Ücretli Abonelik Sistemi Twitter Blue, Daha Türkiyeye Gelmeden Zamlandı: İşte "Yok Artık" Dedirten Türkiye Fiyatı

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, bundan bir yıl kadar önce Twitter Blue isimli ücretli abonelik sistemini duyurmuştu. Bu ücretli abonelik sistemi, kullanıcılara bazı premium(!) özellikler sunuyordu. ABD'de 2,99 dolar olarak fiyatlanan, Türkiye'de ise 30,99 TL karşılığında kullanılabileceği açıklanan Twitter Blue, henüz ülkemizde kullanılabilir durumda değil. 

30.07.2022 15:15:11 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, bundan bir yıl kadar önce Twitter Blue isimli ücretli abonelik sistemini duyurmuştu. Bu ücretli abonelik sistemi, kullanıcılara bazı premium(!) özellikler sunuyordu. ABD'de 2,99 dolar olarak fiyatlanan, Türkiye'de ise 30,99 TL karşılığında kullanılabileceği açıklanan Twitter Blue, henüz ülkemizde kullanılabilir durumda değil. 

Gelen son haberler ise Twitter Blue'ya zam geldiğini ortaya koydu. Böylelikle Twitter Blue, daha Türkiye'ye gelmeden zamlanmış oldu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre ücretli abonelik paketinin ABD, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya fiyatlarına 2 dolarlık zam geldi.

Twitter Blue Türkiye'de aktif olmasa da uygulamanın iOS mağazasında fiyat bilgisi sunuluyor. App Store'daki verilere baktığımızda, ülkemizdeki bir tüketicinin Twitter Blue için 109,99 TL ödeyeceğini görüyoruz. Ancak bu fiyatın Twitter tarafından belirlenen resmi Türkiye fiyatı yerine Twitter Blue ABD fiyatının App Store'daki TL/dolar paritesine göre otomatik olarak çevrilmiş karşılığı olabileceğini, dolayısı ile Twitter Blue, Türkiye'de kullanıma sunulduğunda farklı bir fiyatla karşılaşabileceğimizi belirtelim.

Twitter'ın resmi blog sayfasındaki açıklamaya göre abonelik paketinin fiyatı, ABD'de aylık 2,99 dolardan 4,99 dolara yükseldi. Kanada da ise 3,49 Kanada dolarına satın alınabilen hizmet, bundan sonra 6,49 Kanada doları karşılığında faturalandırılacak. Twitter, güncel fiyatların Ekim 2022 itibarıyla geçerli olacağını belirtti.

Twitter Blue'nun öne çıkan özelliklerine baktığımızda; Tweeti Geri Al dikkatimizi çekiyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, paylaştıkları bir tweeti düzenleyebiliyorlar. Okuma Modu isimli özellik ise Twitter'da paylaşılan floodları metin haline çeviriyor. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde uzun paylaşımları daha rahat bir şekilde okuyabiliyorlar.

İLGİLİ HABER Twitterda Ünlüler Adına Açılan Sahte Hesaplara Dikkat! On Binlerce Takipçiye Ulaşıyorlar


Kaynak webtekno.com

 

22 Yaşındaki Türk Girişimcilerin 3 Boyutlu Yazıcı Projesine 100 Bin Dolarlık Bağış

Son yılların en gözde teknolojik gelişmelerinin başında, hiç şüphesiz 3 boyutlu yazıcılar yer alıyor. İlk dönemlerinde yalnızca çeşitli numunelerin üretimi için kullanılan ürünler, son dönemlerde yapay organ üretiminde bile kullanılmaya başladılar. Şimdi sizlere, bu sektördeki açığın farkında olan iki Türk girişimci ve bu girişimcilerin tasarladığı 3 boyutlu yazıcı modülünden bahsedeceğiz.

Bir Uzay Görevi Sırasında Ölen İlk İnsan Vladimir Komarovun Trajik Hikayesi

Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX geçtiğimiz günlerde kendi uzay mekiği Crew Dragon’ı başarılı bir şekilde Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdi. NASA astronotları Doug Hurley ve Bob Behnken, özel bir şirketin uzaya yolladığı ilk insanlar olarak tarihe geçtiler. Ancak bu tarihi göreve kadar yaşanan çok şey var. Bunların önemli bir kısmını da başarısızlıklar ve yitip giden hayatlar oluşturuyor. 

Larian Studiostan Heyecanlandıran Baldurs Gate 3 Paylaşımı

Larian Studios, bugün resmi Baldur’s Gate 3 Twitter hesabından bir video paylaştı. Paylaşılan yaklaşık 30 saniyelik video, Volothamp Geddarm’ın (kısaca Volo) sözleriyle açılıyor. Videoda bundan sonra gördüklerimiz ise 'motion capture' oyuncuları, orkestra ve stüdyoda çalışan insanlar oluyor. Video 27 Şubat 2020 tarihini işaret eden bir yazıyla sonlanıyor.

Facebookun Fotoğrafları Tanımlayan Yapay Zekası, Artık 10 Kat Daha Akıllı

Son yıllarda görsel içeriklerin sayısı, yazılı içeriklere karşı büyük bir üstünlük kurmuş durumda. Buna rağmen internette yer alan görsellerin büyük çoğunluğunda bir alternatif metin bulunmuyor. Görsel içeriklerde alternatif metin bulunmaması, görme bozukluğu bulunan ve ekran okuyucu kullanan kişilerin görselleri tanımlamasının önüne geçiyordu.