Twitter’da Fake veya Bot Hesaplar Nasıl Tespit Edilir?

Son 1 aydır Elon Musk’ın satın almak istemesi ile gündeme gelen Twitter, bildiğiniz gibi tüm insanların ‘özgürce’ fikirlerini ifade edebildiği ve gündem/kamuoyu oluşturabildiği bir yer. Eğer birçok insan belirli bir dertten muzdarip ise seslerini duyurmak için örgütleniyor ve Twitter’da bir araya gelerek belirli bir söz öbeğini yazıp paylaşarak gündem oluşturuyorlar.

25.04.2022 22:30:27 tarihinde yayınlandı.

Son 1 aydır Elon Musk’ın satın almak istemesi ile gündeme gelen Twitter, bildiğiniz gibi tüm insanların ‘özgürce’ fikirlerini ifade edebildiği ve gündem/kamuoyu oluşturabildiği bir yer. Eğer birçok insan belirli bir dertten muzdarip ise seslerini duyurmak için örgütleniyor ve Twitter’da bir araya gelerek belirli bir söz öbeğini yazıp paylaşarak gündem oluşturuyorlar.

Ancak bu gündemler, belirli belirsiz taraflarca sabote edilebiliyor ve gündem değiştirilebiliyor. Nasıl mı? Sahte veya bot hesaplarla. Birisi gündemi değiştirmek istediğinde bot hesaplara komut veriyor ve belirli bir söz öbeği binlerce sahte hesaptan Tweet olarak atılıyor ve gündem değiştiriliyor. Peki bu bot veya sahte hesapları nasıl saptarsınız? Gelin öğrenelim.

Twitter’da bir sahte hesap;

Twitter’da eğer bir hesabın sahte veya bot olup olduğunu anlamak için yapmanız gereken ilk şeylerden biri, hesabın kullanıcı adını kontrol etmek. Genellikle bot hesapların kullanıcı adlarının sonunda bir dizi numara olur. Bu da üretilme sıralarından kaynaklı.

Sahte hesapların attığı Tweet’ler genellikle tek bir gündem üzerinedir. Profile girdiğinizde ve Tweet’ler sekmesine tıkladığınızda gördüğünüz tweet’ler genellikle tek bir gündem üzerineyse anlayın ki o hesap sahtedir. Eğer botsa durum daha da vahim oluyor zira bot hesaplar, gündeme girmek için o kelime öbeğini kullanıp geri kalanında rastgele Türkçe kelimeler diziyorlar ve bunları spamlıyorlar.

Bu tarz hesaplar genellikle sadece doğrulanmış hesapların altında Tweet atarlar. Doğrulanmış hesaplar bir iş adamına, bir siyasiye, bir sosyal medya fenomenine veya ünlü birine ait olabilir. Direkt olarak kendileri yapmasa da bazen hayranlar bile sahte hesaplarla o kişilerin tweet’lerini gündeme sokabilirler.

Sahte veya bot hesapların açılma tarihi en çok 2-3 ay öncesine gider zira bu tarz hesaplar Twitter tarafından çoğunlukla engellenir. Örneğin bu yazının yazıldığı tarih, 23 Nisan 2022. Eğer Şubat veya Mart ayında açılmış bir hesap görürseniz ve üstteki kriterleri karşılıyorsa bilin ki o hesap sahtedir.


Kaynak webtekno.com

 

Ekrana Gömülü Ön Kamerayla Gelen Amiral Gemisi Telefon ZTE Axon 40 Ultra Duyuruldu

Çinli teknoloji şirketi ZTE, düzenlediği bir etkinlikte iki yeni akıllı telefon ile karşımıza çıktı. Bu akıllı telefonlarını "Axon 40 Ultra" ve "Axon 40 Pro" isimleriyle duyurulan şirket, özellikle de Ultra model ile dikkat çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Zira Axon 40 Ultra'da ekrana gizlenmiş bir ön kamera yer alıyor. Gelin her iki telefonun teknik özelliklerine de yakından bakalım.

Ekran Kartınız, Bilgisayarınızdaki Gizli Casusunuz Olabilir: İşte Hackerların Sizi Takip Etmek İçin Kullandıkları Yeni Yöntem

İnternet dünyası, ‘çerezler’ olarak adlandırdığımız, sürekli internette takip edilmemizi sağlayan dosyalardan halen nasibini almaya devam ederken bugün çok daha ciddi bir tehdit ortaya atıldı. Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi, Ben-Gurion Üniversitesi ve Lille Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir çalışma, internette yalnızca ekran kartınızla bile takip edilebileceğinizi ortaya koydu.

C. Ronaldonun Al-Nassra Transferinin Ardından FIFA 23 Reyting Puanı Düşürüldü

Dünyanın en ünlü futbolcularından biri olan Cristiano Ronaldo, geçtiğimiz günlerde resmi olarak Suudi Arabistan'ın Al-Nassr futbol kulübüne transfer oldu. Manchester United ve ve Portekiz milli takımıyla sergilediği performansın ardından Al-Nassr için elit düzeyde futbolu bıraktı. 200 milyon Euro'ya varan bir sözleşmeyle Suudi Arabistan'a giden C. Ronaldo, daha Al-Nassr'da maça çıkmadan FIFA 23'ün azizliğine uğradı.