216 Gibi Ama Dijital: Gerçek Zamanlı Asistanlığınızı Yapacak Dijital İnsan Duyuruldu

Bilim kurgu temalı filmlerinin dünyasından alışkın olduğumuz dijital insanlar, yapay zeka teknolojileriyle hayatımıza dahil oluyor. Japon telekomünikasyon şirketi KDDI, bir sanal asistan yarattı.

22.02.2022 00:15:15 tarihinde yayınlandı.

Bilim kurgu temalı filmlerinin dünyasından alışkın olduğumuz dijital insanlar, yapay zeka teknolojileriyle hayatımıza dahil oluyor. Japon telekomünikasyon şirketi KDDI, bir sanal asistan yarattı.

KDDI'ın akıllı telefon ekranlarında artırılmış gerçeklik teknolojisiyle “görülebilecek” dijital insan hizmeti 'Digital Human as a Service' (DHaaS) projesi olarak karşımıza çıkacak ve çok yakında piyasaya sürülecek. 

Her geçen gün hızla gelişen yapay zeka teknolojisi, evrenin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Japon telekomünikasyon şirketi KDDI ve Mawari adlı bir teknoloji şirketi de özellikle Metraverse'ün sık sık konuşulduğu bu günlerde dikkat çekecek bir projesini duyurdu. KDDI'nin 5G ağının, Amazon'un düşük gecikmeli AWS bilgi işlem teknolojisinin ve Mawari'nin tescilli bir codec bileşeninin bir araya getirilmesiyle hazırlanan uygulama bu ay içerisinde piyasaya sürülecek.

Kullanıcılar dijital insan hizmetine aylık, üç aylık veya yıllık olarak ödeme yaparak erişilebilecek. Firma, kullanıcılar için “dijital insan kullanma” rehberini de çok yakında yayınlayacak. Bu hizmeti kullananlar Metaverse’te görüntülenecek bir dijital asistana sahip olacak. Cep telefonu kamerasıyla görüntülenen konumda belirecek dijital insan, kullanıcılara asistan gibi hizmet verecek.

İLGİLİ HABER Sony’den Metaverse Adımı: 4K Sanal Gerçeklik Gözlüğü Geliyor

Yeni teknoloji, akıllara birkaç yıl önce geliştirilen artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon Go’yu getirse de uygulamalar incelendiğinde temelde farklı bir yapıya sahip olduğu görülüyor. Dijital insan hizmeti, Pokemon GO’daki gibi telefonunun hafızasından çalışmak yerine telefon kamerasından aldığı verilerle eş zamanlı olarak çalışıyor..


Kaynak webtekno.com

 

Googleın Kapatılan Bulut Oyun Hizmeti Stadianın Patronu, Sessiz Sedasız Şirketten Ayrılmış

ABD merkezli teknoloji devi Google geçtiğimiz ocak ayında, 2019 yılında tanıttığı bulut oyun hizmeti Stadia’yı kapatma kararı almıştı. 23 ülkede faaliyet gösteren ve Türkiye’ye gelmeyen Stadia’nın kapatılma nedeni olarak ise yeteri kadar ilgi alamaması gösterilmişti. Bu karar, Stadia için oyun geliştirmesi için kurulan stüdyoların kapatılmasından aylar sonra gelmişti.

TikTok, Instagram ve Facebook Gibi Sosyal Medya Devlerine Okullardan Dava: "Gençlerde Kaygı, Depresyon ve İntihara Neden Oluyorlar"

Artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası hâline gelen sosyal medya platformları, birçok problemi de beraberinde getiriyor. Öyle ki yapılan sayısız araştırma, bu tarz mecraların mental sağlıktan ekonomik statüye kadar birçok farklı konuda insanları etkilediğini ortaya koyuyor. En çok zarar görenlerin ise tahmin edebileceğiniz gibi genç kullanıcılar olduğu söyleniyor.