Telefonu ve Bilgisayarı Şarj Ederken Kabloyu Önce Prize mi Takmalısınız, Yoksa Cihaza mı? Uzun Ömürlü Olmasını Etkiliyor!

Bu aygıtların şarjı bittiğinde yapmamız gereken ilk şey; veri kablosunu cihaza takmak mı, yoksa şarj cihazını prize takmak mı? Belki üzerinde hiç düşünmediğiniz bu ayrıntı, aslında cihazlarımızın işleyiş şeklini büyük oranda etkiliyor.

23.05.2023 18:45:11 tarihinde yayınlandı.

Bu aygıtların şarjı bittiğinde yapmamız gereken ilk şey; veri kablosunu cihaza takmak mı, yoksa şarj cihazını prize takmak mı? Belki üzerinde hiç düşünmediğiniz bu ayrıntı, aslında cihazlarımızın işleyiş şeklini büyük oranda etkiliyor.

Telefon ve bilgisayarlarımızı daha verimli ve uzun vadeli kullanabilmek için işin doğrusu nasıl olmalı, açıklığa kavuşturalım.

Darbe gerilimi, saniyenin yaklaşık milyonda birinde üretilebilme gücüne sahip olan ve bir çeşit geçici ve şiddetli frekanslar taşıyan gerilim çeşididir. Bu tepkimenin gerçekleştiği bir cihazda da normal çalışma gerilimi yerine anlık ve yoğun bir gerilim meydana gelir.

Telefonunuzu ya da bilgisayarınızı şarj etmeye başladığınızda mutlaka vızıltı tarzında sesler duymuşsunuzdur. İşte bu beklenmedik durum, darbe gerilimi kaynaklıdır.

Bu durumu es geçmemek gerekir çünkü bu gerilim veri kaybına, pil ömrünün kısalmasına, performans düşüşüne, ekranın titremesine, donmasına veya yeniden başlamasına, çeşitli beklenmedik seslere, devre hasarına ve daha çok çeşitli sorunlara davetiye çıkarabilir.

Veri kablosunu ilk olarak telefona veya bilgisayara takarsanız, güç kaynağına bağlanma esnasında büyük bir darbe gerçekleşebilir ve bu gerilim, cihaza beklenmedik hasarlar verebilir.

Eğer önce prize ardından cihaza bağlanırsa darbe gerilimi kaçınılmaz olur fakat bir noktaya kadar bu gerilim ile cihaz arasındaki doğrudan temas büyük oranda önlenebilir. Yani bu öncelik sırasıyla hareket etmek, aygıtlarınızı koruma altına alır.

Bu işlemi ne şekilde gerçekleştirdiğiniz, pil sağlığınızı doğrudan etkiler çünkü şarj cihazını çıkarırken, pilin eskimesini hızlandırma ve kısa pil ömrü gibi çeşitli sorunlara yol açabilecek ani bir ters akımla karşılaşmak olası.

Ayrıca telefon ya da bilgisayar tamamen şarj olduktan sonra cihazı uzun süreler güç kaynağına takılı bırakmak, yine çok sayıda beklenmedik hasara sebebiyet verebilir.


Kaynak webtekno.com

 

iPhone 14ün ‘Hayat Kurtaran’ Özelliği Apple’ın Başına Bela Oldu

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın iPhone 14 ailesi ile kullanıma sunduğu özelliklerden bir tanesi, "Trafik Kazası Algılama" idi. Bu özellik, adından da anlaşılabileceği üzere trafik kazalarını otomatik olarak tespit edip, acil durum servislerine otomatik olarak bilgi verilmesini sağlıyordu. 

Microsoft Office Tasarımı Yenilendi: İşte Yeni Tasarımdan Ekran Görüntüleri

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 11 için yeni bir Office arayüzü oluşturmuş ve bu arayüzü Windows 11'in test sürümlerinde kullanıcılara sunmuştu. Word, Excel, PowerPoint ve Outlook isimli Office uygulamaları için hazırlanan yeni arayüz, yapılan ayarlamalar ve yeni butonlarıyla ön plana çıkmıştı. Şirket şimdi, yeni arayüzünü tüm müşterileri için kullanıma sundu.

Xiaomi Mi Band 7 Pronun Akıllı Saat Satışlarını Düşürmeye Aday Tasarımı Paylaşıldı

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, 4 Temmuz'da bir etkinlik gerçekleştirecek ve bu etkinlik kapsamında 12S serisi akıllı telefonlarını tanıtacak. Ancak gelen son haberlere göre etkinliğin tek yıldızı bu akıllı telefonlar olmayacak. Şirket, kısa bir süre önce tanıttığı Mi Band 7'nin gelişmiş versiyonu Mi Band 7 Pro'yu da bu lansmanda tanıtacak. Akıllı bileklikle ilgili bir paylaşım yapan şirket, yeni ürününü resmen gösterdi.

Dünyaca Ünlü Rapçi Lil Pumpın Yer Aldığı NFT Projesi, Kısa Sürede Satıldı

Blok zincir destekli bir platform olan Opulous ve ünlü müzik şirketi Republic el ele vererek, rapçi Lil Pump ve DJ KSHMR ile birlikte yeni NFT projeleri olan Security NFT’leri (S-NFT) tanıttı. Bu proje sayesinde Republic, Security NFT’ler sunarak müzik yatırımı ve blok zinciri teknolojisini geniş kitlelere ulaştıran ilk platform olma unvanının da sahibi oldu.