Her Güzelin Bir Kusuru Vardır! iPhone Klavyelerini Kullanmak Androidlere Göre Neden Daha Zor?

Patronunuza veya flörtünüze bir mesaj attığınızı düşünün. Eğer klavye ayarlarınızda otomatik düzeltme açıksa, siz doğru yazsanız bile bazı kelimelerin istemediğiniz şekilde düzeltilmesi muhtemeldir.

1.08.2023 13:15:07 tarihinde yayınlandı.

Patronunuza veya flörtünüze bir mesaj attığınızı düşünün. Eğer klavye ayarlarınızda otomatik düzeltme açıksa, siz doğru yazsanız bile bazı kelimelerin istemediğiniz şekilde düzeltilmesi muhtemeldir.

Üstelik bu klavyedeki talihsizlikler yalnızca bununla sınırlı değil! O zaman gelin; iPhone klavyelerinin, yazma deneyiminizi nasıl yavaşlattığına bakalım.

Özellikle Android bir cihazdan iPhone’a geçiş yaptıysanız, klavye deneyiminizin bir hayli farklılaştığına şahit olabilirsiniz. Bu durumda genellikle kendinizi her zamankinden daha yavaş yazarken bulursunuz ancak bunun tek sebebi, alışkın olduğunuz klavyenin değişmiş olması değil. Peki iPhone klavyelerindeki sorunlara neden olan şeyler neler?

Birçok Android klavyesinde sayı satırı en üstte bulunur ve boşluk çubuğunun her iki yanında, nokta ve virgül vardır. Bu dizayn da kullanıcıların, ihtiyacı olan karakterlerin birçoğuna kesinti veya aksaklık olmadan ulaşabileceği anlamına gelir.

Fakat Apple klavyelerinde çok daha az karakter bulunur. Örneğin sayı satırı, nokta ve virgül bir sayı tuşunun içine yerleştirilmiştir. Bu da kullanıcıları bir sayıya, noktaya veya virgüle her ihtiyaç duyduklarında, klavyede ekstra bir tuşa daha basmaya mecbur kılar. Böylece klavyedeki hızınız düşer.

Safari'de Apple, boşluk çubuğunun yanında nokta tuşuna yer verir. İlk başta bu durum mantıklı gözükse de aslında noktanın varlığıyla boşluk tuşunun kapladığı alan azalır ve bu da klavye deneyiminizi bariz bir şekilde olumsuz etkiler. Yani boşluk çubuğuna dokunmak istediğinizde yanlışlıkla noktaya dokunma ihtimaliniz artar.

Yine klavyenize birden fazla dil eklediğinizde işler daha da karmaşık bir hal alır. Klavyede emojilere gidileceğini belirten simge kaybolur ve yerini klavyenizde kullanmak istediğiniz dili seçebilmeniz amaçlı küre şekli gelir. Emojileri kullanmak istediğinizde ise bu küre simgesine birkaç kez basmanız gerekir.

Klavyeyi nerede kullandığınızla alakalı değişkenlik gösteren bu tutarsızlık, Apple için alışılmışın dışında bir durumdur ve keyfinizi kaçıracak bir yazma deneyimiyle karşı karşıya kalmanıza sebep olur.


Kaynak webtekno.com

 

Vivo Türkiye, Resmi Online Alışveriş Mağazasını Açtı

Piyasaya sürdüğü akıllı telefon modelleri ile tüketicileri etkilemeyi başaran Vivo, Türkiye'deki hayranları için önemli bir adım attı. Şirket, resmi online alışveriş sitesini kullanıma sundu. Vivo'nun Türkiye'deki internet sitesi, açılışına özel kampanyalar ve indirim kuponları da sunuyor olması ile dikkate değer fırsatlar sunuyor.

Bir Neslin Kabuslarına Giren O Oyun Yenilendi: Dead Space Remake İnceleme

Orijinali Visceral Games ve Motive tarafından geliştirilen Dead Space, bundan tam 15 yıl önce 2008 yılında oyun dünyasına girişini yaptı. PlayStation 3 ve Xbox 360 neslinde çıkışını yapan oyun, dönemin başarılı korku-macera oyunu olmayı başarmıştı. Resident Evil 4 ile oyun sektörüne yön verdiren omuz üstü bakış açısına sahip, korkunç yaratıklarıyla ve gerilim-korku dolu sahneleriyle oyuncuları gerim gerim geren bir yapımdı. 

Kullanmak Zorunda Kalmamanızı Umduğumuz Anlık Deprem Tahmini Yapan 9 Uygulama

Artık bir klişeye dönüşmüş olsa da doğru, Türkiye bir deprem ülkesidir. Maalesef bu gerçeği çok acı tecrübelerle öğrenmek zorunda kaldık. Ülkemizde AFAD ve Kandilli Rasathanesi gibi kurumlar anlık deprem tahmini yapıyor ve bunu internet siteleri ile sosyal medya platformları üzerinden paylaşıyorlar. Ancak bu platformlar, anlık deprem tahmini için bir bildirim göndermiyor ve kullanıcıları hızla haberdar edemiyor.

Ronaldodan Sabri Sarıoğluna Kadar Tüm Futbolcuların Piyasaya Değerini Belirleyen Transfermarkt, Bunu Nasıl Hesaplıyor? Tane Tane Açıkladık...

Her taraftar, transfer dönemini iple çeker. Tuttuğu takıma yeni ve özellikle yıldız futbolcuların katılması onları heyecanlandıran unsurlardan biridir. Futbol kulüplerinin gelirlerinden bahsettik ancak giderlere bakacak olursak en büyük harcamalar yine transfer dönemlerinde yapılıyor.  Özellikle son yıllarda, artık futbolcular için devasa ücretlerin ödendiğine şahit oluyoruz. Son olarak 2021 yılında farklı ülkelerden tüm takımlar, 4.86 milyar dolarlık bir transfer harcaması yaptı. Bu 2020 yılında 5.63 milyar dolar, 2019’da ise 7.35 milyar dolardı. Pandeminin kulüp ekonomilerini etkilemesiyle toplam harcama tutarlarının azaldığını görsek bile, hala çok büyük bir havuzdan bahsediyoruz.