Tarihte İlk Kez Bir Uzay Aracı Güneş’in Dış Atmosferine Girdi: Evrenin Geri Kalanı Hakkında Bildiklerimizi Değiştirebilir

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) resmi internet sitesinde yer alan bir habere göre bundan 3 yıl önce fırlatılan Parker Solar Probe isimli uzay aracı, Güneş’in korona olarak da bilinen dış atmosferi olan taç küreden uçarak tarihte şimdiye kadar Güneş'e en çok yaklaşmayı başaran ilk uzay aracı oldu. 

21.02.2022 16:45:21 tarihinde yayınlandı.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) resmi internet sitesinde yer alan bir habere göre bundan 3 yıl önce fırlatılan Parker Solar Probe isimli uzay aracı, Güneş’in korona olarak da bilinen dış atmosferi olan taç küreden uçarak tarihte şimdiye kadar Güneş'e en çok yaklaşmayı başaran ilk uzay aracı oldu. 

NASA tarafından bugüne kadar gerçekleştirilmiş en önemli uzay görevlerinden birisi olan Parker Solar Probe; Güneş'i daha önce herhangi bir insan yapımı uzay aracının incelediğinden daha da yakından inceleyerek dev yıldızın atmosferinde yer alan parçacık ve manyetik alanlarının örneklerini çıkardı. Bilim insanlarına, güneş sistemi adına önemli bilgilerin elde edilmesi ve keşfedilmesi adına yardımcı olması beklenen bu adım, Güneş bilimi için bir dönüm noktası olarak nitelendiriliyor. 

Washington'da bulunan NASA Genel Merkezi'nde Bilim Misyonu Müdürlüğü’nde görevli Thomas Zurbuchen; Parker Solar Probe'un 'Güneş'e dokunması'nın güneş bilimi için arz ettiği öneme dair olarak, "Bu kilometre taşı bize sadece Güneş'imizin evrimi ve güneş sistemimiz üzerindeki etkileri hakkında daha derin bilgiler sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kendi yıldızımız hakkında öğrendiğimiz her şey bize evrenin geri kalanındaki yıldızlar hakkında daha fazla şey öğretiyor." ifadelerini kullandı. 

İLGİLİ HABER Güneşin Şimdiye Kadarki En Net Fotoğraflarından Biri Paylaşıldı: Baktıkça İçinde Kaybolacaksınız

Parker Solar Probe uzay arasının görevleri arasında; Güneş’ten dışarıya doğru devamlı olarak madde akışının olmasının, güneş rüzgarının hızlanmasının ve taç kürenin çok yüksek derecedeki sıcaklığının ardındaki gizemi çözmek bulunuyor. Buna ek olarak uzay aracının, Güneş’in aktif parçacıklarının hızlanmasının sebebi olan mekanizmanın anlaşılmasında da büyük katkısının olması bekleniyor. Güneş’a bakan kısmının 1370 derece sıcaklığa maruz kaldığı Parker Solar Probe’un, 7 yıl boyunca Güneş’in etrafından 24 defa tur atması hedefleniyor. 


Kaynak webtekno.com

 

WhatsApp Mesajlarının Devletler Tarafından Okunamaması, Uygulamanın Yasaklanmasına Neden Olabilir

WhatsApp, en çok övündüğü siber güvenlik çözümü uçtan uca şifreleme yüzünden Avrupa'nın en büyük ülkelerinden İngiltere'de yasaklanma tehlikesiyle karşı karşıya. Üstelik bu 'yasağın' nedeni şirketin iddia ettiği kadar sıkı güvenlik sunuyor olması ve mesajların devletler tarafından 'izlenemiyor' olması. İyi de WhatsApp, kullanıcı gizliliğini koruduğu için neden yasaklansın ki?

Yerli Fiyat/Performans Canavarı Redmi 10 2022 Türkiyede Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Çinli teknoloji şirketi Xiaomi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Redmi'nin yerli üretim akıllı telefonu 10 2022'yi tanıttığından bahsetmiştik. Bu akıllı telefon şimdi Türkiye'de piyasaya sürüldü. Fiyat biraz tartışılabilir gibi görünüyor olsa da Redmi 10 2022'nin sunduğu özellikler, yeni bir telefon arayışında olan vatandaşları etkileyecek gibi görünüyor. Peki bu telefon, tüketiciye neler vadediyor?

Birkaç Basit Adımda e-Nabız Şifresi Nasıl Alınır?

İlk kez 2015 yılında kullanıma açılan e-Nabız, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiş bir dijital sağlık kaydı sistemidir. e-Nabız sistemi üzerinden Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde gerçekleştirdiğiniz muayene, reçete, tahlil gibi tüm işlemlerin kayıtlarını görebilirsiniz. Dilerseniz tüm bu kayıtlar aynı zamanda aile hekiminiz ve diğer hekimler tarafından da görüntülenebilir.