Google, Asistan İçin Daha Gelişmiş Ses Tanıma Özelliği Üzerinde Çalışıyor: Sesinizi Öğrenecek

2021 yılının Mart ayında Google, "Hey Google" komutunu geliştirmek için Android platformunda birleşik öğrenim metodunu kullanmaya başlamıştı. O gelişmenin üzerine Google’ın asistan için kişiselleştirilmiş konuşma tanıma özelliği üzerinde çalıştığı öğrenildi.

30.05.2022 19:15:17 tarihinde yayınlandı.

2021 yılının Mart ayında Google, "Hey Google" komutunu geliştirmek için Android platformunda birleşik öğrenim metodunu kullanmaya başlamıştı. O gelişmenin üzerine Google’ın asistan için kişiselleştirilmiş konuşma tanıma özelliği üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Gelen bilgilere göre artık Google Asistan, sık kullanılan kelimeleri ve isimleri tanımada daha iyi bir hâle gelecek olmasına yardımcı olacak gibi görünüyor. Google uygulamasının Android'deki son sürümlerinde yer alan dizelere göre, Google Asistan ayarlarında verilen bir açıklama yapılmış.

Google Asistan’ın ayarlarında yer alan açıklama tam olarak şöyle: “Google Asistan'ın söylediklerinizi daha iyi tanımasına yardımcı olmak için ses kayıtlarını bu cihazda saklayın. Ses bu cihazda kalır ve kişiselleştirilmiş konuşma tanıma kapatılarak herhangi bir zamanda silinebilir. Daha fazla bilgi edin”

Bu "Daha fazla bilgi", "Hey Google" algılaması gibi komutları hassaslaştırmak için kullanıcıların cihazlarında depolanan ses kayıtlarını kullanarak özel kelime etkinleştirmelerini sağlayabilmek adına Google'ın birleşik öğrenmeyi kullanması hakkında mevcut bir destek makalesine bağlanabilir.

İLGİLİ HABER Google, Uyurken Horlayıp Horlamadığınızı Tespit Edecek (İfşa Etmese Bari...)

Asistan için geliştirilen bu özellik, makine öğrenimine dayalı bu iyileştirmeleri "Hey Google" komutunun ötesinde gerçek Asistan komutlarınıza, özellikle isimleri ve sık söylenen kelimeleri içerecek şekilde genişletmeyi hedefliyor. Geçmişteki konuşmaların sesi cihazda saklanacak ve gelecekte daha doğru yazıya dönüştürülmeleri için analiz edilecek.

Bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı veya ne kadar bir iyileştirmeye sahip olacağı belli değil. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


Kaynak webtekno.com

 

Yüzlerce Ücretsiz Oyun Veren Amazon Prime Gaming Nedir, Nasıl Kullanılır?

Amazon, geçtiğimiz senelerde gün yüzüne çıkardığı abonelik sistemi Amazon Prime ile birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Türkiye’de bugüne kadar direkt olarak erişim sağlanamayan Prime üyeliği, Eylül 2020 itibariyle artık Türk kullanıcılar için de kullanılabilir hale geldi. Bununla birlikte ücretsiz oyunlara ve Twitch aboneliğine sahip olabileceğiniz Amazon Prime Gaming de aktif hale geldi.

Dünyanın En Büyük Bankası, "Ethereum mu, Bitcoin mi?" Sorusunun Cevabını Verdi

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük bankası olan JPMorgan Chase, son zamanlara kadar kripto para sektörüyle ilgili olumlu olmayan yorumlar paylaşabiliyordu. Özellikle bankanın CEO’su Jamie Dimon, kripto paraların değersiz olduğunu düşündüğünü dile getirerek tepki toplamıştı. Fakat banka, kripto para sektörü hakkındaki fikirlerini ve değerlendirmelerini yayımlamaya devam ediyor.

GTA Serisini Sevenlerin Fazlası ile Hoşuna Gidecek 8 Oyun Tavsiyesi

1997 yılında MS-DOS işletim sistemi ile oynanabilir hale gelen Grand Theft Auto serisi, 20 yılı aşkın süredir oyun sektöründe. İlk oyundan beri oyuncularına, mevcut haritada neredeyse her şeyi yapmalarına izin veren GTA serisi, açık dünyada dolaşmayı seven oyuncular için her zaman birinci sırada. 2013 yılında Rockstar Games tarafından piyasaya sürülen, serinin 16. Oyunu Grand Theft Auto V, sadece modern oyun endüstrisinde iyi bir performans sergilemekle kalmadı, aynı zamanda grafik ve teknik olarak günümüzün en iyi oyunlarına karşı rekabet etmeyi de başardı.

Dikkat Çeken Microsoft Office Alternatiflerinden Biri Olan WPS Office Hakkında Tüm Merak Edilenler

Word, PowerPoint, Excel ve daha nicesi uzun yıllardır kullandığımız Microsoft Office programları. Son yıllarda Microsoft 365 paketinde sunulan bu Office uygulamaları artık pek çoğumuz için bilgisayarımızın demirbaş yazılımlarından sayılıyor. Hepimizin Office programlarına ihtiyacımız olduğu doğru. Peki neden WPS Office gibi alternatif yazılım paketlerine yönelmiyoruz?