HP’nin Çalışanlara Güç ve Konfor Sunan Dizüstü Bilgisayarı: HP EliteBook 840 G9

14.12.2022 09:30:16 tarihinde yayınlandı.

Günümüzün hibrit çalışma ortamında başarılı olmak için kuruluşların hızla uyum sağlaması ve çevik kalması gerekiyor. Bu nedenle hibrit bir çalışma stratejisinin, farklı lokasyonlarda uyumlu bir şekilde çalışan bireylerin ve ekiplerin çalışmalarını desteklemek için teknoloji, cihazlar, çözümler ve hizmetleri içermesi önemli. Daha iyi iş birliğini, daha fazla üretkenliği ve esnekliği hedefleyen kuruluşlar rekabet avantajı elde edebiliyor.

Yapılan araştırmalara göre ofis çalışanlarının %61'i işlerinin çoğunu/tümünü evde yapabileceklerine inanıyor ve son kullanıcıların %77'si hibrit bir çalışma modelini (ev ve ofis) tercih ediyor. KPMG’nin Uzaktan Çalışmada Güncel Trendler raporuna göre, şirketlerin yüzde 89'u şu an uzaktan çalışma politikasını zaten uyguluyor veya uygulamayı planlıyor, telekomünikasyon ve teknoloji sektörleri ise bu politikayı uygulayan sektörlerin başında geliyor. 

İşte bu noktada HP EliteBook 840 G9 bilgisayarı da devreye giriyor. 14 inçlik dizüstü bilgisayar üretkenliğin yanı sıra Sure View, Parmak İzi Okuma ve Wolf Security gibi özelliklerle tüm yüksek güvenlik taleplerini de karşılıyor. 

HP .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Ofislerde çalışılırken belirli bir güvenlik ağı olduğundan kullanıcıların güvenlik açığı olarak büyük endişeleri bulunmuyordu. Hibrit çalışmayla birlikte şirket ağı dışına çıkan çalışanlar bir çok tehdite açık hale geldi. Durum böyle olunca HP’nin güvenlik mimarisi bir kurtarıcı görevi görüyor. HP Wolf Security for Business mimarisiyle gelen HP EliteBook 840 G9, şirketlerin ve ekiplerin korunduğundan emin olmak için her zaman açık olarak görev yapıyor.

Kendi kendini onaran ürün yazılımı ve bellek içi ihlal algılamadan yalıtım yoluyla tehditleri etkisizleştirmeye kadar çeşitli yöntemler kullanan HP Wolf Security, adreslenebilir saldırı yüzeyini küçültüyor ve ürün yazılımı saldırılarında uzaktan kurtarmaya olanak tanıyor.

Bununla birlikte bilgisayar, parmak izi okuyucu ve kızılötesi kamera (yüzle oturum açma) gibi güvenlik özellikleriyle çok faktörlü kimlik doğrulama sunuyor. Destek Asistanı, güvenlikle ilgili donanım yönetimi ve yazılım ayarlarını bir araya getiriyor ve sorun durumunda ilk temas noktası oluyor. Ağ sorunlarının giderilmesi de burada gerçekleştiriliyor.

Sure Sense teknolojisiyle HP, Derin Öğrenme adı verilen yapay zeka teknolojisinin önde gelen bir formunu kullanıyor. HP Sure Sense'in tescilli derin öğrenme algoritması, kötü amaçlı yazılımları içgüdüsel olarak tanıyor ve daha önce hiç görülmemiş saldırılara karşı koruma sağlıyor.

HP .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Siz de çalışanların neredeyse %60’ı gibi işlerinizi ofis dışından yönetiyor olabilirsiniz. HP Sure View entegre gizlilik ekranı, kullanıcıların ekrandaki verilerin meraklı gözlere maruz kalmasından korkmadan her yerden güvenle çalışmasına yardımcı oluyor. HP Sure View, hassas bilgileri korumak için ek araçlar taşıma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Kullanıcıların bilgisayarı hemen gizlilik moduna geçirmek için "fn+F2" tuşlarına basmaları yeterli; bu mod, belli bir açıyla bakıldığında görünür ışığı yüzde 95'e kadar azaltarak başkalarının ekrandaki bilgileri görmesini zorlaştırıyor. HP Sure Click, yaygın olarak kullanılan belge türlerinin (Microsoft Word ve PDF) güvenliğini sağlarken güvenli ve özel ChromiumTM tabanlı güvenli bir tarayıcı sunuyor. 


Kaynak webtekno.com

 

Twitterın Alışveriş Özelliği Daha Türkiyeye Gelmeden Patladı: "Bireysel veya Toplumsal Zarara Yol Açabilir!"

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, geçtiğimiz aylarda alışveriş özelliği ‘Shops’u duyurmuştu. Henüz Türkiye’ye gelmeyen bu özellik, satış yapan markaların profillerinde ürünlerini sergilemesine olanak tanımanın yanı sıra bu ürünlerin hesabın başına sabitlenmesine izin veriyordu.

Türkiye’nin İlk Dijital Robotik Yarışmasında 3. Sezon Başlıyor: Siz de Katılabilirsiniz!

Lise çağındaki gençlere verdiği eğitimle bu gençlerin robotik alanında uzmanlaşmalarını sağlamaya çalışan Riders, “Riders Robotik Ligi 3. sezon”u için kayıt toplamaya başladı. Gençlerin bilgisayar başında Python temelli robotik öğrenmelerini sağlayan Riders ile öğrenciler, dünya çapında rekabete katılmak için önemli bir fırsat yakalamış olacaklar.

Telegram Hesabı Tamamen Nasıl Silinir?

Bir zamanlar WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesini yayınlamasının ardından insanların bir hışımla üşüştüğü ve bir anda bırakıp WhatsApp’a geri döndüğü Telegram uygulaması, aslında hâlâ popüler bir sosyal medya/mesajlaşma uygulaması diyebiliriz. Uygulamada istediğiniz konu başlığı altında birçok tartışma grubu bulabiliyor ve hatta istediğiniz türden haberleri takip edebiliyorsunuz.

En Çok Tercih Edilen Podcast Platformları Açıklandı: YouTube, Spotifyı Geride Bırakarak Zirvede Yer Aldı

Farklı konuları ele alan sesli içeriklerden oluşan podcast’lerin, son yıllarda gittikçe popülerleştiği bilinen bir gerçek. Durum böyle olunca bu içerikleri yayınlayan platformlar arasında da bir rekabet oluşabiliyor. Bu konuda önde gelenlerden olan Spotify, geçtiğimiz ay video podcast’leri kullanıma sunarak önemli bir adım atmıştı.