Twitchte Kumar Bağımlılığı Skandalı: HasanAbi Dahil Pek Çok Yayıncı Dolandırıldıklarını Açıkladı!

Oyuncuların bir araya geldiği bir canlı yayın platformu olarak doğan fakat günümüzde oyunun ikinci plana atıldığı Twitch, bugün tepki çeken bir olayla yeniden gündeme geldi. HasanAbi dahil on binlerin takip ettiği pek çok ünlü Twitch yayıncısı, başka bir Twitch yayıncısının kendilerini dolandırdığını açıkladı.

21.09.2022 12:15:19 tarihinde yayınlandı.

Oyuncuların bir araya geldiği bir canlı yayın platformu olarak doğan fakat günümüzde oyunun ikinci plana atıldığı Twitch, bugün tepki çeken bir olayla yeniden gündeme geldi. HasanAbi dahil on binlerin takip ettiği pek çok ünlü Twitch yayıncısı, başka bir Twitch yayıncısının kendilerini dolandırdığını açıkladı.

Yayıncıların sosyal medya hesaplarından ve yayınlarında yaptıkları açıklamalara göre ItsSliker adlı yayıncı, kumar bağımlılığını sürdürmek için ek finansman bulmak üzere ünlü yayıncılardan para istemeye başladı. Üstelik yayıncı, banka hesaplarının dondurulduğu, faturalarını ödeyemediği ve para bulmadığı takdirde çaresiz kalacağı gibi yalanlar da söyledi.

Tweet'i görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın.

İngiliz yayıncının dolandırıcılığı, ilk olarak Amerikan yayıncı Lacari’nin Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla ortaya çıktı. 2021 yılında Sliker ile Discord’da yaptığı bir konuşmanın ekran görüntüsünü paylaşan Lacari, Sliker’a “Yardım ara, belli ki ciddi bir sorunun var ve umarım bu senin için bir uyanma çağrısı olur.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu ekran görüntülerinde Sliker, Lacari’den de aynı yalanlarla 1000 dolarlık borç istiyordu. Lacari, 2021’de Sliker’ın borç isteğine karşılık vererek istediği parayı göndermişti. Bundan bir yıl sonraysa Sliker, borcunu geri ödediğini söylüyordu. Fakat para, hiçbir zaman Lacari’ye ulaşmadı. Sliker ise parayı gönderdiğini, artık banka hesabında olmadığını öne sürüyordu.

Bu Tweet’i gören dev yayıncılar da benzer bir durumla karşılaştıklarını açıklamaya başladı. Bu yayıncılardan bazılarıysa çok yüksek miktarlarda para kaybettiğini öne sürdü. ‘lukeafkfan’ 27 bin dolar, Trainwrechstv ise 45 bin dolar gibi meblağları Sliker’a borç olarak verdiğini ve geri alamadığını söyledi. Twitch’in en popüler isimlerinden xQc de Sliker’dan benzer bir talep aldığını fakat asla borç vermediğini ifade etti.

17 Eylül günü Sliker, Twitch’te açtığı yayınında durumu itiraf etmeye başladı. Pek çok yayıncıdan borç aldığını söyleyen yayıncı, “Birçok insana yalan söyledim.” ifadelerini kullandı. Yayıncı, kumar bağımlılığının CS:GO’daki kaplama bahislerinden doğduğunu söyleyerek “En sonunda parayla kumar oynayabileceğimi keşfettim.” şeklinde konuştu.

Tüm bu olayların ardından Pokimane ve Mizkif gibi popüler isimlerin de aralarında yer aldığı dev yayıncılar, Twitch’e karşı boykota başladı. Yayıncılar, platformda kumar oynanmasının yasaklanması gerektiğini vurguladı. Öte yandan işin ironik yanı, bazı yayıncılara göre bu çağrıda bulunan yayıncılar, zamanında kumarın yasaklanması için başlatılan diğer çağrılara katılmamış, sessiz kalmışlardı.

İLGİLİ HABER Yayıncılar Artık Özgür: Twitch Yayıncıları, Farklı Platformlarda da Yayın Açabilecekler


Kaynak webtekno.com

 

Windows Kullanıcılarının Karşılaştığı ‘USB Aygıtı Tanınmadı’ Hatası Nasıl Çözülür?

USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlanan yeni bir cihazı ilk kez bilgisayarınıza bağlayacaksanız ya da sık sık farklı bilgisayarlarda da kullanmakta olduğunuz bir USB belleği Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınıza bağlamak istiyorsanız ‘USB Aygıtı Tanınmadı’ hatası ile karşılaşabilirsiniz. ‘USB Aygıtı Tanınmadı’ hatası, Windows kullanıcılarının sık olmasa da yaygın olarak karşılaştığı bir sorundur.

Telegrama Ücretli Mesajlar Özelliği Geliyor: Bazı Mesajları Görmek İçin Para Ödememiz Gerekebilir...

Son yıllarda kullanıcı sayısını ciddi bir şekilde artıran popüler anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, geçtiğimiz aylarda ücretli abonelik sistemi ‘Telegram Premium’u kullanıma sundu. iOS’te 13,99 TL, Android’de ise 13,49’luk fiyatlarla ülkemizde kullanıma açılan sistem, abonelere yüksek hızda indirmeler, özel çıkartmalar, dosya yüklemelerinde iyileştirmeler ve daha birçok yeniliği sunuyordu.

Bir Görüşe Göre Yapay Zekâya Kendi Çocuklarımız Gibi Davranmalıyız

Birçok araştırmacı ve bilgisayar uzmanı endişeli olmasa da yeni teknolojilerin risk değerlendirmesine ihtiyacı var zira yapay zekânın kötüye gitme ihtimali pek değerlendirilmiyor. 2018 yılında hayatını kaybeden İngiliz fizikçi ve astronom Stephen Hawking gibi bazı yüksek profilli bilim insanları, tehlikeye yıllar önce işaret etti ve şimdi endişelenmek için bir neden var.