Casionun 39 Yıl Önce Ürettiği Dokunmatik Ekranlı Kol Saati: AT-552 Janus

Akıllı saatlere dokunmatik ekran gelmesine daha birkaç yıl önce ilk kez şahit olduğumuzu düşünürüz. Dokunmatik ekranlı akıllı telefonların 2000'li yıllarda yavaş yavaş tanıtılmaya ve piyasaya sürülmeye başlanmasıyla tabi ki bu bilgi kulağa oldukça doğru geliyor. Peki dokunmatik ekranlı saatler gerçekten de 21. yüzyıla mı ait?

14.01.2023 22:15:22 tarihinde yayınlandı.

Akıllı saatlere dokunmatik ekran gelmesine daha birkaç yıl önce ilk kez şahit olduğumuzu düşünürüz. Dokunmatik ekranlı akıllı telefonların 2000'li yıllarda yavaş yavaş tanıtılmaya ve piyasaya sürülmeye başlanmasıyla tabi ki bu bilgi kulağa oldukça doğru geliyor. Peki dokunmatik ekranlı saatler gerçekten de 21. yüzyıla mı ait?

1946'da kurulan Casio'nun piyasaya sürdüğü ilk ürün bir yüzüktü oldu. Bu yüzük insanların sigara gibi nesneleri tutmasını kolaylaştırmak için tasarlanmıştı. Aynı zamanda giyen kişinin ellerinin boş kalmasını sağlayan Casio'nun yüzüğü firmayı global bir marka haline getirdi. 

Başarılı çıkışın ardından elektronik hesap makinelerinin başarısını ön gören şirket, 1949 yılından itibaren bu konuya merak saldı, üzerinde Ar-Ge çalıştırmaları yaptı. 10 tuşa sahip tuş takımlı ilk hesap makinesini, rakiplerinde olan 3 pencereli ekran yerine sadece tek ekran şeklinde piyasaya süren Casio, yeni bir devrim gerçekleştirmişti. 

Yıl 1984'e geldiğinde Casio sahip olduğu hesap makinesi tecrübesini yine o yıllara gelindiğinde sahip olduğu kol saati tecrübesiyle birleştirdi. Kol saati ve hesap makinesini aynı ürün üzerinde toplayan Casio, tahmin edilenden çok daha sıradışı bir şey yaptı.

Saatin cam ekranının sahip olduğu dokunmatik özelliği hesap makinesi işlemlerini yapmak için kullanılıyordu. Saatin camına parmak ile çizilen rakamlar ve işaretler saatin üst tarafında bulunan küçük dikdörtgen ekranda beliriyor ve bu sayede işlemler de gerçekleşiyordu. Nitekim saat, bundan da daha fazlasına sahipti.

Casio AT-552 model dokunmatik ekranlı saat, hesap makinesi işlevi görmesinin yanında aynı zamanda kalori sayımı bile yapıyordu. Böylesine karmaşık bir teknolojinin 1984 yılında kullanılmış ve başarı elde etmiş olması gerçekten muazzamdı.

İLGİLİ HABER Rolex Saat Fiyatları Neden Bu Kadar Yüksek?


Kaynak webtekno.com

 

Ukrayna Kökenli Kripto Borsası WhiteBIT Kendi Token’ini Piyasaya Sürdü

Sadece 4 yıl içerisinde Avrupa’nın en büyük kripto borsalarından birisi solan WhiteBIT, toplam arzı 400 milyon adet olarak belirlenen WBT token’ini piyasaya sürdü. 14 Ağustos’ta başlayan satışlar 1 milyon adetle sınırlıydı ve borsa yetkililerinin aktardığı bilgiye göre 1 milyon token sadece 15 dakika içerisinde tükendi. 

Kedi Simülasyonu Stray, 2022 Yılının Oyunculardan En Yüksek Puanı Alan Oyunu Oldu!

Ailesinden kopmuş, yalnız ve kaybolmuş bir sokak kedisinin yaşadığı maceraları konu alan Stray, duyurulduğu ilk günden beri oyun dünyasının gündemine oturmuş durumda. Robotlarla dolu unutulup gitmiş bir şehirden kurtulabilmek için bir gizemi çözmek zorunda olan bir kediye hayat verdiğimiz bu oyun 2 yıl önce duyurulmuştu. Geçtiğimiz günlerde oyun severlere sunulan Stray, PlayStation Store’da 259 TL fiyat etiketiyle satılırken, PC için ise Steam üzerinden 160 TL’ye satılıyor.

Türkiye Yapay Zeka Haftası 24 Ekim’de Başlıyor!

ING Türkiye Ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan etkinlikte; Turkcell, Huawei, Hewlett Packard Enterprise( HPE), Etiya, SAP, Microsoft, DT Bilişim, Exodus, Komtaş, Obase, Sestek gibi alanında öncü pek çok kurum ve kuruluşlardan üst düzey yönetici ile akademisyenler bir araya gelecek. 

Elon Musk’ın ‘Beyin Çipi’ Şirketi Neuralink, Maymunlara İşkence Etmekle Suçlanıyor: Ölümcül Deneyler Yapılıyor

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, 2020 yılında ‘beyin çipi’ projesi Neuralink’in ilk tanıtımını gerçekleştirmişti. Beyne implante edilebilen beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren şirket, 2021 yılı başlarında da bu cihazın maymunlar üzerindeki deneylerde başarılı olduğunu gösteren bir video paylaşmıştı.