ChatGPT, İşletmenin Ardından Hukuk Bölümünün Mezuniyet Sorularından da Geçer Not Almayı Başardı!

OpenAI’ın geliştirdiği yapay zekâ ChatGPT, son zamanlarda birçok olaydan ötürü bilim ve akademik dünyanın manşetlerinde yer alıyor. Öğrenciler her ne kadar bu yapay zekâ üretim aracını çok yararlı bulsa da öğretmenler, akademisyenler ve bilim insanları bir hayli endişeli.

1.02.2023 01:30:21 tarihinde yayınlandı.

OpenAI’ın geliştirdiği yapay zekâ ChatGPT, son zamanlarda birçok olaydan ötürü bilim ve akademik dünyanın manşetlerinde yer alıyor. Öğrenciler her ne kadar bu yapay zekâ üretim aracını çok yararlı bulsa da öğretmenler, akademisyenler ve bilim insanları bir hayli endişeli.

Endişeli olmalarının sebebi aşikâr. ChatGPT, ona verdiğiniz ‘bana bir makale yaz’ tarzı görevlerin çoğunu sorunsuzca yerine getirebiliyor. Bu da öğrencilerin başarıya giden yolda hile yaparak ilerleyebilmelerine olanak sağlıyor.

Minnesota Üniversitesi'ndeki hukuk profesörleri, yaptıkları yeni bir araştırmada ChatGPT'ye okullarının dört dersinde öğrencilere yaptıkları lisansüstü sınav sorularını verdiler. Kendi kendine öğrenebilen yapay zekâ, tüm sınavlarda ortalama bir not olan C+ almayı başardı ve sınavları vermiş oldu.

Bunun yanı sıra Wharton’da bir profesör olan Christian Terwiesch, ChatGPT’yi okulun işletme sınavına soktu. Yapay zekâ, B gibi ortalamanın üstünde bir not alarak sınavı başarıyla verdi. Ancak yapay zekânın sınav sonuçlarının tutarsız olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

ChatGPT’yi sınava tabi tutan hukuk ekibinin dediğine göre yapay zekâ, temel yasa kuralları ve teoriyi özetleme konusunda iyi bir iş başarıyor ancak konu bir dava ile ilgili sorunları tanımlamak ve çözmek olduğunda saçmalamaya başlıyor.

İşletme sınavına tabi tutulduğunda ise Terwiesch’in dediğine göre ChatGPT, basit işlem yönetimi ve süreç analizi problemlerini çözmede çok başarılı ancak ileri düzey süreç problemlerini çözemediğini ve hatta 6. sınıf matematik problemlerinde bile başarısız olduğunu belirtiyor.

İLGİLİ HABER Google, Yazdıklarınızı Müziğe Dönüştürecek Yeni Yapay Zekâsını Tanıttı (Mırıldanabilirsiniz de)

ChatGPT’nin gördüğünüz gibi daha çok gelişmesi gerekiyor ancak şu anki hâliyle bile gerçekten korkutucu. Çünkü bu yapay zekâ henüz bir ‘bebek’, daha ilk yılını bile doldurmadı. Gelecekte neler yapabileceğini bir de siz düşünün…

İLGİLİ HABER Her Şeyin Cevabını Şak Diye Veren Yapay Zeka ChatGPTyi KPSSye Soktuk, Devreleri Yandı!

İLGİLİ HABER "Kim Milyoner Olmak İster?" Yarışmasına Yapay Zekâ ChatGPTyi Soktuk: 1 Milyon TLyi Kazanabildi mi?


Kaynak webtekno.com

 

Google Dokümanların Kırmızı Çizgilerine Kardeş Geliyor: Mor Çizgi Bizi Hangi Durumlara Karşı Uyaracak?

Google'ın uzun bir süredir kullanıcılar tarafından yazı yazmak, belge hazırlamak ve CV oluşturmak gibi amaçlarla kullandığı Google Docs (Dökümanlar), yeni özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Windows'un Word uygulamasına benzer ve kapsamlı bir yazı yazma uygulaması olan Docs'ta mor çizgiler görmeye hazır olun.

NASA, Uzaya 6 Yeni Uydu Daha Göndermeye Hazırlanıyor: Peki Bu Uydular Ne İşe Yarayacak?

Hepimizin bildiği gibi Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkenin uzay araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) da bu konuda dünyanın bir numarası olarak nitelendiriliyor. Geçtiğimiz günlerde NASA’nın açıklanamayan hava olaylarını araştırmak için özel bir ekip kurduğunu sizlerle paylaşmıştık.

2021de En Çok İndirilen PlayStation Oyunları Açıklandı: PlayStation Özel Oyunları İlk 3e Giremedi

2021 yılı, oyun dünyasını ilk etapta heyecanlandıran bir yıl osla da ne yazık ki büyük hayal kırıklıklarının yer aldığı bir yıl oldu. Merakla beklediğimiz Far Cry 6, oyuncuların korktuğu gibi yine klasik bir Far Cry oyunu olurken Call of Duty’nin yeni üyesi Vanguard, serinin en başarısız oyunu oldu. Öte yandan büyük umutlara sahip olduğumuz Battlefield 2042 de ‘Bugfield 2042’ unvanını kazanarak oyuncuların yeniden eski Battlefield oyunlarına dönmesine neden oldu.