Gittikçe Daha Sık Kullanılan Yapay Zekâlar, Sizin "Kişisel" Fotoğraflarınızla da Eğitiliyor Olabilir mi?

Şaşırtıcı başarılara ve ilklere imza atmasıyla sık sık gündeme gelen ve kimileri için bir hobiye dahi dönüşen yapay zekâ, günümüzün aynı zamanda en çekişmeli tartışma konularından biri.

19.02.2023 16:00:23 tarihinde yayınlandı.

Şaşırtıcı başarılara ve ilklere imza atmasıyla sık sık gündeme gelen ve kimileri için bir hobiye dahi dönüşen yapay zekâ, günümüzün aynı zamanda en çekişmeli tartışma konularından biri.

Peki, bu ani yükselişin sebebi nedir? Bu yükselişi tetikleyen herhangi bir temel faktör var mı? Bu yazımızda, sizlerle yapay zekâ evrenine kısa fakat kapsamlı bir dalış yapacağız.

Yapay zekâ, adından da anlaşılabileceği üzere insan üretimi zekâya verdiğimiz çok özgün bir isim.

İnsanoğlunun zekâsına mümkün olduğunca denk bir özerk akıl geliştirme çabalarının bir sonucu olan yapay zekâ, hemen her şey gibi Sanayi Devrimi’nin bir ürünüdür. Toplumların ilk defa sanayileşmeye ve dolayısıyla mekanize olmaya başladıkları bu dönemde, üretimi de mekanize etmeye ihtiyaç duyuldu.

Mekanizasyonun, insan müdahâlesine gerek kalmadan üretim yapan bu varyantına zamanla “otomasyon” veya “otomatikleşme” denmeye başlandı. Bu otomatikleşen sistemlerin kendi iradelerini edinmelerini sağlayan yazılımlara ise yapay zekâ diyoruz.

Günümüzde yapay zekâ, çalışan insanlar ve sanatçılar başta olmak üzere kimi çevrelerce insanları işlerinden etme amaçlı bir girişim olarak yorumlanmakta. Tabii bu endişe haksız bir endişe değil.

Yapay zekâ; günümüzde ses, görsel ve metin oluşturabilecek kadar ileri gitmeyi başardı. Öyle ki yapay zekâlarca oluşturulan bazı sanat eserlerinin yarışmalar kazandıklarına ve bazı eserleri sanatçıların rızaları olmadan kullandıklarına dahi şahit olundu.

İLGİLİ HABER Makineler Sanatçıların Yerini mi Alıyor? Yapay Zekânın Oluşturduğu Görsel, Bir Sanat Yarışmasında Birincilik Kazandı

Kısacası yapay zekâ, içerik tükettirilerek eğitilmektedir. Bu sürece de makine öğrenimi denilmektedir. Yazılıma ne kadar fazla görsel, ses ve metin sunarız, kendisine beslenen içeriği o kadar iyi tanımaya başlar.


Kaynak webtekno.com

 

OpenSeade Tarihi Veri İhlali: Bültene Abone Tüm Kullanıcıların Bilgileri Çalındı!

Dünyanın en büyük NFT satış platformlarından bir tanesi olan OpenSea, tüm kullanıcılarını ilgilendiren bir veri ihlaline kurban gitti. Siber güvenlik uzmanları, tüm kullanıcıların bundan sonraki süreçte çok dikkatli olmaları gerektiğini, çünkü OpenSea gibi görünen sahte e-postalarla kimlik avı saldırısına maruz kalabileceklerini açıkladılar. Peki neler yaşandı?

iPhone 14 Pronun Always on Display Ekranı Ortaya Çıktı! (Sızıntı Direkt Appledan)

ABD merkezli teknoloji devi Apple, eylül ayında gerçekleştireceği bir etkinlikte iPhone 14 ailesini tanıtacak. Tanıtım günü giderek yaklaşırken bu konudaki iddia kazanı da kaynamaya devam ediyor. Gelen son haberler ise iPhone 14 Pro modellerinde olacağı söylenen Always on Display özelliğinin nasıl görünebileceğine ışık tutuyor. 

Outlook Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır? İşte Uygulayabileceğiniz Tüm Yöntemler

Dünyanın en popüler bilişim işlem şirketlerinden bir tanesi olan Microsoft’un Windows işletim sistemi ve Office uygulamaları başta olmak üzere pek çok farklı hizmetini kullanabilmek için Hotmail ya da Outlook uzantılı bir e-posta adresine ihtiyacınız var. Outlook uzantılı e-posta adresiniz Microsoft hesabınızın temel giriş bilgisi olduğu için kullandığınız şifrenin güçlü olması son derece önemli. 

ChatGPT İçin Bir Makalenin Yapay Zekaya mı Yoksa İnsana mı Ait Olduğunu Analiz Eden Araç Geliştirildi!

Makale ve oyun yazdırma gibi özelliklere de sahip olan yapay zeka ChatGPT ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Yapay zekanın arkasındaki ekip olan Open AI, bir makalenin yapay zeka tarafından mı yoksa gerçek bir insan tarafından mı yazıldığını tespit etmeye yarayan ücretsiz bir araç tanıttı. ChatGPT için hesap oluşturan herkes, bu ücretsiz araca erişim imkanı yakalayacak.