan Thodex'ten sonra kullanıcılarını 57 milyon dolar dolandırarak ikinci şirket AnubisDao oldu. Rapora göre 2020 yılında 7,8 milyar dolar büyüklüğünde olan kripto suçları, 2021 yılında neredeyse iki katına çıkarak 14 milyar dolara yükseldi. Kripto piyasasının işlem hacmi ise yine 2020 yılına kıyasla büyük bir yükseliş yaşayarak 15,8 triyon dolar oldu. 

İLGİLİ HABER Türkiyedeki 4 Büyük Kripto Para Borsasına 18 Milyon TL Para Cezası

Kripto paralarla işlenen suçlar yalnızca dolandırıcılık vakaları ile sınırlı kalmadı. Raporda ayrıca kripto paraların terörizm, çocuk istismarı, fidye ve şantaj gibi suçlarda da sıklıkla kullanıldığı bilgisine yer verildi.


Kaynak webtekno.com

 

BDDK, Ekonomi Yorumları Nedeniyle 5 Kişiye Suç Duyurusunda Bulundu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), geçtiğimiz hafta paylaştığı açıklamada döviz kurundaki olumlu havayı manipüle edenler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı. Kurum, bugün bu yönde olabilecek bir haber paylaştı. BDDK, aralarında eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın da olduğu beş kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Uygun Fiyatlı AirPods Lite ve Daha da Pahalı AirPods Max 2 Hakkında İlk Bilgiler Ortaya Çıktı

Deneyimli Apple analisti Ming-Chi Kuo, şirketin geleceğe yönelik planları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Paylaşılan bilgilere göre Apple, kulak üstü kulaklığı AirPods Max ile mevcut modellerden daha uygun fiyatlı bir AirPods üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kuo'ya göre Apple, yeni ürünlerini 2024'ün sonu veya 2025'in ilk yarısında piyasaya sürecek.

Instagramda Spider-Man: No Way Home Spoilerı Paylaşan Kim Kardashian, Takipçilerinin Lincine Uğradı

Uzunca bir süredir yolunu gözlediğimiz Spider-Man: No Way Home, en sonunda 17 Aralık tarihinde tüm dünyada gösterime girmişti. Fakat bu gösterim öncesinde gerçekleşen filmin galası, filmi bekleyen herkesin birkaç günlüğüne sosyal medyaya girememesini sağlamıştı. Spoilerlardan kaçalım derken şekilden şekile girdiğimiz günler geçmiş, birçoğumuz filmi seyretmiş olsak da halen filmi seyretmeyenlerin olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bir GTA 5 Hayranı, Oyundaki Ünlü Bir Aracı ‘Gerçek Hayatta’ Üretti

Grand Theft Auto serisinin oyun dünyasında apayrı bir yeri olduğu tartışılmaz bir gerçek. Her ne kadar Rockstar’ın GTA Definitive Edition macerası tam bir faciayla sonuçlansa da oyunların eski versiyonlarının hala büyük bir beğeniye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Serinin son oyunu GTA 5’in Online versiyonu da bir hayli ses getirdi. Hatta serinin hayranları, oyundaki otomobilleri gerçek hayata bile taşımaya başladı…