Büyük Patlamanın Yaşandığı Yer Tam Olarak Nerede? Cevabı Öğrenince Boşluğa Dalıp Gideceksiniz!

Dünya üzerinde çok büyük patlamalar yaşandı. İnsanlar tarafından yapılan atom bombaları, dinozorları yok eden devasa meteor derken Dünya'mız çok büyük patlamalara şahit oldu. Ancak şimdi tüm bu patlamaları unutun ve bilinen evrenimizin ilk anını, yani Büyük Patlama'yı hayal edin. 

21.12.2022 06:45:11 tarihinde yayınlandı.

Dünya üzerinde çok büyük patlamalar yaşandı. İnsanlar tarafından yapılan atom bombaları, dinozorları yok eden devasa meteor derken Dünya'mız çok büyük patlamalara şahit oldu. Ancak şimdi tüm bu patlamaları unutun ve bilinen evrenimizin ilk anını, yani Büyük Patlama'yı hayal edin. 

Gözünüzde canlanan sahne ne? Bir insanın gözlerinin şahit olabileceğinden trilyonlarca kat daha büyük bir patlama mı? Böyle bir patlamanın oluşturacağı ışık, ısı ve yıkıcı gücü düşünün. Böylesine büyük bir patlamanın arkasında bir enkaz bırakması gerekir değil mi? Peki gerçekten öyle mi? Büyük Patlama tam olarak nerede yaşandı? O zaman sizler için seçtiğim şarkıyı açın ve evrenimizle ilgili belki de hiç düşünmediğiniz bir yolculuğa çıkın.

Aslında Big Bang dediğimizde herkesin hayalindeki şey tam olarak yaşanmamış olabilir. İnsanların böyle düşünmesinin sebebi yaşanan bu olaya "Büyük Patlama" denmesinden kaynaklanıyor. Evrenin arkasında bıraktığı bir krater yok çünkü tahmin ettiğimiz gibi bir patlama yaşanmadı. Bunu bu şekilde öğrenmek belki hayal kırıklığı yaratmış olabilir, ancak gerçekte olan şey patlama değil bir genişlemekti.

Big Bang, yani Büyük Patlama teriminin tam olarak karşılığını vermediğini söyledik. Aslında bu terim 1949 yılında BBC'de yayınlanan "Eşyanın Tabiatı" isimli bir radyo programına katılan İngiliz Fizikçi Fred Hoyle'un konuşmasından geliyor.

Bilim insanları tarafından kabul gören teoriye göre evren, belirli bir zamanda sıcak ve yoğun bir noktadan, yani tekillik noktasından genişliyor.

Belki de hayallerimize sığmayacak kadar büyük bir patlama yaşanmadı ama yine de bu tekillik noktası nerede diye sorabilirsiniz. Bu konuda bir cevabımız var: Big Bang, şu anda bu satırları okurken bulunduğunuz alanda gerçekleşti. Ya da ben bu satırları yazarken, Güneş'imiz gezegenleri sakince kendi yörüngesinde tutarken durduğu alanda gerçekleşti Big Bang.

İLGİLİ HABER Dünyanın Bir Değil de İki Güneşi Olsa Sonuçları Ne Olurdu?


Kaynak webtekno.com

 

Elon Musk, 44 Milyar Dolara Satın Aldığı Twitterın Şu Anki Değerini Açıkladı (Yarısı Bile Etmiyor...)

Bir zamanlar dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın Tesla, SpaceX, Neuralink -bazen de Boring Company- ile sık sık gündem olmasına alışığız. Ancak ünlü iş insanı son bir yıldır daha çok önce satın almak sonra da almamak için kırk takla attığı Twitter ile gündemde. Görünen o ki Elon Musk, an itibarıyla Twitter'ı bir yıl önce satın almaya çalıştığı şirketten daha değersiz görüyor.

Snapdragon 8 Gen 3, Dünyanın En Hızlı Mobil RAMleri ile Çalışacak: "Uygun Fiyatlı" Dizüstü Bilgisayarların Sonu mu Geliyor?

Akıllı telefonlar, son dönemlerde çığır açan performans sunmaya başladılar. Bu bağlamda; iPhone 15 Pro'nun Resident Evil Village performansı, oyunseverleri fazlasıyla etkilemişti. Bu hafta duyurulan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ise 3.3 Ghz'ye ulaşan 8 çekirdeği ile performanstan ödün vermeyeceğini ve hatta bazı bilgisayarlara kafa tutabileceğini çoktan ilan etti. Ancak sektör paydaşlarının çalışmaları, bunlardan ibaret olmayacak gibi görünüyor.

10 MB Hafıza mı: 2003 Yılında Üretilen Nokia 6630’un Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

2003 yılına doğru ufak bir seyahate çıkalım. Gerek tasarımıyla gerek hikayesiyle ve dokusuyla günlük kullanımın en tatminkâr cihazlarından biri olan 6630, sağlamlığıyla mahir Nokia markasının önemli modellerinden birisiydi. 2003 yılında kamera teknolojisi telefonlara yeni yeni dahil oluyordu ve Nokia bu konuda öncü markalardan birisiydi. En sağlam, en güçlü, en dayanıklı telefon deyince aklımıza Nokia geliyordu. Böylesine güçlü bir marka akıllı telefon dönemi başlayınca ne yaptı etti, bir şekilde tutunmayı başaramadı.