Dünyanın İlk Cep Telefonları ve Şaşırtan Özellikleri

Cep telefonları 1990’lı yılların sonu 2000’li yılların başında popüler olsalar da ilk cep telefonları çok daha geçmişe dayanıyor. Elbette, o zamanlar bugün aşina olduğumuz markalardan hiçbiri yoktu. İlk cep telefonları piyasasında Motorola, Nokia, Ericsson gibi markalar çıkardıkları her yeni modelde farklı bir heyecan dalgası yaratıyorlardı. Bugünün tohumları o dönemde atılıyordu.

23.02.2022 21:30:16 tarihinde yayınlandı.

Cep telefonları 1990’lı yılların sonu 2000’li yılların başında popüler olsalar da ilk cep telefonları çok daha geçmişe dayanıyor. Elbette, o zamanlar bugün aşina olduğumuz markalardan hiçbiri yoktu. İlk cep telefonları piyasasında Motorola, Nokia, Ericsson gibi markalar çıkardıkları her yeni modelde farklı bir heyecan dalgası yaratıyorlardı. Bugünün tohumları o dönemde atılıyordu.

İlk cep telefonları 1980’li yılların başında ortaya çıktı. Tam olarak cebe sığacak büyüklükte olmasalar da, kendilerine pek çok hayran kazanmayı başardılar ve günümüz akıllı telefon dünyasının temellerini attılar. Sizin için dünyanın ilk cep telefonları ve onların oldukça şaşırtıcı gelecek özellikleri listesi hazırladık. Listedeki her bir telefon, saygı duruşunu hak ediyor.

Gerçek anlamda dünyanın ilk cep telefonu olan Motorola DynaTAC 8000X ya da tam adıyla Motorola DynaTAC 8000X Mobile Phone System, 1983 yılında hayatımıza girdi. Cebe sığacak boyutta olmasa da, taşınabilir olduğu için ilk cep telefonu olarak kabul ediliyor.

Motorola DynaTAC 8000X ile ilgili ilk fikirler 1973 yılında ortaya atıldı ancak ilk prototip için 10 yıl beklemek zorunda kaldılar. 793 gram yani neredeyse 1 kilo olan dünyanın ilk cep telefonu, sınırlı sayıda üretildiği için kitlelere yayılamadı.

MicroTAC 8000X modelinin ardından piyasanın ısındığını gören Motorola, 1989 yılında yeni bir hamle yaparak Motorola MicroTAC 9800X modelini piyasaya sürdü. 8000X modelinin aksine 9800X, gerçekten bir cebe sığabiliyordu.

Elbette, cepleri biraz büyük hayal etmekte yarar var. Fakat her şeye rağmen, o dönem büyük bir çanta boyutunda olan araba telefonları düşünüldüğü zaman Motorola MicroTAC 9800X gerçek bir cep telefonu olarak anılmayı hak ediyor. 

1992 yılında piyasaya çıkan Motorola International 3200, kendinden önceki modellere kıyasla tam bir cep telefonuydu. Tek elle taşınabiliyordu ve görece daha hafifti. İnce ve uzun olan Motorola International 3200, dar bir numara klavyesine sahipti.

GSM 900 MHz bandında çalışan, esnek bir antene sahipti. 750 mAh ve 1500 mAh olarak iki farklı batarya seçeneği ile kullanıcıya sunuluyordu. 5 ile 10 saat arasında tam şarj olan Motorola International 3200, ortalama 1.5 saat konuşma süresine sahipti.


Kaynak webtekno.com

 

Uzayda Bazen Aylar Geçiren Astronotlar Bu Sırada Mastürbasyon Yapabiliyor mu?

Kendini yıllar içerisinde sürekli geliştiren insanlık, günümüzde uzaya ulaşmaya başarıp orada yaşama başladı. Elbette bu yaşam şu an için son derece sınırlı ve Dünya'nın koruma alanının içinde devam ediyor. Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidip çeşitli görevleri yerine getiren astronotlar, aylarını bu dev yapıda geçiriyorlar. Bu yapıda yer çekiminin bulunmaması ve diğer faktörler Dünya'nın yerçekiminde yaşamaya alışmış insanlar için çeşitli sorunlara neden oluyor.

OpenAI, Minecraft Oynaması İçin Bir Yapay Zeka Eğitti

Özellikle yazılan cümleleri görsellere dönüştüren Dall-E ile dikkatleri üzerine çeken OpenAI’ın çok sayıda yapay zeka ve makine öğrenmesi temelli projesi bulunuyor. Bu projelerden birinde yapay zeka, internetteki oynanış videolarını izleyerek Minecraft oynamayı öğrendi. 

YouTube, Web Sürümündeki “Oynatma Sırası” Özelliğini Nihayet Mobil Cihazlara Getiriyor (Zahmet Etmeseydiniz)

TikTok’un ortaya çıkışı ile yavaş yavaş kullanıcılarını TikTok’a kaptırmaya başlayan YouTube, Short ve canlı yayın özellikleriyle geçtiğimiz aylarda hem TikTok’un hem de popüler yayın platformu Twitch’in kullanıcılarını yavaş yavaş kendi tarafına çekmeye başladı. Geçtiğimiz ay canlı yayınlara soru cevap ve test özelliği getiren şirket, dün yaptığı açıklamada ise her videonun altına aynı yorumu yapan toksik kullanıcıları engelleyeceğini açıklamıştı.