Binance CEOsundan Görüştüğü Ülkelere Yönelik Açıklama: İşte CZnin Türkiye Dahil Son Dönemde Görüştüğü Tüm Ülkeler

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, Twitter hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Namıdiğer CZ, Twitter'daki açıklamalarında bazı ülkelerin kendilerinden bir talebi olduğunu söyledi. Bu talep, ayrıcalıklı likidite havuzuydu. CZ'e göre bu fikir, hiç de iyi değil.

3.08.2022 11:15:14 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, Twitter hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Namıdiğer CZ, Twitter'daki açıklamalarında bazı ülkelerin kendilerinden bir talebi olduğunu söyledi. Bu talep, ayrıcalıklı likidite havuzuydu. CZ'e göre bu fikir, hiç de iyi değil.

Nureddin Nebati ile CZ, geçtiğimiz günlerde bir video konferans gerçekleştirmişti. Bu görüşme ile ilgili bir paylaşım yapan Bakan Nebati, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söylemişti. Ancak görüşmenin detaylarına yer verilmemişti. CZ tarafından yapılan açıklama ise görüşme esnasında söz konusu talebin dile getirilmiş olabileceğini düşündürüyor. Resmi makamlardan konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

CZ'in Twitter'daki açıklamasına baktığımızda, bazı ülkelerin ayrıcalıklı likidite alanları istediklerinden bahsettiklerini görüyoruz. Yani söz konusu ülkeler, onlara özel bir sınır getirilmesini istemişler. Binance CEO'su, bunun neden kötü bir fikir olduğunu şu cümlelerle açıklıyor: 

Etkileşimlerimizden bazı ülkeler likidite istiyor. Bu, birkaç nedenden dolayı kötü bir fikirdir. Büyük likidite, en iyi tüketici koruma mekanizmalarından biridir. Piyasa manipülasyonuna ve oynaklığa karşı korur. 

Likiditeyi 180 ülkeye böldüğümüzü düşünün. Büyük yatırımcıların piyasaları sallamaları 180 kat kolaylaşacak ve oynaklığı önemli ölçüde artıracaktır. Bu durumda fiyatları arbitrajcılar dengelemeye çalışacaktır. Ancak bunlar likidite havuzları kadar verimli değiller ve yaptıkları işlemler karşılığında para kazanıyorlar. Bu para, tüketiciler tarafından ödeniyor. 

Ayrıca; insanların yanlış anladıkları başka bir şey daha var: Borsa kullanıcıları, hiçbir zaman karşı taraf seçmezler. Onlar sadece sipariş defteri ile ticaret yaparlar. Sipariş defterini bir komisyoncu olarak düşünebilirsiniz. Büyük likidite, kulanıcılar için daha iyi fiyat sunar. Bu da çok önemli bir tüketici koruma şeklidir. Kullanıcılar için gerçek finansal etki. Binance, küresel olarak en büyük likiditeye sahiptir. Yani en iyi tüketici koruma şekline...

Hatırlarsınız ki Binance'nin CEO'su CZ, geçtiğimiz günlerde pek çok ülkeyle görüşmeler gerçekleştirmiş ve bu ülkelerden biri de Türkiye olmuştu. Bakan Nebati ile görüşmesinden medyaya yansıyan ise yalnızca bir görsel olmuş ve görüşmenin içeriği ile ilgili detaylar aktarılmamıştı.

Bakan Nebati ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamaların da Türkiye'yi ilgilendiriyor olabileceği düşünüldü. CZ konuyla ilgili açıklamalarında ülke ismi vermese de yaptığı son görüşmeler sebebiyle böyle bir açıklamada bulunmuş olabileceği ihtimali mevcut. 

İLGİLİ HABER Binance, 3 Kripto Para Birimini Kaldıracağını Duyurdu: Yatırımcılara Ne Olacak?


Kaynak webtekno.com

 

Cumhurbaşkanlığı, Haftanın Yalan Olarak Değerlendirilen Haberlerini Açıkladı: Bartın Faciası, WhatsApp Okundu Bilgisi…

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sosyal mecralarda dezenformasyonu engellemeyi öngören yasayla birlikte Ekim 2022’de “Dezenformasyon Bülteni” paylaşmaya başladı. Söz konusu bülten, Başkanlık tarafından “Yalan” olarak değerlendirilen haftanın haberlerini konu alıyor, bu değerlendirmenin ardındaki gerekçelere yer veriyor.

NVIDIAnın Bilgisayarlara Çaktırmadan Tolstoy Romanı Yüklediği Ortaya Çıktı

Teknoloji şirketlerinin zaman zaman gerek test gerekse küçük bir sürpriz olması için dosyalarına ilginç eklemeler yaptıklarını görebiliyoruz. Geçtiğimiz gün bu sürprizle gündeme gelen son isim de NVIDIA oldu. Bir Reddit kullanıcısı, yaptığı paylaşımda NVIDIA’nın CUDA dosyasında anlamlandıramadığı bir sürprizle karşılaştı.

Twitter ve Sözlük Sitesi Karışımı Bir Sosyal Medya Girişimi: Edimly

Sosyal medya platformları, akıllı telefon ve internet kullanımının yaygınlaşması ile hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bugün neredeyse herkes, en az bir sosyal medya platformunu aktif olarak kullanıyor. Ancak popüler sosyal medya platformlarının giderek birbirini kopyalaması, kullanıcıları yeni alternatif arayışlarına soktu. Şimdi sizlere, yeni nesil bir sosyal medya platformundan bahsedeceğiz.

2022 Dünya Kupasının Nicki Minajlı Taraftar Marşı Yayınlandı: Kulaklar Waka Wakayı Gözler Shakirayı Mumla Arıyor...

Katar’da düzenlenecek FIFA 2022 Dünya Kupası'na artık saatler kaldı desek yeridir. Turnuva öncesinde mümkün olduğunca geniş bir kitleye ulaşmak isteyen FIFA, farklı kıtalardan şarkıcıları ve müzisyenleri turnuva müzikleri yapmak için bir araya getiriyor. Bu iş birliklerinin sonuncusu da Nicki Minaj, Maluma ve Myriam Fares’ın imzalarını taşıyan taraftar marşı Tukoh Taka.