Türkiye’nin En Kapsamlı Oyun Geliştirme Haftası Game Development Days 20 Şubat’ta Başlıyor

Oyun geliştirme, son yıllarda ülkemizde gittikçe daha da çok ilgi görmeye başladı. FMV Ayazağa Işık Lisesi öğrencileri de geçtiğimiz yıl düzenledikleri Game Development Days etkinliği ile alanında uzman isimleri oyun geliştirme ve simülasyon meraklıları ile buluşturmuştu.

20.02.2022 00:06:08 tarihinde yayınlandı.

Oyun geliştirme, son yıllarda ülkemizde gittikçe daha da çok ilgi görmeye başladı. FMV Ayazağa Işık Lisesi öğrencileri de geçtiğimiz yıl düzenledikleri Game Development Days etkinliği ile alanında uzman isimleri oyun geliştirme ve simülasyon meraklıları ile buluşturmuştu.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen Game Development Days (GDD) ise bir öncekinden çok daha dolu bir şekilde geçeceği benziyor. Toplam bir hafta sürecek etkinlikte genç geliştiricilerin eğlenirken öğrenmeleri ve alanında uzman kişilerle iletişim kurmaları hedefleniyor.

Geçtiğimiz yıl youTube içerik üreticisi Dost Kayaoğlu, Sinan Akkol ve Mount&Blade serisinin yapımcısı Armağan Yavuz gibi isimlerin bulunduğu etkinlikte bu yıl da yine birçok önemli isim bulunacak. Bu yıl yapılacak GDD etkinliğinde Ottoman Games’in kurucu ortağı ve E-Spor Federasyon Yüksek Kurulu üyesi Talha Karataş, Budgie Games kurucu ortağı ve oyun geliştiricisi Doğukan Koray Dörtkaş, Studio Billion kurucu ortağı ve oyun geliştiricisi Eşref Bektaş, Fütüristler Derneği kurucusu ve Onursal Başkanı Alphan Manas, Mobidictum’dan Batuhan Avucan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yazılım mühendisiliğinden sorumlu Havelsan bulunacak.

Zoom üzerinden yapılacak bu online etkinlik aynı zamanda GDD’nin YouTube kanalından da canlı yayınlanacak. Eğer etkinliği izlemek veya katılmak isterseniz burada bulunan kayıt formunu doldurabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Cihazınızı Kullanmanızı Engelleyen ‘iPhone Etkin Değil’ Sorunu Neden Olur, Nasıl Çözülür?

Apple çoğu zaman cihazların sorun çıkarmaması için elinden geleni yapar ve kullanıcıların karşılaştıkları sorunları hızla çözmelerini hedefler. Ancak bir ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu var ki başınıza geldiği zaman epey canınız sıkılır. Çünkü ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu ile karşılaştığınız zaman cihazı kullanamazsınız ve çözüm yöntemlerinin bazıları için epey uğraşmanız gerekir.

13 Yıllık Amnesia: The Dark Descent’a Steam Atölye Desteği Getirildi

2010’lu yılların başında çoğumuzun hayatına YouTuber’ların oynayışlarını izleyerek giren Amnesia serisinin yeni oyunu Amnesia: The Bunker, bundan 2 gün sonra, 6 Haziran tarihinde Steam’de piyasaya sürülecek. Oyunun çıkışına böylesine az bir süre kala geliştiriciler, orijinal ilk oyun için süper bir haber duyurdular.

Marvel Karakterleri Bebek Olsalardı Nasıl Görünürlerdi? Yapay Zekâ Yanıtladı

Yapay zekâ ile oluşturulan sanat (?) görselleri, son zamanlarda sosyal medyada büyük bir tartışma haline gelmiş durumda. Kimisi bunu teknolojinin ilerlemesi ve geleceğin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak görse de kimisi bu durumun gerçek sanatçıların emeğini hiçe saydığını öne sürerek ‘Yapay zekâ sanatına hayır’ diyorlar.

Google Fotoğraflar, Google One Aboneleri İçin Fotoğraftan Nesne Silmeyi Mümkün Kılan Bir Güncelleme Aldı [Nasıl Kullanılacak?]

İnternette fotoğraf paylaşımının yaygın olduğu şu günlerde en zorlayan hususlardan bir tanesi, fotoğraflardaki istenmeyen nesneler. Bu durum bazen öyle can sıkıcı olabiliyor ki insanlar, çok sevdikleri bir fotoğrafı istenmeyen nesneler nedeniyle sosyal medyada paylaşamıyorlar. ABD merkezli teknoloji devi Google ise an itibarıyla bu soruna bir çözüm üretmiş durumda. Artık iOS ve Android fark etmeksizin tüm akıllı telefon kullanıcıları, bir fotoğraftaki istenmeyen nesneleri anında silebilecekler.

ABDdeki Klasik Oyunların %87sinin Yok Olduğu Açıklandı: Peki Nereye Kayboldular?

Oyun tarihi ile ilgili medyaların arşivlenmesi ve korunması için çalışan bir dernek olan Video Game History Foundation'a göre; ABD’de klasik oyunların %87’si tükenmiş, geriye kalan %13’e ise erişimde hiçbir sıkıntı yok. Gün geçtikçe kaybolmayla karşı karşıya olan video oyunlarının miktarını kanıtlamak için yapılan bu çalışma, bu oyunların neden medya formunda saklanması gerektiğini de kanıtlamış oldu.