Konumunuzu Hesaplayarak Size Özel Hava Durumu Hesaplaması Yapan Camaliot, Android Kullanıcılarının Kullanımına Açıldı

Birçoğumuz havaların ısındığını görmek ümidiyle sıkça telefonlarımızdan hava durumunu kontrol ediyoruz. Bu hava durumu uygulamaları genelde doğru bilgiler sunsa da haftanın birkaç günü eksik veya yanlış bilgiler verebiliyor. 

27.03.2022 03:00:25 tarihinde yayınlandı.

Birçoğumuz havaların ısındığını görmek ümidiyle sıkça telefonlarımızdan hava durumunu kontrol ediyoruz. Bu hava durumu uygulamaları genelde doğru bilgiler sunsa da haftanın birkaç günü eksik veya yanlış bilgiler verebiliyor. 

Özellikle havaların ısınmasını beklediğimiz bu günlerde, pek çoğumuz bu hava durumlarındaki yanlış bilgiler sonrası hayal kırıklığına uğrayabiliyoruz. Bunun önüne geçmek ve herkesin bulunduğu konuma göre en doğru tahminlere erişebilmesi için bir uygulama geliştirildi. Camaliot adı verilen uygulama sayesinde artık akıllı telefonlarımızdan daha doğru veriler elde edebiliyoruz. Peki nasıl?

Avrupa Uzay Ajansı tarafından finanse edilen bu yeni uygulama, telefonunuzun GPS verilerini aracılığıyla uydu ağlarından genel sinyalleri arıyor. Telefonunuza gelen bu sinyaller, uydu aracı tarafından not edilerek nerede olduğunuza bağlı olarak sinyallerin telefonunuza ulaştığı süre hesaplanıyor. Bu süre hesaplandıktan sonra da, havadaki su buharı miktarının uydu sinyalini nasıl etkilediği gözlemlenerek olası hava tahminleri daha doğru bir şekilde elde edilebiliyor. 

Araştırmacılar ‘Camaliot’ adı verdikleri bu sistemle herkesin kendi akıllı telefonundan bulundukları konum ve zamana göre mevcut ve olası hava durumlarını saptayabiliyor. Aynı zamanda bu uydu sinyalleri sadece atmosferdeki değil, Dünya’nın uzaya yakın kısmı olan iyonosferdeki değişimler de tespit edilebiliyor. Camaliot yardımıyla dünyanın dört bir yanından birkaç farklı uydu takımyıldızından bilgi toplanabilmesi amaçlanıyor. Daha çok uydu kullanılması da telefonlarımıza gelen hava durumu bilgilerinin daha doğru olması anlamına geliyor. 

Camaliot şimdilik sadece Andorid 7.0 ve üzeri sürümlerde çalışıyor. Eski model bir akıllı telefona sahipseniz, uygulamayı kullanabiliyor olsanız da bu uygulama çift frekanslı alıcılara sahip telefonlarda en doğru verilere ulaşabiliyor. Çoğunlukla Qualcomm’un Snapdragon 5G yonga setine sahip olan telefonlarda daha çok veri toplanabiliyor. Bu telefonlardan bazıları ise şunlar: Google Pixel 4A, Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy 21 Ultra.

İLGİLİ HABER Hava Durumu Tahmini Nasıl Yapılıyor, Bazen Neden Yanlış Çıkıyor?

Hava durumlarının yanlış çıkmasından sıkıldıysanız ve Andorid 7.0 ve üzeri bir sürüm kullanıyorsanız, bence bu uygulamayı bir deneyebilirsiniz. Sonuçta kendi telefonuna özel olarak gönderilen tahminleri elde etmek istemez ki? Camaliot'u hemen indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. 


Kaynak webtekno.com

 

Google Fotoğraflarda Yapay Zekâ ile Video Oluşturmak Mümkün Olacak

Artık yapay zekâyı neredeyse her uygulamada görüyoruz. Sabah kalkıyoruz günlük uygulamalarda AI, öğlen haber okuyoruz haberlerde AI, akşam sunum hazırlıyoruz sunumda AI, tuvalete gidiyoruz belki orada yoktur, sürpriz, orada da AI! Google Fotoğraflar da şimdi yapay zekâ aracı sunan uygulamalar arasına katılıyor. 

Türkiye’nin İlk Cep Uydusu Grizu-263A SpaceX Tarafından Uzaya Fırlatıldı

Geçtiğimiz hafta gelen haberlerle, Türkiye’nin ilk cep uydusunun uzaya fırlatılması için artık geri sayım başlamıştı. ‘Grizu-263A’ olarak adlandırılan cep uydusu, yaklaşık 5 yıl önce başlayan çalışmaların ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrencilerin oluşturduğu Grizu Uzay Takımı tarafından üretilmişti.

Kelimelere Veda Etmeye Az Kaldı: Yakında Her Yerde Göreceğimiz 37 Yeni Emoji Tanıtıldı

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla hayatımıza giren emojiler, bugün herkes tarafından kullanılan duygu bildirim şekilleri haline geldiler. Hatta geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, bir doktorun sağlıkla ilgili daha fazla emoji istediğinden bile bahsetmiştik. Şimdi, bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yeni emojilerin kullanıma sunulmasını kabul eden Unicode Konsorsiyumu, Unicode 14.0'ü duyurdu.

Dying Light 2nin Hayal Kırıklığı Yaratabileceğini Gösteren İlk İnceleme Puanları Paylaşıldı

İlk oyunuyla tüm dünyada ses getiren, özellikle parkur mekaniği ve aksiyonuyla bolca sevilen Dying Light, ikinci oyunuyla yarın tüm oyuncularla yeniden buluşacak. Dying Light 2 Stay Human ismiyle çıkış yapacak yeni oyun hakkında beklentiler, ilk oyun sayesinde yüksek düzeydeyken bu beklentilerin ne kadar karşılanacağına yönelik fikri verecek eleştirmen puanları bugün paylaşıldı.