ChatGPT, Tek Kişilik Bir Oyunu Multiplayer Oyuna Dönüştürdü (Hem de Unreal Engine Kullanarak)

Son günlerde tüm teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT, yapabildiklerinin sınırı olmadığını kısmen kanıtlamıştı. Yapay zekâ, en karmaşık yazılım problemlerinden bazılarını bile çözmeyi başarmış, istenilen dilde sıfırdan uygulama yazabileceğini de göstermişti.

18.12.2022 16:30:17 tarihinde yayınlandı.

Son günlerde tüm teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT, yapabildiklerinin sınırı olmadığını kısmen kanıtlamıştı. Yapay zekâ, en karmaşık yazılım problemlerinden bazılarını bile çözmeyi başarmış, istenilen dilde sıfırdan uygulama yazabileceğini de göstermişti.

Bugünse ChatGPT’nin yeteneklerini daha da öteye taşıyan bir konspet paylaşıldı. Oyun geliştiricileri için sunucu hizmetleri sunan Beamable, ChatGPT ile sıfırdan, Unreal Engine ile ve tek satır kod yazmadan çok oyunculu bir oyun geliştirilmesini sağlayacak bir deneme yaptı.

ChatGPT’ye Unreal Engine’deki ‘Blueprint’ sistemini ve Beamable’ın API’larını öğreten ekip, ardından yapay zekâ ile oyun oluşturmanın ilk adımlarını attı. ChatGPT, Unreal Engine’de kod yazmadan pek çok sistemi oluşturmanızı sağlayan Blueprint’te taslakları oluşturmaya başladı.

Söz konusu taslaklar, oyunun çok oyunculu olmasını sağlamak için Beamable servislerine bağlanmasını sağlıyordu. Yapay zekâ tarafından oluşturulan Blueprint çalıştı ve oyuncu, Beamable’ın sunucularına bağlanmayı başardı. Bu süreçte gerçek bir kişi tarafından yapılan tek şey, Beamable hakkında yapay zekâya bilgi sunmak ve çıktıyı olduğu gibi yapıştırmak idi.

Bu arada; eğer bir tek oyunculu oyununuz varsa ve bunu çok oyunculu oyuna çevirmek istiyorsanız, geliştirme aşamasında Beamable'a herhangi bir ücret ödemiyorsunuz (API istek sayısı 100 bin altında olduğu sürece). Fakat oyunu yayınladıktan sonra, API'a sunduğunuz isteğe göre değişken oranda ücret ödeyeceksiniz. Dolayısı ile Beamable, söz konusu denemeyi yaparken aslında bir anlamda kendisi için yeni bir hizmet dalı oluşturmuş oldu.

Normalde çok oyunculu oyunların geliştirme süreci, özellikle tek başınıza çalışıyorsanız oldukça zorlu olabiliyor. Oyunun sunucuya bağlanmasını ve sunucuda yapılacak işlemleri tek tek manuel olarak belirlemeniz ya da üçüncü parti bir platformdan yardım almanız gerekiyor. ChatGPT, bu yükü üzerinizden alabileceğini de böylelikle kanıtladı.

Öte yandan ChatGPT, 2021 yılına kadar olan tüm bilgilerden faydalandığından Unreal Engine’in Blueprint sistemine de hakim durumda. Dolayısıyla Unreal Engine’de aklınızda bir sistem fikri varsa, bota fikrinizi sunarak size gerekli Blueprint’i oluşturmanızda yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABER Inceptiondan Daha Fazla Beyin Yakan Olay: ChatGPT İçinde Bilgisayar Oluşturuldu, İçinde ChatGPT Çalıştırıldı


Kaynak webtekno.com

 

Elon Musk, Twitter’dan Para Kazanmak İçin Her Yolu Deniyor: Mavi Tik İçin Kimlik Doğrulaması Kalkıyor

Twitter’la aylarca “oynadıktan” sonra platformu satın alan Elon Musk, yönetim kurulunu dağıtıp Suudi Arabistan Prensini platforma ortak ettikten sonra pek çok reklam veren platformun güvenli olmadığı iddia ederek platformdan çekilmişti. Musk her ne kadar platformu “bireylerin kendini özgür ifade edebileceği bir yer” olarak tanımlasa da pek çok kullanıcı platformdaki nefret söylemlerinin arttığını belirtmişti.

Call of Duty: Warzone, Geçici Olarak Kapatılacak! (Hem de 1-2 Saat Değil, Günlerce...)

Video oyun dünyasının önemli isimlerinden Activision, uzunca bir süredir Call of Duty: Modern Warfare 2 ile Call of Duty: Warzone 2 isimli oyunlar üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Call of Duty: Modern Warfare 2, geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürüldü ve hal böyle olunca da gözler oynaması ücretsiz bir yapım olarak karşımıza çıkacak Call of Duty: Warzone 2'ye döndü. Gelen son açıklamalar, yaklaşmakta olan bu oyunla ilgili tüm bilinmezleri açığa çıkartmış durumda.

Kripto Para Borsalarına Dava Açan SEC Başkanının, Davadan Önce Milyonlarca Dolarlık Bitcoin Aldığı İddia Edildi

Kripto para camiası son günlerde garip bir sürecin içerisinden geçiyor. Öyle ki ABD'de, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e dava açıldı. Davayı açan kurumun, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) olması, kripto para piyasalarında oynaklığa neden oldu. Sadece Binance ile yetinmeyen SEC, bunun peşinden yine en büyük borsalar arasında yer alan Coinbase'e de dava açtı.