Appledan Kulaklıkları Tarihe Gömecek Patent: Bilim Kurgu Filmlerindeki Gibi İletişim Kuracağız

Her geçen gün, gelişen teknoloji sebebiyle ortaya çıkan yeni cihazların bizleri şaşırtmaya devam ettiğini söylememiz yanlış olmaz. Durum böyle olunca önceden filmlerde gördüğümüz, ‘hayal’ olarak nitelendirebileceğimiz birçok ürün günlük yaşamımızda yer edinmeye başlıyor. Dev şirketler de bu cihazların hayatımıza girmesini sağlayanların başında yer alıyor.

25.03.2022 00:00:30 tarihinde yayınlandı.

Her geçen gün, gelişen teknoloji sebebiyle ortaya çıkan yeni cihazların bizleri şaşırtmaya devam ettiğini söylememiz yanlış olmaz. Durum böyle olunca önceden filmlerde gördüğümüz, ‘hayal’ olarak nitelendirebileceğimiz birçok ürün günlük yaşamımızda yer edinmeye başlıyor. Dev şirketler de bu cihazların hayatımıza girmesini sağlayanların başında yer alıyor.

Şimdi de dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan ABD merkezli Apple’dan, bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz cihazların önümüzdeki yıllarda gerçek hayatta kullanılabileceğini gösteren bir hamle geldi. Gelen haberler, dev şirketin bildiğimiz iletişim kurma yollarını değiştirebilecek bir cihaz için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) patent başvurusunda bulunduğunu gösterdi.

USPTO’nun resmi sitesinden fark edilen bu patente göre şirket, 2021 yılının temmuz ayında ‘Yönlü Sesli Giyilebilir Cihaz’ başlığı altında başvuruda bulundu. Belgeler incelendiğinde ise Apple’ın cihaz ile ilgili şu ifadeleri kullandığı görüldü: “Bu giyilebilir cihaz, kullanıcının kulaklarından uzak bir mesafeden ses çıkışı oluşturabilecek şekilde çalışan bir ses modülü sağlayabilir. Örnek vermek gerekirse cihaz, kıyafetlerin üstüne takılabilir ve kullanıcının kulaklarına ses dalgaları gönderebilir."

Bunun yanı sıra şirket, cihazın özel hoparlörler yoluyla kimseyi rahatsız etmeyeceğini ve sesin kulağa takılan herhangi bir cihaz olmadan kullanıcıya iletilebileceğini sözlerine ekledi. 

Apple’ın bu tanımının, bizlere ünlü bilim kurgu serisi Star Trek’i hatırlattığını da söylemeden geçmememiz gerek. Bu serideki karakterler Apple’ın cihazına benzer özelliklere sahip olan ‘communicator badge’ ismi verilen ve rozet olarak kullanılan bir cihaz ile iletişim kuruyordu. Başvuruda yer alan görsel de yeni cihazın bilim kurgu filmlerini aratmayacağını, kullanıcının boynuna takılarak çalışacağını bizlere gösteriyor.

Ayrıca cihazın; takılması zor olan, kullanıcının ortam seslerini duymasını veya başkalarıyla iletişimini kısıtlayan geleneksel kulaklıkların yerini alabileceği ifade ediliyor. Bu iletişim cihazının; basınç, ışık, dokunma, kuvvet, sıcaklık, konum, hareket ve daha birçok şeyi algılayabilen, kalp atış hızı gibi sağlık faktörlerini izleyebilen bir dizi sensöre sahip olacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABER Apple’ın Sadece iPhone Kutusundan Şarj Cihazını Çıkararak Elde Ettiği Korkunç Kâr Açıklandı: 2 Çanakkale Köprüsü…

Son olarak ne zaman piyasaya çıkacağı belli olmayan ürünün, ilerde diğer cihazlar ile bağlantılar kurabileceği de kaydediliyor. Biz de her yıl ürünleriyle milyarlarca dolar kâr eden Apple’ın bu cihazı şimdilik konsept olsa da bilim kurgu yapımlarında gördüklerimize benzer birçok ilginç cihazın önümüzdeki yıllarda bizi beklediğini belirtebiliriz.


Kaynak webtekno.com

 

Samsungdan Note Severlere Müjde: Başka Bir İsimle Geri Dönüyor

Samsung'un donanımsal açıdan en sağlam akıllı telefon serilerinden Galaxy Note'un fişi geçtiğimiz aylarda resmi olarak çekildi. Bu durum Galaxy Note hayranları tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Durum böyle olunca serinin hayranları seri geri gelecek mi diye sosyal medyada tartışmaya başladı. Firmanın mobil bölüm başkanı TM Roh, sessizliğini bozdu ve serinin ruhunu Galaxy S Ultra modeliyle yaşatmak istediklerini söyledi.

Yapay Zekânın Mucidi John McCarthy’nin İnanılmaz Hayatı

Yapay zekâ, kimilerine göre büyük bir lütuf kimilerine göre ise büyük bir tehlike. Kitaplardan filmlere, yani kurguya, günümüzde ise yavaş yavaş gerçeğe dönüşen yapay zekâ, en kaba ve kısa tanımıyla "insan zekâsıyla yapılabilecek şeyleri bilgisayarlara yaptırma" teknolojilerine verilen isim. Ancak bu ismi ilk kim kullandı da öylesine geçerli oldu ki bugünü, hatta geleceği şekillendiriyor.