Bilgisayarınızı Akıllı Telefona Dönüştüren Emülatör Nedir, Ne İşe Yarar? 5 Emülatör Uygulaması Tavsiyesi

Bir cihazın başka bir cihazı taklit ederek çalışması için hazırlanan programlara emülatör deniyor. Bu sayede hem donanımsal hem de yazılımsal olarak pek çok program ya da cihaz taklit edilebiliyor. Emülatör yazılımları sayesinde insanlar tek bir cihaz üzerinden ismi unutulmuş olan pek çok sistemi kullanabiliyor. Ayrıca güncel sistemler için de emülatör uygulamaları kullanılabiliyor. 

8.03.2022 19:30:21 tarihinde yayınlandı.

Bir cihazın başka bir cihazı taklit ederek çalışması için hazırlanan programlara emülatör deniyor. Bu sayede hem donanımsal hem de yazılımsal olarak pek çok program ya da cihaz taklit edilebiliyor. Emülatör yazılımları sayesinde insanlar tek bir cihaz üzerinden ismi unutulmuş olan pek çok sistemi kullanabiliyor. Ayrıca güncel sistemler için de emülatör uygulamaları kullanılabiliyor. 

Bu durum genellikle yazılımsal ya da donanımsal olarak gerçekleşebiliyor. Yazılımsal ve donanımsal taklitler için genellikle çalıştıkları sistemi kullanan emülatörler, her zaman çok kararlı bir şekilde çalışmıyor. Bunun sebebi ise bu çalışma mantığı oluyor. 

Bilgisayarınızda ikinci bir cihaz kullanabilmeniz için hazırlanan uygulamalara emülatör diyoruz. Donanımsal ve yazılımsal taklitlere dayalı olarak çalışıyorlar. Bu sayede bilgisayarınıza kuracağınız bir emülatör ile Android işletim sisteminizi kullanabilirsiniz. Ya da oyun oynayabilirsiniz. Bununla birlikte oyun konsolu emülatör programları ile atari gibi oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. 

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için ayrı uygulamalara sahip olan emülatörler tamamen kullanıcı odaklı geliştiriliyor. Ayrıca işletim sistemleri için kullanılan emülatörler de bulunuyor. Bu uygulamalar sayesinde Windows bilgisayarınızda Linux’u çalıştırabiliyorsunuz. Sanal diskler ya da bu konuda üretilen başarılı emülatörler özellikle işletim sistemleri için oldukça pratik bir çözüm sunuyor. 

Her türlü bilgisayar ve işletim sistemi benzersizdir. Bu yüzden de bir sistemde çalışan program haliyle başka bir uygulamada çalışmayacaktır. Örneğin Windows bilgisayarda ya da Mac üzerinde Android işletim sistemini çalıştıramazsınız. Bir Android uygulamasını Windows bilgisayarında kullanamazsınız (Windows 11 bu konuda güncellemeler yapmaya devam ediyor). Emülatörler de tam da bu aşamada devreye giriyor ve ihtiyaçlarınıza en azından belirli bir süreç için çözüm üretiyor. 

Örneğin Mac bilgisayarınızda çalıştırmanız gereken bir Windows uygulaması var ise bu konuda üretilen emülatörlere göz atabilirsiniz. Bu sayede bir Mac bilgisayarda Windows uygulamasını çalıştırabilirsiniz. Bunun yanında eski tip video oyunlarını sevenler için de emülatörler bulunuyor. Eski video oyunları çok daha yüksek bir ekran çözünürlüğü kalitesiyle çalıştırılabiliyor. Emülatörlerin dezavantajları da var tabii. 

Bunların başında genellikle donanım yavaşlığı ön plana çıkıyor. Örneğin Windows bilgisayarınızda Android uygulaması açmaya çalışıyorsunuz diyelim. Uygulama normal Android cihazlardan daha yavaş çalışabiliyor. En büyük dezavantaj kararsızlık, yavaşlık ve donma gibi sorunlar olabiliyor. Tabi bu da taklit edilen uygulamaya göre değişkenlik gösteriyor. 

Emülatör programlarının çalışma mantığı teoride basittir. Bir tiyatrocu gibi başka karakterin rolüne bürünür ve farklı yazılımları taklit etmeye çalışır. Bu da yer yer kasmalara sebebiyet verirken yer yer sorunsuz bir kullanım sunar. Yazılımı bilgisayarınıza ya da telefonunuza kurarsınız ve çalıştırmak istediğiniz uygulamayı da emülatör üzerinden kurarsınız. 

Bu sayede istediğiniz uygulamaları çalıştırabilme imkanınız olur. Bunu yaparken de olabildiğince hızlı yapmak istersiniz. İşte burada da en iyi emülatör uygulamaları tavsiyesi devreye giriyor. İşte sizin için derlediğimiz en iyi 5 emülatör uygulaması.


Kaynak webtekno.com

 

Online Görüntülü Görüşme Uygulaması Microsoft Teams Nedir, Nasıl İndirilir ve Kullanılır?

Pandemi sürecinde özellikle uzaktan çalışmayı sağlayan pek çok ortak çalışma platformu çıktı. Bu platformların büyük önem kazanması uygulamalar için de avantaj oldu. Global çapta en çok tercih edilen uygulama ise Microsoft Teams oldu. Ofis çalışmaları için adeta bir merkez oluşturan uygulama sayesinde ofise gitmeden de işler yürütülebiliyor. 

1 Hafta Boyunca Google ve YouTube Yerine Sadece TikTok Kullandık: İşte Deneyimlerimiz

2014 yılında hayatımıza giren Musical.ly, her ne kadar “şarkılara kendi kliplerinizi” çekebileceğiniz bir sosyal medya olarak tasarlansa da son dönemlerinde insanların ‘challenge’lar yaptığı ve dans videolarını yüklediği bir platform haline gelmişti. Daha sonra bu platform kelimenin tam anlamıyla şekil değiştirerek 2016 yılında TikTok adıyla kullanıma sunulmuştu.

Bilim İnsanları, Dünya Dışı Gezegenleri Keşfedecek Yeni Kişiler Arıyor: Siz de Katılabilirsiniz (Şart Yok)

Hemen hemen her gün önünüze düşen uzay haberleri ya da seyretmeyi sevdiğiniz bilim-kurgu filmleri, her ne kadar gerçeklerden uzak olsa da kendinize ait gezegen bulup Dünya ötesi bir yolculuk gerçekleştirmenin hayalini kurdurmuş olabilir. Şehir değiştirmek için bile ceplerimizi yoklamak zorunda kalırken bu yolculuk gerçekten uzağa daha yakın fakat gezegen bulmanız mümkün olabilir.