Google’ın ChatGPT Rakibi Yapay Zekası Bard’a Kod Yazma Desteği Geldi: 20’den Fazla Programlama Dili Var!

Google tarafından geliştirilen ve Google Dokümanlar, Gmail, Google Drive gibi çok sayıdaki Google ürün ve platformuna entegre olarak çalışan yapay zeka Bard’a kodlama desteği geldi.

22.04.2023 20:45:10 tarihinde yayınlandı.

Google tarafından geliştirilen ve Google Dokümanlar, Gmail, Google Drive gibi çok sayıdaki Google ürün ve platformuna entegre olarak çalışan yapay zeka Bard’a kodlama desteği geldi.

Artık Bard; C++, Go, Java, Javascript, Python ve Typescript başta olmak üzere 20’den fazla programlama dili için doğrudan Google’ın ofis araçları üzerinde çalışabilecek. Yapılan kodlama taleplerini karşılayabilecek ya da mevcut kodu debug yapabilecek. Bu açıdan bakınca Bard, geliştiricilerin platformu Github’un geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan yazılım asistanı Copilot’a da doğrudan rakip oluyor. 

Tarayıcı üzerinden Phyton kodları yazmayı mümkün kılan Google Collab üzerinde Bard desteği böyle çalışıyor.

Gelişmeyi blog yazısı ile duyuran Google Research Ürün Müdürü Paige Bailey, tıpkı diğer sobet botu üretken yapay zekalar gibi Bard’ın da konuşmalar sırasında saçmalayabileceğini dile getirdi. Ancak kendisine Bard, “iş kodlamaya bu durumun değişmeyeceğini” dile getirip ekliyor; 

"Ona güvenmeden önce koddaki hatalara ve güvenlik açıklarına karşı dikkatli testler yürütün ve inceleyin. Eğer Bard yazdığı kodlarda uzun uzadıya bir alıntı yapacak olursa kaynağını da belirtecektir.”

Google Bard’a gelen kod desteği ile birlikte yazılımcıların ellerinin altında, sınırlı da olsa çoğu zaman ücretsiz olarak ulaşabilecekleri 3 farklı gelişmiş yapay zeka asistanı yer etmiş oldu. Bu yapay zeka yazılımları kodlama işlerini minimum süreye indirirken, en az kendileri kadar üretken yazılımcıların hızlı adımlarla öne çıkmalarını sağlayabiliyor. Diğer taraftan yapay zekaların yarattığı iş gücü, yazılımcılar için bir istihdam sorunu olarak da görülüyor.

İLGİLİ HABER Bir Yazılım Eğitmeninin Gözünden: ChatGPT Kod Yazabiliyor Diye Yazılım Öğrenmek Artık Saçmalık mı?


Kaynak webtekno.com

 

Appleın Otomobil Projesindeki Bir Yöneticisi Daha Şirketten Ayrıldı! Apple Car Hayalleri Suya mı Düşüyor?

Apple’ın yıllardır konuşulan elektrikli otomobil projesi son bir yıl içinde somut adımlarla gündeme gelmişti. Şirketin elektrikli otomobil üzerinde çalıştığı kesin olarak bilinirken, son haftalarda bu ekipten olumsuz haberler gelmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda dağıldığı bile iddia edilen ekibin bugün en üst düzey yöneticilerden birini kaybettiği açıklandı.

Spotify’da Şarkı Sözleri Nasıl Görülür?

Günümüzde yasal olarak şarkı dinlemek için kullanabileceğiniz pek çok farklı ücretsiz ve ücretli abonelik sistemine sahip dijital müzik dinleme platformu var. Bu platformlar arasında en popüler olanlardan bir tanesi ise Spotify. Her yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılarına çok daha benzersiz bir müzik dinleme deneyimi sunmayı hedefleyen Spotify’da şarkı sözlerini de bir süredir otomatik olarak görüntüleyebiliyorsunuz.

Gizli Çamaşırlar Ortaya Saçılacak: TikTok, İzleme Geçmişi Özelliğini Test Ediyor

Son dönemlerin hem en popüler hem de içerikleri nedeniyle en tartışılan sosyal medya platformu TikTok'un yeni bir özellik üzerinde çalıştığı açığa çıktı. Twitter'da paylaşılan görüntülere göre TikTok, yakın bir gelecekte geçmiş dönemlerde izlenen içeriklere ulaşılmasını sağlayacak. Ancak bu özellik, diğer platformlardaki benzer özelliklerden bir nebze de olsa farklı olacak.

NVIDIA’nın 60 Bin TL’lik Bilgisayar Hediyeli Tasarım Yarışması Başladı (Siz de Katılabilirsiniz)

Tarihi mağara resimleri kadar eskiye uzanan görsel sanatlar, günümüzde fırça ve tualin ötesine geçti. Gelişmiş teknolojilerin sağladığı imkanlarla sanat, farklı denizlere doğru yelken açmaya başladı. Bu teknolojilere imkân tanıyan sanatı şekillendiren şirketlerden birisine dönüşen NVIDIA, Nkreatif ile tüm dijital sanatçıları bir araya getirecek.