Bir Zamanların WhatsAppı MSN Messengerın Sonunu Getiren Şey Neydi?

Facebook’un henüz hayatımıza girmediği, hatta bazı insanların telefonunun bile olmadığı zamanlarda insanların birbirleriyle iletişim kuracakları en eğlenceli platform MSN Messenger’dı.

22.03.2023 21:45:16 tarihinde yayınlandı.

Facebook’un henüz hayatımıza girmediği, hatta bazı insanların telefonunun bile olmadığı zamanlarda insanların birbirleriyle iletişim kuracakları en eğlenceli platform MSN Messenger’dı.

90’ların sonunda ortaya çıkan ve senelerce insanların hayatının vazgeçilmez pir parçası olan MSN, hayatımızdan yavaş yavaş silindi ve 2013 yılında tamamen kapatıldı. 

Okulda geçirdiğiniz koca bir günün ardından eve gelip, gün içinde hiç konuşmamışız gibi bir de MSN’de saatlerce konuştuğumuz arkadaşlarımız vardı. Dönemin “flörtleşme” yöntemi ise “ne dinliyorum özelliğini aç” kısmını aktif hâle getirerek göndermeli şarkı çalmak ve öpücük animasyonu göndermekti.

ş?????? ??¢?????? ??????????z? ?ü??????? ve nedense bazı harfleri büyük bazı harfleri küçük yazarak “havalı” olduğumuzu zannederdik. Titreşim yollayarak karşıdakini darladığımızda “Bu kadar sık titreşim gönderemezsiniz.” uyarısıyla bakışırdık.

90’larda bilgisayar kullananlar için en popüler iletişim aracı e-postaydı. Ancak, anlık mesajlaşmanın keyfinden ve eğlenceden yoksundu. Bunun için bir "anlık mesajlaşma programı"na ihtiyaç vardı.

Ana akım internet hareketi yükselişe geçtiğinde bu ihtiyacı karşılamak için savaşan 4 rakip meydandaydı: AOL Instant Messenger, ICQ, Yahoo! Messenger ve Microsoft MSN Messenger. Şimdi geçmişe dönüp baktığımızda yarışı kimin kazandığı aşikâr.

1999 senesinde ICQ ve AOL, 3 senedir faaliyet gösteriyordu. Temmuz ayında ortaya çıkan MSN Messenger geç bile kalmıştı. Ancak bu geç kalınmışlık zirveye ulaşması için engel değildi.

Çok zekice bir karar alındı ve Microsoft’un Hotmail ile entegre edilmesi planlandı. Bu karar, milyonlarca kullanıcıya anında iletişim sunmak için e-posta hizmetinin popülerliğinden faydalanacaktı. 


Kaynak webtekno.com

 

Kulakiçi Kulaklığın Konforunu Işıklı Mışıklı ‘Gamer’ Tasarımla Birleştiren Kulaklık: Hutt G1 ve G1C

Akıllı telefonların güçlenmesi ve mobil oyun sektörünün gelişmesi, kablosuz kulaklıklara gösterilen ilgiyi artırdı. Zira akıllı telefonlar, artık neredeyse konsol kalitesinde oyun oynatabiliyorlar ve oyun tutkunları, yaşadıkları deneyimin en iyi şekilde olabilmesi için ses kalitesine de önem veriyorlar. Şimdi sizlere, Hutt tarafından piyasaya sürülen yepyeni kablosuz kulakiçi kulaklıklardan bahsedeceğiz.

Samsung, 1 Lira Ödemeden NFT Kazanabileceğiniz Bir Metaverse Mağazası Açtı

Metaverse çılgınlığı tüm dünyada artarak sürmeye devam ederken, dev şirketlerin de metaverse’te hızlı bir şekilde yer edinmeye başladığına şahitlik ediyoruz. Bugünse bir diğer dev şirket olan Samsung’tan heyecanlandırıcı bir haber geldi. Güney Koreli teknoloji devi, New York City’deki meşhur Samsung 837 metaverse evrenine taşıdığını duyurdu.

Mavi Kuşa Elveda: Twitter, Android Telefonlarda "X" Olmaya Başladı

Dünyanın en büyük mikroblog platformu Twitter, son günlerde sadece yeniden markalaşma süreci ile gündemde. Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra zaten tonla değişim geçiren platform, en son geçtiğimiz hafta sonu yepyeni logosu ile karşımıza çıktı. Şirketin çiçeği burnunda CEO'su Linda Yaccarino, yeniden markalaşan platformun misyon ve vizyonunu da resmen açıkladı.

Bir Neslin İlk Steam Oyunu Warframe’in Mobil Versiyonu, iOS İçin Ön Siparişe Açıldı

Kişisel bir anıyla giriş olacak fakat yıllar öncesinde oldukça düşük sistemli bilgisayarımı aldığımda o yaştaki ve o durumdaki her oyuncu gibi “düşük sistemli oyunlar” listelerinde gezer dururdum. Bu listelerden eksik kalmayan oyunlar arasında hep Warframe de olurdu. Oynanış videolarına baktığımda ise “böylesine güzel grafikleri olan bir oyun nasıl düşük sistem isteyebilir ki?” diye kendi kendime düşünüyordum.

PPT ve PPTX Dosya Uzantısı Nedir, Nasıl Açılır ve PDFe Dönüştürülür?

Son yıllarda dünya sunumlar hatrına dönüyor desek yanlış olmaz. Okula yeni başlayan da, profesör de, CEO da, acemi bir çalışan da mutlaka bir sunum hazırlıyor ve genel olarak sunum için Microsoft PowerPoint programı kullanılıyor. Microsoft PowerPoint ile hazırlanan sunumların dosya formatı PPT ya da PPTX’tir. Peki, PPT ya da PPTX formatındaki dosyaları farklı bir programla açmak mümkün mü?