ABD’deki Şirketler Twitter Mavi Tiki İçin Aylık 1000 Dolar Ödemek Zorunda Kalacak (Zengine Yine Kıyak Geçilmiş)

Twitter’ın saygınlık sembolü olarak görülen ‘mavi tik’i parayla satması yüzünden sık sık eleştirilen Elon Musk, eleştirilere kulak asmadan kendi bildiğini okumaya devam ediyor. Twitter’ın API’larını bile ücretli yapan Musk, geçtiğimiz günlerde çalışanlarına gönderdiği bir e-postada şirketin kasasının neredeyse bomboş olduğunu belirtmişti.

1.04.2023 10:30:19 tarihinde yayınlandı.

Twitter’ın saygınlık sembolü olarak görülen ‘mavi tik’i parayla satması yüzünden sık sık eleştirilen Elon Musk, eleştirilere kulak asmadan kendi bildiğini okumaya devam ediyor. Twitter’ın API’larını bile ücretli yapan Musk, geçtiğimiz günlerde çalışanlarına gönderdiği bir e-postada şirketin kasasının neredeyse bomboş olduğunu belirtmişti.

Bugünse ortaya çıkan bilgilere göre Twitter, 1 Nisan’da eski mavi tikleri kaldırdıktan sonra mavi tik sahibi olmaya devam etmek isteyen şirket ve hükümet hesaplarından aylık 1.000 ücret alacak. Üstelik garip bir şekilde en çok takipçisi olan (dolayısıyla mavi tike para vermeye en yatkın) şirketlerdense para almayacak.

Twitter tarafından yapılan resmi açıklamaya göre şirket, 1 Nisan’da eski mavi tikleri kaldırdıktan sonra mavi tike sahip olmak isteyen ABD merkezli büyük çaplı şirketlerden ve ABD hükümetine bağlı organizasyonlarda aylık 1.000 dolar talep edecek. Şirketlerin ana hesaplarına ek olarak oluşturulan yan hesaplar ve çalışanların doğrulanan hesaplarındansa ayda 50 dolar ödeme talep edilecek.

Ancak Twitter, bu konuda garip bir adım atarak Twitter’da en çok takip edilen 100 şirketten bu aylık ödemeyi almayacağını açıkladı. En çok takip edilen şirketlerse, YouTube, NASA, CNN ,ESPN ve BBC gibi aylık 1.000 doları ödemekten çekinmeyecek şirketler. Webtekno olarak biz ise SocialBlade’e göre bu sıralamada 23,987. sırada bulunuyoruz.

Twitter yetkilileri bu 1.000 dolarlık ödemenin sadece ABD merkezli şirketler ve ABD’li hükümet kuruluşları için geçerli olduğunu belirtiyor. Ancak Türkiye ve AB ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelerdeki büyük şirketler ve hükümet kurumlarının mavi tik için kaç para ödeyeceği hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Medya kuruluşları ve Twitter kullanıcılarıysa bu ve benzer durumlarda bilgi almak için Twitter’ın basınla ilgili e-posta adresine mail gönderdiklerindeyse kaka emojisi aldıkları için bilgi alamadıklarını ifade ediyor. Hatırlarsanız Twitter CEO’su Musk geçen haftalarda tüm iletişim ekibini kovduğu için sistemi otomatik olarak kaka emojisi atacak şekilde düzenlediğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABER Twitterın Yeni API Abonelik Paketleri Duyuruldu! (Kalbi Olan Fiyatlara Bakmasın)

Bir zamanlar ücretsiz olan mavi tikin paralı olması sıkça eleştirilse de şu anda yüzbinlerce kullanıcının Twitter Blue aboneliğine para verdiğini görebilirsiniz. Kim bilir, belki Musk gerçekten de Twitter Blue sayesinde şirketin boşalan kasasını doldurabilir.


Kaynak webtekno.com

 

İliğine Kadar Hacklenen Twitchte İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nasıl Açılır?

2011 yılında hayatımıza giren ve internet ortamında canlı yayın kültürünün oluşmasını sağlayan Twitch, bilgisayar korsanları tarafından adeta darma duman edildi. Platforma saldıran hackerler, platformun kaynak kodlarını, kullanıcı verilerini, yayıncılara ne kadar ödeme yapıldığı gibi tüm önemli detayları sızdırdılar. 125 GB büyüklüğündeki veriler, şu sıralar pek çok forumda dağıtılmaya başlamış durumda. İki faktörlü kimlik doğrulamayı aktifleştiren Twitch kullanıcıları bir nebze daha rahat olsalar da diğer kullanıcılar, hesapları için endişeleniyorlar.

Twitterda Yerli Kripto Borsası Dolandırıcılığı Yeniden Patlak Verdi: Sahte Reklamlarla Kullanıcılar Dolandırılıyor

Sosyal medya, dolandırıcılıklar ve gerçek dışı sahte reklamların kullanıcılar arasında hızlıca yayılması adına oldukça uygun bir ortam sunuyor. Bu yalan paylaşımlara ve boş vaatlere aldanan kullanıcılar genelde hiçbir şekilde bekledikleri ve onlara vadedilen karşılığı alamazken, kimi zaman ise dolandırılarak ellerindeki paradan ve kimlik belgelerinden de olabiliyor. 

e-Kitap Okurlarının Sıkça Karşılaştığı EPUB Dosyası Nedir, Nasıl Açılır?

Ülkemizde kullanılan kağıt ve diğer matbaa malzemeleri ithal olduğu için her geçen gün kitap fiyatları artıyor. Olayın mali yönünün yanı sıra bir de doğaya verdiği zarar var. Tüm bunları göz önüne alan pek çok okuyucu e-kitaba yönelmiş durumda. En popüler e-kitap dosya formatı ise EPUB. EPUB, uluslararası alanda kabul görmüş ve herkes tarafından yaygın olarak kullanılan bir e-kitap formatıdır.