ChatGPTyi Yem Olarak Kullanan Kötü Amaçlı Yazılımların Sayısı Hızla Artıyor!

ChatGPT gibi üretken yapay zekâ modelleri her ne kadar heyecan verici olsalar da bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Kötü amaçlı aktörler tarafından kullanılmaları da bu risklerden biri. Teknoloji devi Meta tarafından bugün yapılan bir açıklama, ChatGPT’den yararlanan kötü amaçlı yazılımların artışta olduğunu ortaya koydu.

4.05.2023 23:15:09 tarihinde yayınlandı.

ChatGPT gibi üretken yapay zekâ modelleri her ne kadar heyecan verici olsalar da bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Kötü amaçlı aktörler tarafından kullanılmaları da bu risklerden biri. Teknoloji devi Meta tarafından bugün yapılan bir açıklama, ChatGPT’den yararlanan kötü amaçlı yazılımların artışta olduğunu ortaya koydu.

Meta, ChatGPT’nin kötü amaçlı uygulamalar ve tarayıcı uzantıları indirmek için bir yem olarak kullanıldığını belirtti. Şirketten bir yönetici, bu durumu kripto para dolandırıcılıklarına benzetti.

Sosyal medya devi, geçtiğimiz mart ayından bu yana 10 kötü amaçlı yazılım ailesi ve 1000’den fazla kötü amaçlı bağlantı bulduğunu ifade etti. Ayrıca bu yazılımların, yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT’yi içeren araçlar olarak kullanıcılara tanıtıldığı da açıklamalar arasında yer aldı. Meta’ya göre bazı yazılımların, zararlı dosyaların yanında gerçekten ChatGPT işlevselliğini sağladığı bile görüldü.

Rapor hakkında düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Meta Bilgi Güvenliği Sorumlusu Guy Rosen, yaşanan bu durumu kripto paralarda gördüğümüz benzer vakalara benzetti ve şunları söyledi: “ChatGPT yeni kriptodur”

Rosen ve diğer Meta yöneticileri, ChatGPT gibi üretken yapay zekâ teknolojileriyle bağlantılı bu tarz tehlikelere karşı önlemleri almaya başladıklarını ekledi.

İLGİLİ HABER Dünyanın En Zengin 7 Ülkesi, Yapay Zekaya Karşı Ortak Bildiri Yayınladı

Bu gelişme, yapay zekâ modellerinin güvenliği hakkındaki tartışmaların ortasında geldi. Daha önce birçok kez ChatGPT olarak lanse edilen ve kullanıcıları kandırmaya çalışan birçok sahte uygulamanın internette görülmüştü.


Kaynak webtekno.com

 

HBO Max, İsmini Değiştiriyor (Yine)

WarnerMedia'nın Netflix rakibi film ve dizi yayın platformu olan HBO Max, 4. kez ismini değiştirmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre WarnerMedia, Discovery+ ile birleşecek olan HBO Max'in 'HBO' kısmının platformun algısını daralttığını düşünüyor. Bu nedenle platformun yeni ismi yalnızca 'Max' olacak.

Samsung, Yeni Güncellemesinde iOS 16yı Kopyaladı: Kilit Ekranı Neredeyse Aynı!

Apple, yakın zamanda merakla beklenen iOS 16’yı iPhone kullanıcıları için kullanıma sundu. Yeni sürüm, birçok yenilik içermesiyle de dikkatleri üzerine çekti. Bunlardan biri de kilit ekranı tasarımındaki değişikliklerdi. iOS 16, kullanıcılara kilit ekranlarını istedikleri gibi özelleştirebilme, font değişiklikleri, duvar kağıtlarında yenilikler ve daha birçok yeni özelliği kullanma fırsatı sundu.

Şimdiye Kadarki En İyi Kameraya Sahip Olabilir: Samsung Galaxy S23 Ultranın 200 Megapiksellik Bir Sensörle Geleceği İddia Edildi

‘Megapiksel’ dendiğinde teknoloji devi Samsung, akla ilk gelen isimlerden birisi. Yüksek çözünürlüklü görüntü sensörleri üretmeye başlayan şirketlerin başında gelen Samsung’un elinde 200 megapiksellik bir sensör olan ISOCELL HP1 bulunuyor ve Xiaomi ile Vivo'nun orta sınıf cihazlarına kurmak istedikleri bu rekor çözünürlükteki sensörde bir süredir gözü olduğu biliniyor. 

PUBG Mobile’da Ücretsiz UC Kazandıran Uygulama: PubCode PRO

Dünyanın en popüler mobil oyunlarından birisi olan PUBG Mobile, oyunculara karakterlerini ve silahlarını diledikleri gibi özelleştirme imkânı sunuyor. Fakat bu özelleştirme seçeneklerinin pek çoğu, gerçek para karşılığında satın alınabilen oyun içi para birimi UC ile edinilebiliyor. İşte burada gerçek para harcamak istemeyen oyuncuların yardımına bir uygulama koşuyor.