ChatGPT’nin Geliştiricisi OpenAI, Yapay Zekânın İnsanlığı Yok Etmesini Engellemek İçin Ekip Kuruyor

Kasım 2022’de yayınladığı sohbet botu ChatGPT ile dünyayı alt üst eden OpenAI, yapay zekâ hakkında tartışmaları yeniden alevlendirmişti. Botun o dönem verdiği tartışma yaratan cevapları ve hatta insanları kandırmaya kalktığı gibi örnekleri, yapay zekânın insanların hayatını tehlikeye sokup sokmayacağını da tartışmaya açtı.

12.07.2023 21:45:07 tarihinde yayınlandı.

Kasım 2022’de yayınladığı sohbet botu ChatGPT ile dünyayı alt üst eden OpenAI, yapay zekâ hakkında tartışmaları yeniden alevlendirmişti. Botun o dönem verdiği tartışma yaratan cevapları ve hatta insanları kandırmaya kalktığı gibi örnekleri, yapay zekânın insanların hayatını tehlikeye sokup sokmayacağını da tartışmaya açtı.

Fakat en azından şu aşamada bir gerçeği biliyoruz: Yapay zekâ, şimdilik sadece izin verdiğimiz kadar yeteneğe sahip olabiliyor. Ancak bu gerçek, gelecek için tehlikeleri ortadan kaldırmıyor. OpenAI da şimdiden insanlığın yapay zekâ tarafından alt edilmesini engellemek için önlemler almaya başladı.

OpenAI, 5 Temmuz’da yayınladığı yazısında “Superalignment” adlı yeni bir ekip kurduğunu açıkladı. Bu ekip, insanlığın yaratacağı “süper zeki yapay zekâ” sistemlerinin kontrol edilmesini sağlamayı amaçlayacak.

OpenAI’a göre süper zeki yapay zekâ teknolojileri halen oldukça uzak bir gelecekte gözüküyor. Fakat şirket, bu teknolojilerin önümüzdeki 10 yıl içinde varlığını göstermeye başlayacağına inanıyor.

Superalignment ekibinin bu sistemleri yönlendirmek ve insanlığı tehlikeye atmamak için yapacağı ilk çalışma da insan seviyesinde zekâya sahip bir yapay zekâ geliştirmek olacak. Bu yapay zekâ, önümüzdeki 4 yıl içinde geliştirilecek ve görevi, süper zeki yapay zekâyı kontrol etmek olacak.

Üstelik OpenAI, bu görev için sahip olduğu tüm işlem gücünün %20’sini ayıracak. Ayrıca ekipte çalışacak potansiyel makine öğrenimi ve mühendislerini de şimdiden çağırmaya başladı.

OpenAI, kurulduğu 2015 yılında kendisini şöyle tanımlamıştı:

"OpenAI kâr amacı gütmeyen bir yapay zeka araştırma şirketidir. Hedefimiz, dijital zekayı, finansal getiri sağlama ihtiyacıyla sınırlandırılmadan, bir bütün olarak insanlığa en çok fayda sağlayacak şekilde ilerletmektir. Araştırmamız mali yükümlülüklerden muaf olduğu için, olumlu bir insan etkisine daha iyi odaklanabiliriz."

Tabii "kâr amacı gütmeyen" tabiri artık geçerli değil.

İLGİLİ HABER OpenAI CEOsu Sam Altman, ABD Senatosunda İfade Verdi: İşte Yapay Zekânın Geleceğini Değiştirecek Açıklamaları


Kaynak webtekno.com

 

Çocuğuna Ulaşamadığında ‘Ay Başına Ne Geldi Acaba’ Diye Düşünenlerin Yüreğine Su Serpecek Akıllı Saatler: Bilicra Connect ve Bilicra Vision

Anneler ve babalar, eminiz ki çocuklarının güvenliği için günümüzde daha fazla endişelenebiliyor. Doğal olarak onların her anında yanlarında olmak istiyor, çevresel etmenlere karşı içgüdüsel olarak onları korumak istiyorlar. Ancak hayatın getirdiği bazı şartlar sebebiyle bu mümkün olmuyor. Neyse ki bunu mümkün kılacak, bunu yaparken çocuğun gelişimini negatif etkilemeyecek teknolojiler mevcut. 

NFT Alım - Satım Platformu OpenSea Nedir, Nasıl Kullanılır?

Sanat eserlerinin nasıl olup da milyonlarca hatta milyarlarca dolara alıcı bulduğunu anlamayan pek çok kişi son yıllarda bambaşka bir kavramla tanıştı ve kafalar iyice karıştı. NFT denilen bu dijital sanat eserleri de tıpkı diğer sanat eserleri gibi akıl almaz fiyatlara alıcı buluyorlar. NFT başta olmak üzere pek çok dijital varlığın alınıp satıldığı platformlardan bir tanesi olan OpenSea, bunlar arasında en popüler olanlardan bir tanesi. 

Apple, SE Ailesinin 3. Neslini Tanıtmaya Hazırlanıyor: İşte 2022 Yılında Çıkması Beklenen Tüm Akıllı Telefonlar

2021 yılı akıllı telefon pazarı için oldukça dolu geçti desek yanlış olmaz. Zira bu yıl; Apple’ın en ileri seviye hizmetlerini ve özelliklerini sunan iPhone 13 ailesi, OnePlus’ın 9 serisi ve Huawei’nin P50 ailesi gibi birçok model bu yıl karşımıza çıktı. Bunun yanında şirketlerin katlanabilir akıllı telefon modellerine de geçiş yaptığına şahit olduk.