G7 Ülkeleri, Yapay Zekanın Geleceği Hakkında Ortak Bir Bildiri Yayınladı: Risk Temelli Düzenlemeleri Benimsemeliyiz

Japonya’nın Takasaki kentinde düzenlenen etkinliğe katılan G7 ülkelerinin teknoloji ve ekonomi bakanları, yapay zeka teknolojilerinin giderek sektörde öne çıkmasına dikkat çekti. Toplantı sonunda ülkeler, bu teknolojilerin fırsatlarının ve zorluklarının yakın vadede değerlendirilmesinin gerekliliğinin altını çizdi.

1.05.2023 12:15:10 tarihinde yayınlandı.

Japonya’nın Takasaki kentinde düzenlenen etkinliğe katılan G7 ülkelerinin teknoloji ve ekonomi bakanları, yapay zeka teknolojilerinin giderek sektörde öne çıkmasına dikkat çekti. Toplantı sonunda ülkeler, bu teknolojilerin fırsatlarının ve zorluklarının yakın vadede değerlendirilmesinin gerekliliğinin altını çizdi.

Japonya Dijital Dönüşüm Bakanı Kono Taro ile Japonya İçişleri ve İletişim Bakanı Matsumoto Takeaki’nin başkanlık ettiği toplantıya; Hindistan, Endonezya, Ukrayna’dan hükümet temsilcileri de katıldı.

Avrupa, yapay zeka destekli uygulamalar ile ilgili olarak kurallar getirilmesi konusunda aceleci davranırken, Japonya'da iki gün süren toplantının sonunda G7 ülkelerinden ortak bir bildiri yayınlandı. Yayınlan ortak bildiride, bu tür bir düzenlemenin aynı zamanda yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi için "açık ve elverişli bir ortamı koruması" ve demokratik değerlere dayanması gerektiği söylendi.

Bakanlar, "güvenilir yapay zekanın, ortak vizyon ve hedefine ulaşmak için politika araçlarının G7 üyeleri arasında farklılık gösterebileceğini" kabul etti. Anlaşma, gizlilik endişeleri ve güvenlik riskleri arasında büyük ülkelerin yapay zekayı nasıl yöneteceği konusunda bir dönüm noktası oluşturuyor.

Hükümetler, özellikle OpenAI tarafından geliştirilen ve Kasım ayındaki lansmanından bu yana tarihin en hızlı büyüyen uygulaması haline gelen ChatGPT gibi üretici yapay zeka araçlarının popülerliğine vurgu yaptı.

Bildirgede, ülkeler arasında güvenli ve dirençli bir dijital altyapının sağlanması amacıyla görüşmelerin derinleştirildiği, dijital altyapının iklim krizi, salgın ve diğer kırılganlıkların yoğun olduğu dönemlerde kritik önemde rol oynadığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, "Yönetişim, telif hakkı da dahil olmak üzere fikri mülkiyet haklarının nasıl korunacağı, şeffaflığın nasıl teşvik edileceği, yabancı güçler tarafından bilgi manipülasyonu da dahil olmak üzere dezenformasyonun nasıl ele alınacağı gibi konuları içerebilecek üretken yapay zeka üzerine gelecekteki G7 tartışmalarını bir araya getirmeyi planlıyoruz" dedi.

İLGİLİ HABER NATO, Yapay Zeka Teknolojilerine Karşı Önlem Almaya Başladığını Açıkladı

Bir G7 üyesi olan İtalya da, kişisel veri kurallarının olası ihlalini araştırmak üzere geçtiğimiz ay ChatGPT'yi ülkede yasaklamıştı. İtalya, Cuma günü aldığı yasak kararını kaldırarak, ülkede tekrar ChatGPT’yi hizmete açtı.


Kaynak webtekno.com

 

LoL Şampiyonlarından Kalista’in CTleri, Tüm Yetenekleri, Güçlü ve Zayıf Özellikleri

Kalista League of Legends’daki en kendine has karakterlerden bir tanesi. Kendince kompleks bir oynanışa sahip olsa da aslında bu kompleks oynanışı karakteri güçlü yapan detay diyebiliriz. Normal saldırıyla yürümek yerine etrafta tavşan gibi zıpladığı için Kalista menzilini kullanarak haraslama konusunda kendince özel bir yere sahip diyebiliriz. Tabii ki bu durum çok kolay gözükmese de alışılmayacak bir şey de değil.

Hepsi İndirime Girdi: Steamde En Çok Oynanan 25 Oyun

Steam kullanıcılarının her yıl dört gözle beklediği Steam Yaz İndirimleri başladı. Sıradan zamanlarda çoğu oyuncuyu fiyatıyla kendinden uzaklaştıran popüler yapımlar, kısa süreliğine nispeten daha ucuz fiyatlara alınabiliyor. Oyuncular iki hafta boyunca Steam'deki indirimlerden faydalanabilecek.

Yolun Başındayken Dönülmeli mi? Metaverse, İnternet Sapıklığına Boyut Atlatabilir

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte içinde bulunduğumuz ortamlar da giderek daha da farklılaşmaya devam ediyor. Akıllı telefonların ilk piyasaya sürülmesinin ardından insanlar adeta sosyal medya platformlarına akın etmişti. İnteraktif deneyim sunan bu platformlar hayatımızın öylesine büyük bir parçası haline geldi ki birçok kişi yiyip içtiklerinden girip çıktığı yerlere kadar hayatının her anını paylaşma ihtiyacı duyar hale geldi. Bunun da bir nevi ‘sosyal medya içinde yaşamak’ olduğunu söyleyebiliriz.