Metaverse’ü Parmaklarınızda Hissedebileceksiniz: Araştırmacılar, Yeni Nesil VR Eldivenlerini Tanıttı

Metaverse kavramı artık günlük hayatımızın içine iyice yerleşmeye başladı. Pek çok şirket de Metaverse’de kullanılmak üzere çeşitli yazılımlar ve teknolojiler geliştirmeye başladı. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay Sony, Micopi isimli takip sensörlerini tanıtmış ve vücudumuzun tamamını Metaverse’e aktarmayı çok daha kolaylaştırmıştı.

19.01.2023 11:45:23 tarihinde yayınlandı.

Metaverse kavramı artık günlük hayatımızın içine iyice yerleşmeye başladı. Pek çok şirket de Metaverse’de kullanılmak üzere çeşitli yazılımlar ve teknolojiler geliştirmeye başladı. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay Sony, Micopi isimli takip sensörlerini tanıtmış ve vücudumuzun tamamını Metaverse’e aktarmayı çok daha kolaylaştırmıştı.

Bugün ise Singapur Devlet Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, sanal dünyada gördüğünüz her nesneyi parmaklarınızın ucunda hissedebileceğiniz yeni eldivenlerini duyurdu.

HaptGlove isimli bu eldiven, sıradan VR kontrolcüleri ve eldivenlerin aksine çok daha fazla ve çok daha hassas motorlar ve makine öğrenimi destekli bir algoritma ile çalışıyor. Eldivenin üzerinde her bir parmak için birer tane geri bildirim modülüne sahip. Mikroakışkanlar yardımıyla çalışan bu modüller standart geri bildirim modüllerine göre çok daha hassas ve kırılganlar ancak neredeyse yarı yarıya daha küçükler. Bu sayede de eldivenleri taktığınızda elinizde aşırı bir ağırlık hissetmiyorsunuz.

Eldiveni taktıktan sonra tek yapmanız gerekense bilgisayardaki yazılımı çalıştırmak ve sonrasında Metaverse’e giriş yapmak. Sistem sanal dünyada elinizin yakınındaki nesneleri otomatik olarak algılayıp modelleyerek onlara dokunmanızı sağlıyor. Mikroakışkanlar sayesinde ufak tefek pürüzleri ve çıkıntıları bile hissedebildiğiniz bu eldivenlerin aslında Ready Player One filminden esinlenilmiş gibi durduğunu söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABER Sony, Tüm Vücudunuzu Metaversee Aktarabileceğiniz Mocopi’yi Tanıttı: Teknoloji Dünyasında Devrim Yaratabilir!

HaptGlove’u geliştiren ekip, bu projenin yeni olmadığını ve 2019'dan beri projeyi geliştirmek için çalıştıklarını belirtiyor. Projenin ilk prototiplerinin çok başarısız olduğunu ve testlerde küre şeklindeki modellerde bile köşelerin olduğunu belirten ekip, zamanla bu eldivenleri olabilecek en iyi hale getirmek için aralıksız çalıştıklarını belirtiyor.

Ürünün patent haklarını satın alan araştırmacılar, HaptGlove’un yakın zamanda satışa sunulabileceğini ve bir çift eldivenin fiyatının 3.700 dolarla (vergiler hariç 69.535 TL) 15.000 dolar (vergiler hariç 281.902 TL) arasında değişebileceğini belirtiyor.


Kaynak webtekno.com

 

Yapay Zekâ, Astronom da Oldu: Tarihte İlk Kez Bir Süpernova, İnsan Desteği Olmadan, Yapay Zekâ Destekli Bir Sistem Tarafından Keşfedildi

Gök bilimcilerin uzun gözlem ve araştırma süreçleri sonrası gerçekleştirdikleri süpernova keşfi, artık tamamen insansız olarak yapılabiliyor. Ekip tarafından gelliştirilen yeni sistem, gökyüzünde süpernova keşfini insan desteğine ihtiyaç duymadan yapıyor, sonuçları analiz ediyor ve verileri paylaşıyor.

Metaverse Ortamında İlk Toplantılarını Gerçekleştiren AKP Yetkililerinden Açıklama: Türkiye Bu Alanda Lider Olabilir

TBMM Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş ile AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri'nin katılımlarıyla birlikte AKP, metaverse ortamındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının içeriğine ilişkin Ünal, metaverse alanında yapılması gereken hem finansal hem de hukuksal düzenlemeler olduğunu kaydetti. 

Dünyayı Kasıp Kavuran Kelime Oyunu Wordleda En Başarılı Ülkeler Açıklandı: Türkiye Sınıfta Kaldı

İnternet tabanlı kelime oyunu olan Wordle’ın son zamanların en popüler oyunu olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Yazılım mühendisi Josh Wardle tarafından geliştirilen, size tanınan altı hak ile her gün yenilenen kelimeleri tahmin etmenizi ve sonuçları sosyal medyadan paylaşmanızı sağlayan bu uygulama, yüksek popülaritesi sebebiyle geçtiğimiz aylarda dev medya şirketi The New York Times tarafından milyonlarca dolara satın alınmıştı.

Bluesky ve Clubhouse ile Popülerleşen "Davet Yöntemi"nin İnsana Kendini Özel Hissettirme Taktiği Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Sosyal medya platformları yeni şeyler denemeye çalışıyormuş gibi görünürken sadece birkaç yıl önce ortaya çıkan Clubhouse, davetiye yoluyla kullanıcı kabul etmesiyle ilgiyi üzerine toplamıştı. Her ne kadar böyle bir şeyi birçok kişi ilk defa görmüş olsa da aslında davetiye yoluyla platforma alım yöntemini 2000’lerin başlarına kadar takip edebiliyoruz.