Kendi Metaverseünüzü Facebook Üzerinden Yaratabileceksiniz: Crayta, Facebook Gaminge Eklendi!

Sanal gerçeklik alanında büyük yatırımlar yapılmaya devam ederken Meta, geçen yıl Crayta adlı oyun geliştirme platformunun geliştiricisi Unit 2 Games’in Facebook tarafından satın alındığını duyurmuştu. Meta, bugün yaptığı açıklamada arkadaşlarınızla gerçek zamanlı olarak oyun oluşturmanıza ve oynamanıza olanak tanıyan Crayta’nın Facebook Gaming’in bulut akış hizmetine getirdiğini duyurdu.

9.06.2022 17:30:20 tarihinde yayınlandı.

Sanal gerçeklik alanında büyük yatırımlar yapılmaya devam ederken Meta, geçen yıl Crayta adlı oyun geliştirme platformunun geliştiricisi Unit 2 Games’in Facebook tarafından satın alındığını duyurmuştu. Meta, bugün yaptığı açıklamada arkadaşlarınızla gerçek zamanlı olarak oyun oluşturmanıza ve oynamanıza olanak tanıyan Crayta’nın Facebook Gaming’in bulut akış hizmetine getirdiğini duyurdu.

Şirket, Haziran 2021’de Crayta’nın arkasındaki oyun stüdyosu Unit 2 Games’i satın almıştı. Anlaşmanın mali şartları açıklanmazken Unit 2 Games ekibinin tamamı Meta’ya katılmıştı. Başlangıçta Google Stadia’ya özel olarak piyasaya sürülen Crayta daha sonra Epic Games Store’da kullanıcılara sunulmuştu.

Meta, Crayta’nın kullanımının son derece kolay bir geliştirici araç setine sahip olduğunu ve isterseniz cep telefonunuzla isterseniz de bilgisayarınız üzerinden oyun geliştirip, arkadaşlarınızla oynayabileceğinizi açıkladı. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, yapılan lansmanda, “Yüksek kaliteli 3B ortamda bir oyunun çalışmasını istiyorsanız bunu bir tarayıcıda ya da telefonda üretmek çok zordur. Ancak bunu bulut altyapısı sayesinde yapabilmek ve ardından tüm dünyayla paylaşmak oldukça büyük bir ilerleme” açıklamasında bulundu.

Crayta’yı Facebook Gaming bulut akış hizmetinde kullanıma sunduktan sonra diğer kullanıcıların oyunu oynamak için bilgisayarına indirmesine gerek yok. Oynaması tamamen ücretsiz olan platform, Facebook hesabı olan herkesin kullanımına açık olacak. Zuckerberg, bugüne kadar insanların çoğunun Metaverse’yi sanal ve artırılmış gerçekliğe sahip 3B deneyimler olarak düşündüklerini ancak Crayta’nın sunduğu bu özellik, Metaverse deneyimlerinin her türlü 2B ortamında bile çok kolay bir şekilde yeni şeyler oluşturulabileceği ve keyfinin çıkarılabileceğini gösterdiğini belirtti.

Şirket, Crayta’yla birlikte kodlama ya da diğer başka becerilere gerek kalmadan 15 dakika gibi kısa bir süre içinde basit yapıda, birçok oyuncuyla aynı anda oynayabileceğiniz bir oyun oluşturmanın ve bunu dünyayla paylaşmanın mümkün olduğunu söylüyor. Platform, aynı anda 20 kişinin oyun oynamasını izin veriyor. Ayrıca bugün yapılan duyuruda Zuckerberg, Facebook Gaming bulut oyunları kısmının Batı Avrupa’da da kullanıma sunulduğunu açıkladı.

İLGİLİ HABER Facebook Oyunları Satın Alınmadan Önce Test Edilebilecek


Kaynak webtekno.com

 

En İyi VPN Uygulamaları (Ücretsiz)

Bazı internet kullanıcıları çevrimiçi etkinliklerini gizli bir şekilde gerçekleştirmek, bazı internet kullanıcıları ise yaşadıkları bölgede yasak olan web sitelerine erişim sağlamak için sanal özel ağ ya da sık kullanılan adıyla VPN servislerine başvururlar.

PUBG Arkadaş Silme Nasıl Yapılır? Adım Adım Anlattık

İnsanların birbirini oyundan arkadaş olarak ekleyip, konuşması ve birlikte oyun oynaması cidden çok güzel bir olay. Zaten rastgele karşılaştığın birini arkadaş olarak ekleyip birlikte oyun oynamak, hatta bu arkadaşlığı gerçek hayata indirgemek gibisi yok değil mi? Şahsen bu yol ile çok arkadaş edindim, hâlâ da edinmeye devam ediyorum.

Mac Bilgisayarlardaki Kötü Amaçlı Yazılımları Tespit Eden Özellik, Hiçbir İşe Yaramıyor: Üstelik Apple Bunu Umursamıyor!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, genel olarak cihazlarının üst düzey güvenliği ile övünür. Bunu sadece iPhone'lar için değil, Mac'ler için de sık sık görürüz. Şirket, güvenlik odaklı özellikler yayınlar ve işletim sisteminin hacker'lara karşı güvenli olduğunu söyler durur. Ancak gelen son haberler, durumun pek de böyle olmadığını gözler önüne seriyor. Hatta Apple'ın çok güvendiği güvenlik özelliklerinden bir tanesinin, aslında hiçbir işe yaramadığı anlaşıldı.