Siz Şaka mısınız: Metaverse Oyunundaki Bir Dijital Yat, NFT Olarak 650 Bin Dolara Satıldı

Geçtiğimiz günlerde Axie Inifinity isimli Ethereum tabanlı oyunda sanal bir arsanın yaklaşık 30 milyon TL’ye satıldığını görmüştük. Sanal dünyada milyonların havada uçuşması ve bunların tamamen sanal bir şey için harcanması henüz birçoğumuz için halen garip olsa da bugün, yeni bir örnek daha karşımıza çıktı.

24.02.2022 08:30:35 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde Axie Inifinity isimli Ethereum tabanlı oyunda sanal bir arsanın yaklaşık 30 milyon TL’ye satıldığını görmüştük. Sanal dünyada milyonların havada uçuşması ve bunların tamamen sanal bir şey için harcanması henüz birçoğumuz için halen garip olsa da bugün, yeni bir örnek daha karşımıza çıktı.

Axie Infinity gibi blokzincir tabanlı bir başka platform olan The Sandbox’ta bir kişinin tasarladığı süper yat, NFT olarak 650 bin dolar (yaklaşık 8,5 milyon TL) karşılığında satıldı. Bir metaverse projesi olan The Sandbox’taki yat, metaverse ve NFT inovasyon ve yatırım platformu Republic Realm tarafından tasarlandı.

149 Ethereum karşılığında, bugünkü değeriyle 670 bin dolara NFT olarak satılan bu süper yat, The Sandbox üzerinde satılan en pahalı NFT olma unvanına da sahip oldu. Metaflower ismi konulan yatın DJ kabini, helikopter iniş pisti, jakuzili havuz ve diğer olanaklara ev sahipliği yaptığı belirtildi. Ayrıca yatın The Sandbox’ta The Fantasy Marina’ya erişim sağlayacağı da ifade edildi.

İLGİLİ HABER Bu Gidişle Sanalda da Kiracı Olacağız: Kripto Para Tabanlı Bir Oyundaki Dijital Arsa, Yaklaşık 30 Milyon TL’ye Satıldı

Bu ayın başlarında da Axie Infinity’deki arsanın yanı sıra Decentraland isimli farklı bir metaverse’te Kanadalı bir şirketin 2,5 milyon dolar karşılığında sanal arsa aldığını duymuştuk. Şirketin bu arsayı dijital moda gösterileri ve moda markalarının dijital hizmetlere ulaşmasını sağlamak için aldığı açıklanmıştı.


Kaynak webtekno.com

 

Twitch, Deepfake ile Oluşturulan 18+ Videolara Karşı Savaş Başlattı

En popüler canlı yayın platformu Twitch, her ne kadar uygunsuz içerikleri gösteren yayıncılara yasaklar uygulasa da bu durum anlık olarak tespit edilemiyor. Birkaç saniye gösterilen görüntüler bile sosyal medyada yayılarak büyük bir gündem oluşturabiliyor. Görüntülerin deepfake ile oluşturulan sahte görüntüler olmasıysa tartışmaları büyütüyor.

Türkiye Genelinde Yapılan Deprem Tatbikatı Geride Kaldı... Bazıları Tatbikattan Habersiz, Bazıları Dakikalar Sonra Bildirim Aldı: İşte Sosyal Medyadan Gelen Tepkiler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce Depremi’nin 23. yıldönümünde ülke çapında deprem tatbikatı yapılacağını açıklamıştı. Bu tatbikat ile birlikte ülke çapında farklı sistemlerin de entegre bir şekilde çalışıp çalışmayacağı test edilmişti. Tatbikat, depremin gerçekleştiği saat olan 18.57’de yapıldı. 

Spotify CEOsu, "Haftalık Keşif" Listesinin Neden Sevildiğini Anlamadığını İtiraf Etti

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik ve podcast platformu Spotify'ın en popüler özelliklerinden bir tanesi "Haftalık Keşif" listesi. Bir çalma listesi olarak karşımıza çıkan Haftalık Keşif, çoğu zaman ilgi alanınıza giren şarkılardan oluşuyor ve adından da anlaşılabileceği üzere her hafta yenileniyor. Spotify'ın Haftalık Keşif listesi, kullanıcıların yepyeni müzikler keşfetmelerini sağlayan önemli özelliklerden bir tanesi.

WhatsApp Mesajlarının Devletler Tarafından Okunamaması, Uygulamanın Yasaklanmasına Neden Olabilir

WhatsApp, en çok övündüğü siber güvenlik çözümü uçtan uca şifreleme yüzünden Avrupa'nın en büyük ülkelerinden İngiltere'de yasaklanma tehlikesiyle karşı karşıya. Üstelik bu 'yasağın' nedeni şirketin iddia ettiği kadar sıkı güvenlik sunuyor olması ve mesajların devletler tarafından 'izlenemiyor' olması. İyi de WhatsApp, kullanıcı gizliliğini koruduğu için neden yasaklansın ki?