Mekanik Klavye ve Normal Klavye Arasındaki 8 Önemli Fark

Mekanik klavyeler, bilgisayarlar için yaygın olarak kullanılan ilk klavyelerdi. Gelişimini tam anlamıyla 1980 yılında tamamlayan bu klavyeler, 1990 yılında ise yerini silikon tabanlı daha basit klavyelere bıraktı. 2000’li yıllarda ise mekanik klavyelerin avantajlarını tekrar keşfeden kullanıcılar sayesinde popülerliği bir hayli arttı ve firmalar yeni nesil klavyeler üretildi.

20.03.2022 21:30:20 tarihinde yayınlandı.

Mekanik klavyeler, bilgisayarlar için yaygın olarak kullanılan ilk klavyelerdi. Gelişimini tam anlamıyla 1980 yılında tamamlayan bu klavyeler, 1990 yılında ise yerini silikon tabanlı daha basit klavyelere bıraktı. 2000’li yıllarda ise mekanik klavyelerin avantajlarını tekrar keşfeden kullanıcılar sayesinde popülerliği bir hayli arttı ve firmalar yeni nesil klavyeler üretildi.

Günbegün popülerliği artan mekanik klavyeler, değişik tasarımları, renkli ışıklandırmaları ve dayanıklılığı gibi birçok yönü sayesinde oyuncuların göz bebeği haline geldi. Biz de bu yazımızda önce mekanik klavye nedir sorusunu yanıtladık, sonrasında ise var olan switch türlerini ve mekanik klavye ile normal klavye arasındaki farkları maddeler haline açıkladık.

Mekanik klavyeler, aşina olduğumuz normal klavyelerden farklı olarak her bir tuşun bağımsız ve ayrı bir mekanik anahtara sahip olduğu klavyelerdir. “Mekanik klavye” ismini de bu nedenle almıştır.

Aslında her klavye bir mekaniğe sahiptir ancak mekanik klavyelerde durum biraz daha farklı. Mekanik klavyelerde her bir tuşa ait ayrı bir switch yani anahtar bulunur. Oyuncuların mekanik klavyeleri tercih etme nedenlerinin başında düşük tepki süreleri ve bu klavyelerin daha uzun ömürlü olması gelir. Bu sayede oyuncular, switchlerin düşük tepki süresi sayesinde rakiplerine karşı avantaj sağlayabilir.

Aslına bakarsanız hangi mekanik klavyeyi alırsanız alın, hepsi oyun oynamak için ideal bir klavye olacaktır. Örneğin Tactile ve Clicky türündeki switchlerde her tıklama esnasında bir onay ve geri bildirim alınır. Tuşa sonuna kadar basmaya gerek kalmadan belli bir noktada tuş aktive olduğu için daha hızlı yazma imkanı sunar.

FPS gibi daha hızlı tempolu oyun türleri için ise Linear switchler avantaj sağlayabilir. Tactile ve Clicky türü switchlerden farklı olarak herhangi bir geri bildirim olmadığı için tuşa daha hızlı basılma olanağı sağlar ve bu sayede rakiplere karşı avantaj sağlayabilirsiniz.

Cherry, piyasadaki en eski switch üreticisi olmasının yanında en çok bilinen switch markasıdır. 1983 yılında patentini aldığı Cherry MX switchleri renklerine göre adlandırılır. Üretilen switchlerin özellikleri ise renklerine göre kategorize olup farklılık gösterir.


Kaynak webtekno.com

 

Instagram, Arkadaşlarınıza Gönderdiğiniz Reels Videolarını DM’de Bulmayı Kolaylaştırıyor

Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için sürekli yeni özellikler getiren Instagram, şimdi de popüler kısa video formatı Reels konusunda bir hamleyle karşımıza çıktı. İlk olarak Dijital Ağlar isimli bir Türk Twitter hesabı tarafından fark edilen bu özellik, son zamanlarda paylaştığınız Reels videolarına kolayca ulaşmanızı sağlıyor.

Mr. Beaste Batırdığı Hamburger İşi Yüzünden 100 Milyon Dolarlık Tazminat Davası Açıldı!

MrBeast adıyla bilinen ünlü Youtube yıldızı Jimmy Donaldson, geçtiğimiz hafta kendi adını taşıyan MrBeast Burger’ları hakkında kullanıcılardan gelen şikayetler sonrasında, markanın arkasındaki şirkete dava açtı. MrBeast Burger, tıpkı Yemeksepeti’nde olduğu gibi uygulama üzerinden hazır burgerler sunan bir hayalet mutfak girişimi.

İnternet Explorer Bugün Tarih Oluyor! (E Google Chromeu Nereden İndireceğiz?)

Bugün hem ABD merkezli teknoloji devi Microsoft hem de dünyadaki tüm internet kullanıcıları için oldukça önemli bir gün. Zira bugün, ilk kez 16 Ağustos 1995'te yayınlanan 25 yıllık internet tarayıcısı Internet Explorer için son gün. Microsoft, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklama ile Internet Explorer'ın 15 Haziran 2022 itibarıyla destek dışı kalacağını açıklamıştı. Yani bugün, son bir kez Internet Explorer kullanmak isteyenler için son gün...