Sosyal Medya Platformlarının Logoları Yıllar İçinde Nasıl Değişti? (Hiçbiri Bir Twitter Değil)

2006 yılında kurulan ve günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olmaya devam eden Twitter, artık “Twitter” olarak dünyaya veda ediyor. Platform, yeni sahibi Elon Musk tarafından “X” olarak yeniden markalaşmaya başladı, markalaştı.

24.07.2023 21:15:08 tarihinde yayınlandı.

2006 yılında kurulan ve günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olmaya devam eden Twitter, artık “Twitter” olarak dünyaya veda ediyor. Platform, yeni sahibi Elon Musk tarafından “X” olarak yeniden markalaşmaya başladı, markalaştı.

Bu değişimle birlikte Twitter’ın ikonik mavi kuş içeren logosu değişti, yerini bir X harfi aldı. X.com alan adı da Twitter’a yönlendirilmeye başladı. Yakında tüm dönüşüm sürecinin tamamlanması beklenirken, biz de biraz geçmişe ışık tutalım. Öyle köklü değişimler değiller ancak, diğer büyük sosyal medya platformlarının logoları yıllar içinde nasıl değişti?

Evet, yanlış görmüyorsunuz. Twitter, henüz halka açılmadığı zamanlarda “Twtta” kelimelerinden oluşan bir logoya sahipti. Bu logo, platformun 2006 yılında yayınlanmasıyla birlikte değişti. Kimse bu logonun varlığını görmedi.

Facebook ise 2005 yılında kurulduğunda o dönemin popüler akımlarından olan gradyenlere sahipti. Yıllar içinde minimalist anlayışın popülerleşmesiyle logo sadeleşti, sadeleşti, sadeleşti…

Instagram ise bu listemizin yıldızı. Platform, bir fotoğraf paylaşım platformu olduğunu logosuyla da gösteriyordu. 2011 yılına kadar belirgin bir fotoğraf makinesi logoda yer aldı. 2016 yılında ise hafızamıza kazınan renkli ve fotoğraf makinesi vektörüne geçiş yapıldı, 2022 yılında bu renkler canlandırıldı.

Bir dönemin en büyüğü Snapchat, 2011 yılında arkadaş canlısı bir logoya sahipti. Fakat tıpkı diğer platformlar gibi 2010’lu yılların ortasına doğru yüzsüz hayalet karakterine geçiş yaptı. 2019 yılında bu karakterin konturu daha da artırıldı.

Logosunun defalarca değiştiğini hatırlıyor olsak da aslında çok az değişmiş gibi duruyor, değil mi? YouTube, orijinal izlerine 2015 yılına kadar sadık kalmış adındaki “Tube” kelimesini kırmızı kutu içine yerleştirmişti. 2017 yılında ise bu kutunun içini bir oynat tuşu aldı, YouTube yazısı tamamen bu çerçeveden çıkarıldı.


Kaynak webtekno.com

 

iPhone 14 Pronun Always on Display Ekranı Ortaya Çıktı! (Sızıntı Direkt Appledan)

ABD merkezli teknoloji devi Apple, eylül ayında gerçekleştireceği bir etkinlikte iPhone 14 ailesini tanıtacak. Tanıtım günü giderek yaklaşırken bu konudaki iddia kazanı da kaynamaya devam ediyor. Gelen son haberler ise iPhone 14 Pro modellerinde olacağı söylenen Always on Display özelliğinin nasıl görünebileceğine ışık tutuyor. 

Microsoft, Türkiyedeki Oyuncuların Birbirine Oyun Hediye Etmesini Yasakladı: Türkiye Mağazası, Yabancıların Ucuzluk Pazarına Döndü!

Ülkelerin yerel para birimleri arasındaki fark ve şirketlerin bu farkı kapatmak için uyguladıkları yerel fiyatlandırma, çeşitli kişiler tarafından avantaj sağlamak için kullanılabiliyor. Kişiler, daha 'değersiz' para birimi ile alışveriş yaparak aynı ürünü kendi para birimine göre daha ucuza satın almış oluyor.

Apple, Islakken Bile Kullanabileceğiniz Bir Ekran Üzerinde Çalışıyor: Yağmur Yağarken Sinir Krizi Geçirmeye Son

Hepimiz yağmur yağarken birine mesaj atmak zorunda kaldığımızda bunun ne kadar sinir bozucu bir durum olduğunu biliriz. Tuşlu telefonlar hâlâ modayken bu bir sorun değildi ancak akıllı telefonların dokunmatik ekranlarına tuzlu yağmur suyu değdiği an ekran, tabiri caizse ‘kafayı yiyor’ ve asla sizin dokunduğunuz yere dokunulduğunu algılamıyor.