İnternet Kısıtlandığında Başvurduğumuz VPNler de İşe Yaramazsa Ne Yapmalıyız?

VPN uygulamaları, cihazınız ile bir sunucu arasında güvenli ve şifreli bir bağlantı olan sanal bir özel ağa (VPN) bağlanmanıza izin veren yazılım uygulamalarıdır. VPN uygulamaları gizliliğinizi korumanıza, sansürü atlamanıza, coğrafi kısıtlamalı içeriğe erişmenize ve daha pek çok şeye yardımcı olabilir.

15.05.2023 14:45:10 tarihinde yayınlandı.

VPN uygulamaları, cihazınız ile bir sunucu arasında güvenli ve şifreli bir bağlantı olan sanal bir özel ağa (VPN) bağlanmanıza izin veren yazılım uygulamalarıdır. VPN uygulamaları gizliliğinizi korumanıza, sansürü atlamanıza, coğrafi kısıtlamalı içeriğe erişmenize ve daha pek çok şeye yardımcı olabilir.

Ancak bazı durumlarda, bilgi akışını kontrol etmek ve kısıtlamak adına VPN kullanımı da kısıtlanabiliyor veya yasaklanabiliyor. VPN uygulamalarının kısıtlandığı veya yasaklandığı yerlerde internete özgürce ve güvenli bir şekilde erişmeniz gerekirse ne yapacağınızı anlatmak istedik. Bunun için Twitter’da teknolojik önerileriyle tanınan Zet Lorento’nun bahsettiği Snowflake'e ve Tor Browser'a yer verdik.

Snowflake, tarayıcınızı Tor ağının engellendiği ülkelerdeki sansürlü kullanıcılar için bir proxy'ye dönüştüren bir tarayıcı uzantısıdır. Tor, kullanıcıların web'de anonim olarak gezinmesine ve gizli sitelere erişmesine izin veren gönüllü sunuculardan oluşan bir ağdır. Snowflake, sansürlü kullanıcıları, uzantının yüklü olduğu sansürsüz kullanıcılara bağlayarak çalışır. Bu şekilde, sansürlenen kullanıcılar Tor ağına bir Snowflake proxy köprüsü aracılığıyla erişebilir.

Snowflake'i kullanmak için normalde uzantıyı tarayıcınıza (Chrome veya Firefox) yüklemeniz ve etkinleştirmeniz yeterli oluyor. Ancak erişimi kısıtlanmış ülkelerde mutlaka Tor Tarayıcısının indirilmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABER Twitterdan Seçim Öncesinde Türkiye Hakkında Kritik Bir Açıklama Geldi

Erişimi engelli hesaplara veya sitelere erişmenizin bir başka yolu da The Invisible Internet Project isimli bir uygulama ancak bunu yaparken manuel olarak Proxy ayarlarınızı kurcalamak gerekiyor. Ancak Tor Browser bunu zaten sizin yerinize yapıyor diye daha kolay olan yöntemi anlatalım dedik.


Kaynak webtekno.com

 

Apple, El Hareketlerinizi Takip Edecek Akıllı Kayış Patenti Aldı: Telefona Bile Dokunmadan iPhoneda Oyun Oynayabileceksiniz

ABD merkezli teknoloji devi Apple, son dönemlerde giyilebilir ürünlere odaklanmış gibi görünüyor. Hatırlayanlarınız olacaktır, çok kısa bir süre önce Apple'ın akıllı saatler üzerinden tüm vücut pozisyonlarını takip etmesini sağlayacak bir patent aldığından bahsetmiştik. Bugünse Apple, yine akıllı saatleri için yeni bir patent aldı. 

Dijital Ürünleri Metaverse Evrenine Taşıyacak Meta Pay Duyuruldu: İşte Paylaşılan İlk Bilgiler

Mark Zuckerberg, orijinal Facebook hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Uzun zamandır Metaverse teknolojilerine odaklanan Zuckerberg, "Facebook Pay" olarak isimlendirilen ödeme yönteminin artık "Meta Pay" olarak anılacağını söyledi. Zuckerberg'e göre Meta Pay, Metaverse teknolojilerini de destekleyen bir cüzdan haline gelmiş durumda. Bu hamle, Meta ile kripto para dünyasının iç içe geçeceğinin yeni bir göstergesi.

Yenilenen Media Player, Windows 11 İçin Yayınlandı: Orijinalinin Yerini Tutar mı?

Microsoft, sürpriz bir şekilde bir anda Windows 11 ile karşımıza çıktığında pek çok kullanıcı, yepyeni bir işletim sistemi beklentisine kavuşmamıştı. Bunun nedeni de Microsoft’un daha önce birkaç kez Windows 11 çıkarmayacağını açıklamasıydı. Kararından aniden dönen Microsoft’un yayınladığı işletim sistemi de tam da beklendiği gibi Windows 10’un daha geliştirilmiş ve boyanmış haliydi. Yine de güvenlik tarafında TPM 2.0 zorunluluğu gibi önemli yeniliklere imza atılmıştı.