Oyun Dünyası, Gerçekçilikte Zirve Yaptı: 40 Bin Kişi, Gerçek Dünya Kupası Maçı Diye Futbol Oyunu İzledi

Oyun dünyası, teknolojinin yardımıyla geldiği bu noktada gerçekçi grafiklerle insanı mest etmeyi başarıyor. Fakat gerçekçilik seviyesi yüksek olan oyunlar, geçmişte de gördüğümüz benzer bir olaya ev sahipliği yaptı.

29.11.2022 01:45:08 tarihinde yayınlandı.

Oyun dünyası, teknolojinin yardımıyla geldiği bu noktada gerçekçi grafiklerle insanı mest etmeyi başarıyor. Fakat gerçekçilik seviyesi yüksek olan oyunlar, geçmişte de gördüğümüz benzer bir olaya ev sahipliği yaptı.

Bir oyuncu ise oyunda başlattığı ‘Almanya – Japonya’ karşılaşmasını canlı yayın olarak YouTube’da yayınladı. Fakat kullanıcı, yayın başlığında bu karşılaşma, gerçek Dünya Kupası karşılaşmasıymış gibi ifadelere yer verdi. Yayın, anlık 40 bini aşkın kişi tarafından gerçek sanılarak takip edildi…

Elbette bazı kullanıcılar, yayındaki görüntülerin bir oyundan olduğunun farkına vardı. Kimisi yayın sohbetinde durumu dillendirse de pek çok kişi sohbeti takip etmediğinden bunu gerçek sanarak izlemeye devam etti. Ayrıca haber kaynakları oyunun FIFA 23 olduğunu iddia etse de yukarıdaki fotoğrafta sol alt tarafta bulunan "Skip" yazısı FIFA serisine ait değil. Bu oyunun eFootball ya da eski adıyla PES olduğu iddialarını güçlendiriyor. 

Yakın zamanda, özellikle Ukrayna-Rusya savaşı sırasında oyun görüntülerinin gerçekmiş gibi paylaşıldığına rastlamıştık. Özellikle küçük ekranlı cihazlarda gerçek ve oyun arasındaki fark tespit edilemez olduğundan, pek çok kişi de bu yemi yutmuş, sahte içerik üreticilerine izlenme kazandırmıştı.

İLGİLİ HABER Zorla Savaş Çıkaracaklar: Bir Savaş Oyununun Videosu, Rusya-Ukrayna Savaşı Zannedilerek Viral Oldu

İLGİLİ HABER 3 Yıllık Bir Oyundaki Robot, Twitter’da Gerçekmiş Gibi Paylaşıldı: İşte Gelen Birbirinden Komik Tepkiler


Kaynak webtekno.com

 

WhatsApp Masaüstü ve Web Sürümlerine İki Aşamalı Doğrulama Getirmeye Hazırlanıyor

Android'deki mesajlaşma geçmişinin iOS'a aktarılması hakkında gerekli testlerin yapıldığını açıklayan WhatsApp, sohbet geçmişini Android telefonlardan iOS’a taşımaya hazır hale getirirken aynı zamanda kullanıcılarının güvenliği için de çalışmalarına devam ediyor. Masaüstü ve web sürümlerini iyileştirmek için büyük bir güncelleme yolda.

1 Hafta Boyunca Google ve YouTube Yerine Sadece TikTok Kullandık: İşte Deneyimlerimiz

2014 yılında hayatımıza giren Musical.ly, her ne kadar “şarkılara kendi kliplerinizi” çekebileceğiniz bir sosyal medya olarak tasarlansa da son dönemlerinde insanların ‘challenge’lar yaptığı ve dans videolarını yüklediği bir platform haline gelmişti. Daha sonra bu platform kelimenin tam anlamıyla şekil değiştirerek 2016 yılında TikTok adıyla kullanıma sunulmuştu.

En Basit Haliyle Yapay Zeka Nedir, Kaç Çeşit Yapay Zeka Var?

Halihazırda kullanımda olan "dar" yapay zeka bugün bilgisayarlarımızda, cep telefonlarımızda ve neredeyse her yerde gördüğümüz, deneyimlediğimiz hatta hayatımızı belirleyen bir şeydir. Temel olarak yapay zeka, programlanan belirli görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini öğretilen veya öğrenen akıllı sistemdir. Apple iPhone'daki Siri sanal asistanının konuşma ve dil tanımasında, kendi kendine giden otomobillerdeki görüş tanıma sistemlerinde, satın aldığınız ürüne dayanarak beğenebileceğiniz ürünleri öneren reklam sistemlerinde yapay zeka kullanılır.