Adan Zye AMD Catalyst Control Center Rehberi: Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl İndilir ve Güncellenir?

Kullanmakta olduğunuz bilgisayarın en önemli donanımları arasında şüphesiz grafik kartları ve APU adı verilen mikroişlemciler başı çekmektedir. Piyasada bu konuda en önemli markalardan bir tanesi olan AMD üretimi grafik kartlar ve APU’ların kullanımı son derece yaygındır. Eğer AMD marka bir grafik kartı kullanıyorsanız gerekli kontroller ve denetimler için AMD Catalyst Control Center adı verilen bir yardımcı yazılım paketine de sahip olmanız gerekiyor.

15.04.2022 01:30:23 tarihinde yayınlandı.

Kullanmakta olduğunuz bilgisayarın en önemli donanımları arasında şüphesiz grafik kartları ve APU adı verilen mikroişlemciler başı çekmektedir. Piyasada bu konuda en önemli markalardan bir tanesi olan AMD üretimi grafik kartlar ve APU’ların kullanımı son derece yaygındır. Eğer AMD marka bir grafik kartı kullanıyorsanız gerekli kontroller ve denetimler için AMD Catalyst Control Center adı verilen bir yardımcı yazılım paketine de sahip olmanız gerekiyor.

AMD Catalyst Control Center, satın aldığınız grafik kartı ya da APU ile birlikte gelir. Ancak bazen gelmeyebilir ya da herhangi bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumda elle indirmeniz ve yüklü olarak gelse bile güncellemeler yapmanız gerekir. Yani bu yazılım paketini biraz yakından tanımak gerekiyor. Gelin AMD Catalyst Control Center nedir, ne işe yarar, nasıl indirilir ve güncellenir gibi merak edilen soruları tüm detaylarıyla inceleyelim.

AMD Catalyst Control Center; Advanced Micro Devices, kısaca AMD markası tarafından üretilmiş olan grafik kartları ve APU’ların kontrolü ile denetimi için kullanabileceğiniz bir yardımcı yazılım paketidir. Genel olarak AMD grafik kartı ve APU aygıt sürücüsü olan AMD Radeon Software ile birlikte gelmektedir. 

AMD Catalyst Control Center yardımcı yazılım paketini kullanarak sahip olduğunuz AMD grafik kartı ya da APU’nun 3D işlevlerini, monitör kontrollerini, ekran seçeneklerini, donanım işlevlerini ve diğer grafik ayarlarını kontrol edebilir ve denetleyebilirsiniz. Sahip olduğunuz donanımın maksimum performans sunması için AMD Catalyst Control Center güncellemelerini de takip etmelisiniz. 

AMD Auto-detect Utility ile AMD Catalyst Control Center indirmek için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Eğer bilgisayarınızın ve grafik kartınızın teknik detaylarına pek hakim değilseniz bu yöntemi uygulamanız öneriliyor. AMD Auto-detect Utility bilgisayarınız için gerekli olan sürücüyü belirleyecek ve otomatik olarak indirecektir. Yapmanız gereken sadece indirilen sürücü dosyasını yüklemek olacak. 

AMD Driver Support ile AMD Catalyst Control Center indirmek için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Eğer sahip olduğunuz AMD ekran kartı ya da APU hakkındaki teknik detayları biliyorsanız bu yöntemi uygulayarak işletim sisteminize en uygun sürücüyü indirebilirsiniz. Ürün isimleri benzer olduğu için seçim sırasında acele etmeyin.

AMD grafik kartları ve APU’ları kontrol etmek ve denetlemek için gerekli AMD Catalyst Control Center yardımcı yazılım paketini Advanced Driver Updater uygulamasını kullanarak güncellemek için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Advanced Driver Updater yerine sürücü ve güncelleme desteği sunan farklı bir uygulama da kullanabilirsiniz. 

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda AMD Catalyst Control Center yardımcı yazılım paketini kaldırmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Adımlarda geçen başlıklar, farklı Windows versiyonlarında değişiklik gösterseler bile benzer isimlere sahip olacaklardır. 


Kaynak webtekno.com

 

Tumblr Hesap Silme Nasıl Yapılır? Adım Adım Açıkladık

İlk olarak 2007 yılında piyasaya sürülen Tumblr, çok kısa bir süre içerisinde yaklaşık 75.000 kullanıcıya ulaşarak, büyük bir başarıya imza atmıştır. Fakat, ilerleyen yıllarda meydana gelen veri ihlalleri, piyasa çıkan yeni rakipler ve diğer birçok etken, kullanıcıların platformdan uzaklaşmasına ve doğal olarak hızla popülaritesini kaybetmesine neden oldu. 

Binance CEO’sundan Tüm Kripto Para Borsalarına Örnek Olacak Açıklama

Bildiğiniz gibi kripto para borsaları üzerinden pek çok farklı birimle işlem gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak X adındaki bir kripto paranın Y isimli borsada işlem görmesi, X ve Y’yi geliştiren şirketler arasında kurumsal bir bağ olsa da borsalar, para birimleri üzerinde kontrol sahibi değiller. Zaten böyle bir durum olsa, ne borsaların ne de kripto paraların güvenliğinden söz etmek pek de mümkün olmuyor.

"Apple, Uygun Fiyatlı iPhone Üretmekten Vazgeçecek": Tamam da Neden?

Apple, son yıllarda özellikle en uygun fiyatlı modellerinin küresel satışlarında bazı sorunlarla karşılaşıyor. iPhone SE 3, iPhone 13 mini ve son olarak iPhone 14 Plus, şirketin beklediği ilgiye ulaşamadı. iPhone 13 mini’deki bu başarısızlık, mini modellerin tamamen kaldırılmasına bile neden olmuştu.