Google, Kendi Klavyesi GBoarda Yeni Bir Özellik Getirdi: İpuçları Katlanabilir Pixeli İşaret Ediyor

2.07.2022 23:00:24 tarihinde yayınlandı.

Google tarafından yapılan sanal klavye ugulaması G-Board ilk olarak 2016 yılında kullanıma sunuldu. Google, G-Board'un tasarımında geçen sene büyük değişikliklere gitmişti. Yalnızca beta sürümüne dahil olan kullanıcıların kullanabildiği yeni beta sürümünde ortaya çıkan değişikliklere göre ise şirket bir kez daha değişikliğe gitmiş gibi görünüyor. Öne çıkan değişikliklere göre G-Board'a katlanabilir telefonlarda yazmayı kolaylaştıracak bölünmüş klavye özelliği eklendi.

Yapılan tahminlere göre ise yeni eklenen bölünmüş klavye özelliği Google'nın katlanabilir telefonu olma adayı Pixel Fold hakkında günyüzüne ışık tutuyor olabilir.

Google, Android'in son sürümünü ilk defa kendi tasarladığı Pixel telefon modeliyle buluşturuyor. Firma bu sayede hem yazılımcılara hem de Android severlere hitap etmeyi planlıyor. Pixel severlerin ve akıllı telefon dünyasının aklında katlanabilir telefonlar ortaya çıktığından beri Google'ın katlanabilir telefon üretip üretmeyeceği sorusu var.

Google'nın katlanabilir cihazı olabikecek Pixel Fold hakkında ilk somut bilgiler bir süre önce akıllı telefon sektörün güvenilir ismi, 25 yıllık ekran üreticisi Ross Young tarafından verildi. Young'un iddiasına göre 2022 yılının son çeyreğinde ilk katlanabilir Pixel, Pixel Fold adı altında tanıtılacak. G-Board betaya eklenen bu bölünebilir klavye özelliği, Ross Young'un iddialarını az da olsa destekler nitelikte olabilir.

İLGİLİ HABER Google’dan Katlanabilir Akıllı Telefon Geliyor! İşte ‘Pixel Fold’ Hakkında İlk Bilgiler


Kaynak webtekno.com

 

OpenAI, Güvenlik Açıklarının Tespiti İçin Ödül Programı Başlattı: 20 Bin Dolara Kadar Ödeme Yapılacak!

ChatGPT ve DALL-E gibi yapay zeka araçlarının arkasındaki isim olan OpenAI, dikkat çekici bir hamle yaptı. Şirket, güvenlik açıklarının tespiti ve giderilmesi için bir hata ödül programı başlattığını duyurdu. Bu program için Bugcrowd isimli güvenlik platformu ile iş birliği yapan şirket, bu tür bir hamleyle kullanıcılarını koruyabileceğine inanıyor.

Twitchte Yeni Bit Skandalı Ortaya Çıktı: Adı Bile Bilinmeyen Yayıncı, Ayda 24 Bin Dolar Kazanmış(!)

Dünyanın en popüler canlı yayın platformları arasında yer alan Twitch, geçtiğimiz yıllarda bit skandalı ile gündeme gelmişti. O dönem edinilen bilgilere göre çeşitli yollarla kredi kartları çalan kişiler, yayıncılarla anlaşarak onlara Twitch'in kendi platform içi para birimi olan 'bit' atıyor, bu sayede çalıntı parayı Twitch'ten elde edilmiş yasal gelir gibi gösteriyor ve bu parayı yayıncılarla paylaşıyorlardı. Bir başka deyiş ile Twitch, kara para aklamak için bir araç olarak kullanılıyordu.

Yapay Zekâ Kullanılarak Üretilen “Şişme Montlu Papa” Görseli İnternetin Altını Üstüne Getirdi: Neyin Gerçek Olduğunu Nasıl Anlayacağız?

Görsel yapay zekâ modelleri ilk ortaya çıktığında ortaya gerçekçi olmayan ama eğlenceli görsellerin çıkmasını sağlıyordu. Ancak Midjourney 5 ve Adobe Firefly ile birlikte görsel yapay zekâların kelimenin tam anlamıyla evrim geçirmesine şahit olduk. Yeni gelişmiş modeller sayesinde sadece birkaç kelimeyle gerçeğinden ayırt edilemeyen görseller oluşturabilirsiniz.