2050 Yılındaki Distopik Bir Türkiye Nasıl Görünürdü? Yapay Zekâ ile Resmettik!

Alternatif evrendeki Türkiye'nin distopik filmlerdeki/kitaplardaki ortamlardan bir farkı yok. İnsanlar mutsuz, hayat pahalılığı var, otoriter bir rejim hakim.

24.05.2023 14:30:14 tarihinde yayınlandı.

Alternatif evrendeki Türkiye'nin distopik filmlerdeki/kitaplardaki ortamlardan bir farkı yok. İnsanlar mutsuz, hayat pahalılığı var, otoriter bir rejim hakim.

Hak, hukuk, adalet artık yok; muhaliflerin yönetimde olması yasak. 30 yıllık tek adam rejiminin ardından başa geçen yeni diktatör, önceki diktatörün akrabası ve 20 yıldır ülkenin başında.

İLGİLİ HABER Türkiyenin Refah İçinde Yüzdüğü Alternatif Evrenden 26 Gündem Konusu: Yapay Zekâyla Resmettik

Bu evrendeki Türkiye gayet modern ve insanların huzur içinde olduğu bir ülkeydi (Tamamen editöryal bir kurguyla hazırlanmıştı).

Şimdiyse karanlık ihtimale, "Paralel Evrendeki Distopik Türkiye"ye bakıyoruz. Bu senaryo, yapay zekâ modeline ait.

Dünyanın bu bölgesinde, insan hakları ve demokrasi kavramları büyük ölçüde aşındı, çevre ve iklim krizi ise belirgin bir şekilde sertleşti.

Bu sistemde, büyük teknoloji şirketlerinin neredeyse sınırsız gücü var. Devlet, günlük yaşamın her yönünü dijital olarak izlerken, insanlar da sıklıkla "Akıllı Vatandaşlık" programı aracılığıyla bu gözetim ağına dahil oluyor.

Bu program, günlük aktivitelerini ve sosyal puanlarını izleyerek ve yöneterek vatandaşlarına "iyi vatandaşlık" için mükafatlar sunuyor.

Enflasyon hiçbir zaman açıklanmıyor. Bilinen tek şey, fiyatların sürekli arttığı. Teknolojik elitler ve onların çevresindekiler büyük şehirlerde lüks içinde yaşarken, kırsal bölgelerde ve daha az gelişmiş şehirlerde yaşayanlar ciddi şekilde fakirleşti.


Kaynak webtekno.com

 

Metaverse Aşkıyla Yanıp Tutuşan Mark Zuckerberg, Appleın Gözlüğü Vision Pro Hakkındaki Görüşünü Açıkladı

ABD merkezli teknoloji devi Apple, hafta başında WWDC 2023 etkinliğinin lansman etabını gerçekleştirdi. Bu etkinlikteki en önemli ürün, hiç şüphesiz "Vision Pro" isimli karma gerçeklik gözlüğü oldu. Ciddi anlamda etkileyici özelliklere sahip olan gözlük, 2024 yılı itibarıyla 3.499 dolar karşılığında satın alınabilecek. 

Kripto Türevleri Ticaretine Nasıl Başlanır?

Değeri bir kaynak varlığın değerindeki değişime göre değişen ürünlere Türev ürünler denir. Örneğin bir Bitcoin piyasası, yatırımcıların herhangi bir zamanda Bitcoin alıp satmasına izin verir, ancak aynı zamanda belirli sınırlamalar da getirir. Yatırımcılar yalnızca Bitcoin fiyatı yükseldiğinde para kazanabilirler veya tam tersi bir durumda Bitcoin’in fiyat düştüğünde, BTC tutan herkes zarar görecektir. 

45 Yıldır Gizemini Koruyan "Wow!" Sinyalinin Geldiği Yer Araştırıldı: Sonuç Yine Hüsran

Uzaylıların varlığı astronomi dünyasında uzun yıllardır tartışılıyor ve bu alanda yoğun çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalardan biri de uzun yıllardır hem medyanın hem de astronomi çevrelerinin kafasını kurcalayan, meşhur Wow! sinyalinin elde edildiği çalışma. 1977 yılında ortaya çıkan bu gelişme, büyük bir heyecana sebep olmuş ve gelecek çalışmalar için motivasyon sağlamıştı.

TBMMde Kripto Para Düzenlemesi Görüşmesine Katılan ‘Blockchain İnisiyatifi’ Ekibine Sosyal Medyada Tepki Yağdı: Peki Kim Bu Ekip?

Bugün öğlen saatlerinde Meclis’te gerçekleştirilen Kripto Para Ekosistemi toplantısında kripto paralara getirilmesi beklenen yasa tasarısının taslağı konuşuldu. AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın da katıldığı toplantıda ülkemizdeki kripto para kullanıcılarını temsil eden grup ise ‘Blockchain İnisiyatifi’ (BCI) isimli ekip oldu.