Rekabet Kurumu, Google Hakkında Soruşturma Başlattı: İşte İlk Açıklama!

Rekabet Kurumu, teknoloji devi Google ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yetkililer, şirketin rekabete aykırı davrandığının tespit edildiğini ve bundan kaynaklı olarak da soruşturma açıldığını duyurdular. Rekabet Kurumu, Google'ı 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal etmekle suçluyor.

20.06.2023 13:00:18 tarihinde yayınlandı.

Rekabet Kurumu, teknoloji devi Google ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yetkililer, şirketin rekabete aykırı davrandığının tespit edildiğini ve bundan kaynaklı olarak da soruşturma açıldığını duyurdular. Rekabet Kurumu, Google'ı 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal etmekle suçluyor.

4054 sayılı Kanun'un 6. maddesinde "Bir veya birden fazla teşebbüsün ülkenin bütününde ya da bir bölümünde bir mal veya hizmet piyasasındaki hâkim durumunu tek başına yahut başkaları ile yapacağı anlaşmalar ya da birlikte davranışlar ile kötüye kullanması hukuka aykırı ve yasaktır." ifadelerine yer veriliyor. Buna paralel olarak, Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada da Google'ın kendini avantajlı hale getirdiği ifade ediliyor.

Alphabet Inc., Google LLC, Google International LLC, Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.den oluşan ekonomik bütünlüğün çevrim içi görüntülü reklamcılık ve reklam teknolojileri hizmetleri faaliyetlerine ilişkin olarak bağlama ve kendini kayırma davranışlarıyla 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 18.05.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; Alphabet Inc., Google LLC, Google International LLC, Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.den oluşan ekonomik bütünlük hakkında soruşturma açılmasına, 23-23/432-M sayı ile karar verdi.

Rekabet Kurumu açıklamasına buradan, 4054 sayılı Kanun'a buradan ulaşabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

UYAP Vatandaş Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır ve Giriş Yapılır? Tüm Yapabileceklerinizi Adım Adım Anlattık

Umarız kimsenin yolu düşmez ya da kullanmak zorunda kalmaz diye başlayalım ancak bir gün, bir şekilde Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumlara işiniz düşerse yargı sürecinin epey zorlu olduğunu bilmelisiniz. e-Devlet ile pek çok işlem kolaylaşırken e-Adalet unutulmadı ve Ulusal Yargı Ağı Projesi yani UYAP sistemi geliştirildi. UYAP sistemi sayesinde hem yargı ve idare mensupları hem de vatandaş, yargı sürecini yakından takip edebiliyor.

Tek Bir Tıkla Sizi 90lardaki Bir Bilgisayara Işınlayan İnternet Sitesi

Microsoft’un 2015 yılında piyasaya sürdüğü Windows 10 işletim sistemi, Statista’nın paylaştığı veriye göre günümüzde %75’lik bir pazar payıyla en popüler işletim sistemi unvanını taşıyor. Microsoft’un bu başarısının ardındaysa uzun yıllar önce piyasaya sürülen ve insanların hayatına Windows kavramını yerleştiren efsane işletim sistemleri yatıyor.

Meta Çalışanları, Facebook ve Instagramda Rusya Propagandasına İzin Verildiğini İddia Etti!

Yaklaşık bir buçuk ay önce bombardımanlar eşliğinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, sadece sahada değil, masada ve sanalda da dünyayı ikiye böldü. Tıpkı İkinci Dünya Savaşı'ndaki gibi batı bloğu ile doğu bloğu iki farklı cepheye ayrılırken, özellikle batı bloğu Rusya'ya sadece devlet kanalından değil, özel sektör kanalından da yaptırım uyguladı.

Elon Musk, Hamile Erkek Emojisi Kullanarak Bill Gates ile Dalga Geçti

260 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı konumunda olan Elon Musk, iş hayatı kadar sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ile de gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde popüler sosyal medya platformu Twitter’ın önce bir kısmını satın alan, daha sonra da tamamını satın almak istediğini açıklayan Musk, şimdi yine yaptığı bir paylaşımla gündem oldu.