Samsungun Çektikçe Uzayan Telefonunun Patenti Ortaya Çıktı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'ne (WIPO) ait internet sitesinin patent veri tabanı bölümüne eklenen akıllı telefon, kaydırılabilen bir ekrana sahip. Kullanıcı, telefondaki ilgili bölümü çektiği zaman akıllı telefonunun ekranını da büyütmüş olacak.

6.05.2022 21:30:36 tarihinde yayınlandı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'ne (WIPO) ait internet sitesinin patent veri tabanı bölümüne eklenen akıllı telefon, kaydırılabilen bir ekrana sahip. Kullanıcı, telefondaki ilgili bölümü çektiği zaman akıllı telefonunun ekranını da büyütmüş olacak.

Patent görsellerine baktığımızda, Samsung'un üzerinde çalıştığı telefonun kaydırılabilir ekranının esnek bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Yani ekran bir nevi esneyerek ve kaydırılarak yer değiştiriyor ve telefonun arka kısmında da ekran bulunuyor. Bu durum, arka kamerayı kullanarak özçekim yapmayı kolaylaştıracak. Samsung'un patentlediği bu cihazın gerçek bir ürün haline gelip gelmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

WIPO'da yer alan patent görselleri, akıllı telefonun üçlü kamera kurulumuna sahip olacağını gözler önüne seriyor. Ancak tahmin edebileceğiniz üzere bu kamera kurulumunun teknik detayları net değil. Bu arada; telefonun kaydırılabilir ekranında bir ön kamera deliğinin bulunacağını da belirtmeden geçmeyelim.

İLGİLİ HABER Samsungun Şeffaf Ekranlı Bir Telefon Üzerinde Çalıştığı İddia Edildi: Yıllardır Beklenen O Tasarım Gerçek Olabilir

Samsung gibi şirketler, sürekli yeni ürün patentleri alıyorlar. Ancak bu patentlerin yalnızca bazıları ticari ürünler haline geliyor. Diğer patentler ise tarihin tozlu raflarına gömülüyor. Mevcut koşulları göz önünde bulundurduğumuzda; şirketlerin daha çok katlanabilir ekranlara odaklandığını biliyoruz. Eğer bu yaklaşım devam ederse; Samsung'un WIPO'daki yeni telefonuyla tanışma şansımızın düşük olduğunu söyleyebiliriz.


Kaynak webtekno.com

 

YouTuber, 10 Milyon Abone İçin Verilen Elmas Plaketten Gitar Yapıp Açık Artırmaya Koydu

Müziğe ilgisi olsun olmasın, hemen her sosyal medya kullanıcısının bir noktada karşısına çıktığı içerik üreticilerinden birisi olan Davie504, geçtiğimiz gün dikkat çeken bir harekete imza attı. Bas gitardaki yeteneğini eğlenceli içeriklerle buluşturan 10 milyon takipçili Davie, YouTube’un verdiği elmas plaketini bir bas gitara dönüştürdü.

Hızlı Şarj Kullanmak Telefonunuzun Bataryasına Zarar Verir mi?

Teknoloji, biz çok fark edemesek de çok hızlı gelişiyor. Bunun en büyük örneklerinden biri ise cebimizdeki akıllı telefonlar. Her biri güçlü birer bilgisayar olan akıllı telefonlar, bundan 15 yıl öncesine kadar hayal bile edemeyeceğimiz kadar hızlı bir şekilde gelişti. Şu anda izlediğimiz dizilerden paramızın kontrolüne kadar her şeyi telefonlarımızla yapıyoruz. Adeta elimiz ayağımız olan bu cihazlara o kadar bağlandık ki kendi enerjimizden çok bu cihazların şarjını düşünmeye başladık. 

Türk Ressam İrfan Önürmen’in Eserleri NFT Olarak New York’ta Sergilenecek: İşte Birbirinden Başarılı Eserleri

Non-fungible Token ya da Türkçesiyle Nitelikli Fikri Tapu anlamına gelen NFT teknolojisi sayesinde, dijital ortamdaki bir varlık tıpkı gerçek hayattaki gibi bir kişiye ait olabiliyor. Bu teknoloji günümüzün en popüler akımlarından çağdaş sanatla buluşunca, eserlerin sadece gerçek hayatta değil dijital ortam da da değerlenmesi sağlanıyor. Elbette NFT deyince akla 5,1 milyon dolara satış yapan Refik Anadol geliyor. 

Çinin ABDye Karşı Casusluk İçin LinkedIni Kullandığı Ortaya Çıktı

Singapurlu genç ve hırslı bir doktora öğrencisi olan Jun Wei Yeo, 2015 yılında Çinli akademisyenlere sunum yapmak üzere Çin’in başkenti Pekin’e davet edildi. Yeo’nun doktora konusu, Çin dış politikasıydı ve Pekin’den gelen davet, Yeo’nun Çin’in dünyadaki etkisini artırmak için hangi yollara başvurduğunu yakından gözlemleme fırsatı bulmasını sağladı.