Avrupa, 5G Altyapısı Oluşturmak İçin Netflix ve Google Gibi Teknoloji Devlerinden Destek İsteyebilir

Tüm dünyada 5G’ye geçiş hızla devam ediyor ve altyapı çalışmaları sürdürülüyor. Geçtiğimiz gün Bloomberg tarafından fark edilen bir taslak ise, Avrupa Birliği’nin bu konuda önemli bir adım atmaya hazırlandığını ortaya koyuyor.

3.02.2023 10:30:20 tarihinde yayınlandı.

Tüm dünyada 5G’ye geçiş hızla devam ediyor ve altyapı çalışmaları sürdürülüyor. Geçtiğimiz gün Bloomberg tarafından fark edilen bir taslak ise, Avrupa Birliği’nin bu konuda önemli bir adım atmaya hazırlandığını ortaya koyuyor.

Belgeye göre yetkililer, Netflix ve Google’ın çatı şirketi Alphabet gibi çok fazla bant genişliğine sahip şirketlerin yeni nesil internet altyapısına finansal destek sağlamak için teklif sunma konusunu değerlendiriyor.

Şirketlerden gerekli altyapıları oluşturmaya katkı sağlamasını isteyen bu fikrin yeni olmadığını belirtmek gerek. 2012 yılında da Avrupa’dan benzer bir öneri gelmişti. Geçtiğimiz yıl ise Avrupa Komisyonu üyesi Thierry Barton, kimin ne ödemesi gerektiğine bakılmadığı takdirde Avrupa’nın 5G altyapısı konusunda ABD ve Asya’nın gerisinde kalabileceğini ifade etmişti.

Tüm bunların ardından yeni çıkan belge ise altyapı için şirketlerin desteğinin istenebileceğini ortaya koydu. Habere göre öneriler, AB’nin, video akışı ve diğer veri ağırlıklı hizmetleri sağlayan büyük teknoloji devlerinin ürettikleri trafik için ödemeye katkı sağlamasını gerektiren ‘adil paylaşım’ vizyonunun bir parçası.

Belge, firmaların 5G mobil ağlar ve fiber altyapı inşa etme maliyetini dengelemek için oluşturulan bir fona katkıda bulunabileceklerini ve ayrıca teknoloji devleri için zorunlu bir doğrudan ödeme sisteminin oluşturulmasını da öneriyor.

İLGİLİ HABER Türk Telekom Yöneticisinden Açıklama: “Türkiye 5G’ye Hazır” (E Hani Cihazımız Yoktu?)

Tabii ki somut bir sonucun henüz olmadığını belirtmekte fayda var. AB’nin eletkronik iletişim düzenleyicisi, ekim ayında Netflix ve YouTube gibi şirketlerin altyapılar için ödeme yapması gerektiğini gösteren bir kanıtın olmadığını belirtirken böyle bir hamlenin internet ekosistemine zarar verebileceğini söylemişti. Şimdiki belge ise bu konudaki görüşmelerin sürdüğünü ve nihai bir karar verilmeye çalışacağını ortaya koydu.


Kaynak webtekno.com

 

Bilgisayar İnternete Bağlanmıyorsa Sorun Nasıl Çözülür?

Özellikle pandemi sürecinde yoğunlaşmak zorunda kaldığımız internet; günlük işlerimizden, eğlencemize kadar her yerde, artık hayatımızın tümü olmuş durumda. Her an ihtiyacımız olan internete erişim problemi yaşamak ise kullanıcıları çileden çıkaran sorunların başında geliyor. Muhtemelen mobil verinizle okuyacağınız bu listemizde, "Wi-Fi bağlı ama internet yok” ya da “İnternetim tamamen gitti” gibi sorunların çözümlerini bulabileceksiniz.

Google’ın Yapay Zekâyla Oluşturulmuş Sahte Sitelerde Dev Şirketlerin Reklamlarını Gösterdiği Ortaya Çıktı: İnternet Haberciliğinin Geleceği Tehlikede!

Yapay zekâ, özellikle de ChatGPT gibi araçlar sayesinde hayatımızın her alanına entegre oldu. Bugün bir satır kod yazmasını bilmeyen bir birey bile, ChatGPT gibi araçlar aracılığıyla internet siteleri veya mobil uygulamalar oluşturabiliyor. Bu da internet ortamında gereksiz, düşük kaliteli, sahte ve kopya sitelerin çoğalmasına neden oldu. Yapılan bir araştırma ise dünya çapında varlık gösteren dev şirketlerin, boş yere bu sahte sitelere reklam verdiklerini gözler önüne seriyor. Hem de Google aracılığı ile...

Intel’in 13. Nesil işlemcilerinin Performans Testleri Ortaya Çıktı: En Güçlülerden Daha Güçlü

İşlemci piyasasının 2 devinden birisi olan Intel, Geçtiğimiz şubat ayında liderliği AMD’ye kaptırmıştı. Daha sonra 2022’nin ortalarında i9-12900KF ve i9-12900KS isimli özel üretim işlemcisiyle yeniden dikkatleri üzerine çeken ve piyasanın tekrar lideri konumuna gelen Intel, geçtiğimiz aylarda Arc işlemcilerinin performans testlerini yayınlamıştı.

İliğine Kadar Hacklenen Twitchte İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nasıl Açılır?

2011 yılında hayatımıza giren ve internet ortamında canlı yayın kültürünün oluşmasını sağlayan Twitch, bilgisayar korsanları tarafından adeta darma duman edildi. Platforma saldıran hackerler, platformun kaynak kodlarını, kullanıcı verilerini, yayıncılara ne kadar ödeme yapıldığı gibi tüm önemli detayları sızdırdılar. 125 GB büyüklüğündeki veriler, şu sıralar pek çok forumda dağıtılmaya başlamış durumda. İki faktörlü kimlik doğrulamayı aktifleştiren Twitch kullanıcıları bir nebze daha rahat olsalar da diğer kullanıcılar, hesapları için endişeleniyorlar.

Lise Takımları Riders Robotik Liginin Yeni Sezonunda Buluşuyor!

2015 yılından beri aralarında Türkiye’nin de olduğu 15 farklı ülkede online robotik eğitimi veren ve yarışmalar gerçekleştiren Riders’ın dijital robotik yarışması için kayıtlar devam ediyor. Lise çağındaki öğrencilerin katılabilecekleri yarışma, bu alanda kariyer yapmak isteyenler için çok önemli avantajlar sunuyor.