Twitter’ın Kaynak Kodları Analiz Edildi: Savaş ile İlgili Tweetler Geri Plana Atılıyor

Geçtiğimiz günlerde Twitter’ın kaynak kodlarının Github üzerinden sızdırılmasının ardından platformun yeni sahibi Musk, Twitter algoritmasını açık kaynak olarak yayınladı. Musk’ın bu hamlesinin ardından ise birçok kişi, Twitter’ın kaynak kodlarında çeşitli analizler yapmaya başladı. 

5.04.2023 09:00:24 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde Twitter’ın kaynak kodlarının Github üzerinden sızdırılmasının ardından platformun yeni sahibi Musk, Twitter algoritmasını açık kaynak olarak yayınladı. Musk’ın bu hamlesinin ardından ise birçok kişi, Twitter’ın kaynak kodlarında çeşitli analizler yapmaya başladı. 

Daha öncesinde Epic Games ve Google gibi dev teknoloji şirketlerinde çalışan ürün yöneticisi Aakash Gupta, Twitter kaynak kodlarında yaptığı analizlerde platformun Ukrayna savaşı ile ilgili atılan tweetlerin geri planda kalmasına neden olan bir kodla karşılaştığını açıkladı. 

Daha öncelerinde Google ve Epic Games gibi teknoloji şirketlerinde çalışan Aakash Gupta, Twitter’ın kaynak kodlarını tek tek analiz etti. Elde ettiği verileri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Gupta, fark ettiği detayları flood halinde yanıtladı.

Sosyal medya üzerinde hesabını genişletmek isteyenlerin oldukça işine yarayacak bilgiler paylaşan Gupta, Rusya ve Ukrayna arasında bir yıldır devam eden savaş hakkındaki tweetlerin yanlış bilgi kategorisine alındığını ortaya çıkardı. 

Kodlara Ukrayna ile ilgili verinin ne zaman eklendiği bilinmiyor, ancak Twitter’ın tartışmalı sahibi Elon Musk’ın daha öncesinde Ukrayna’daki savaşın bir “Üçüncü Dünya Savaşı” senaryosuna dönüşmesinden korktuğunu da biliyoruz. 

İLGİLİ HABER Elon Musk, Kendisini Eleştirdi Diye 172 Yıllık The New York Timesın Twitterdaki Mavi Tikini Kaldırdı


Kaynak webtekno.com

 

Ayın "Dünyanın Parçası" Olduğunu Gösteren En Somut Kanıt Bulundu

Dünya’mızın uydusu Ay’ın aslında Dünya’dan devasa bir çarpışma sonucunda kopan bir parça olduğu teorisi, Ay’ın oluşumu hakkında en fazla kabul gören teorilerin başında geliyor. Bugüne kadar bu teoriyi destekleyen birçok keşfe de imza atılmıştı. Fakat geçtiğimiz günlerde yapılan bir keşif, teorinin neredeyse en büyük kanıtı oldu.

Spotify, Para Verip Reklamlara Halen Maruz Kalacağınız Bir Abonelik Paketi Test Ediyor

Daha önce YouTube'un, reklamlardan bıkan kullanıcıları için yeni bir abonelik seviyesi üzerinde çalıştığını sizlerle paylaşmıştık. Premium Lite adlı bu abonelik, Premium’daki özelliklerden sadece reklamsız izlemeyi kapsıyordu ve Premium’a göre oldukça ucuzdu. Şimdiyse milyonlarca kullanıcıya sahip olan Spotify benzer bir gelişmeyle karşımızda.

WhatsApp, Hiç Reklam Almamasına Rağmen Nasıl Para Kazanabiliyor?

2009 yılında, Brian Acton ve Jan Koum tarafından kurulan WhatsApp’ın şu anda dünya çapında 180 ülkede, iki milyardan fazla kullanıcısı var. Bunlardan yalnızca 390 milyon kullanıcı Hindistan’dan, 108 milyon kullanıcı Brezilya’dan ve 75 milyon kullanıcı Amerika Birleşik Devletleri’nden geliyor.