Uygulama Geliştirme Sürecini Kökten Değiştiren Flutter Dilini Öğrenebileceğiniz Ücretsiz Kurs Tavsiyeleri

Bazıları yaygın, bazıları seyrek kullanılan onlarca farklı programlama dili var. Bu dillerden birine hakim olmak elbette harika bir beceri ancak tek platform ya da cihaz odaklı uygulama geliştirmek büyük bir zaman kaybı. İşte bu noktada devreye Flutter gibi sistemler gidiyor. Bir arayüz yazılım geliştirme kiti olarak tanımlanan Flutter, Google başta olmak üzere pek çok büyük şirket tarafından kullanılıyor ve destekleniyor.

21.02.2022 11:30:20 tarihinde yayınlandı.

Bazıları yaygın, bazıları seyrek kullanılan onlarca farklı programlama dili var. Bu dillerden birine hakim olmak elbette harika bir beceri ancak tek platform ya da cihaz odaklı uygulama geliştirmek büyük bir zaman kaybı. İşte bu noktada devreye Flutter gibi sistemler gidiyor. Bir arayüz yazılım geliştirme kiti olarak tanımlanan Flutter, Google başta olmak üzere pek çok büyük şirket tarafından kullanılıyor ve destekleniyor.

Flutter kullanarak bir yazılım geliştirenler, geliştirdikleri uygulamayı farklı işletim sistemlerinde, farklı platformlarda ve farklı cihazlarda yerelleştirmek için uğraşmazlar. Yani tek bir kod tabanı yazarak oluşturulan uygulamalar tüm işletim sistemleri, platform ve cihazlarda uyumlu olarak çalışabiliyor. Gelin Flutter nedir biraz daha yakından tanıyalım ve bu sistemi öğrenebileceğiniz ücretsiz online kursları görelim.

Flutter, 2017 yılında Google tarafından oluşturulmuş ve açık kaynak kodlu olduğu için kullanıcılar tarafından geliştirilmiş bir arayüz yazılım geliştirme kitidir. Flutter, yine Google tarafından geliştirilen ve ECMA’nın standart haline getirdiği bir programlama dili olan Dart tarafından desteklenmektedir.

Flutter kullanan yazılım geliştiriciler, yayınlamak istedikleri uygulama ve yazılımlar için tek bir kod tabanı yazarlar. Flutter üzerinden yazılan kod tabanı tüm işletim sistemleri, platformlar ve cihazlarla uyumlu olarak çalışır. Yani farklı sistemler için yazılımın yerelleştirilmesi gerekmez.

Flutter ile hazırlayacağınız tek bir kod tabanı üzerinden geliştirilen uygulama; Android, iOS, Windows, MacOS, Linux ve web uyumlu olacaktır. Tüm bu işletim sistemi, platform ve cihazların yanı sıra widget gibi araçların oluşturulmasında da Flutter, geliştiricilerin en önemli yardımcılarından bir tanesidir.

Yazılım Geliştirici Oğuz Başaran tarafından hazırlanan Telefondan Kodlama Yapmayı Öğren (Dart/Flutter) İlk 2 Seviye kursu, kodlama öğrenmek isteyen ama nereden başlayacağını bilemeyenlere hitap ediyor. Katılımcılar kurs boyunca mobil cihazlar üzerinden yazılım geliştirmeyi öğrenecek ve sonunda Flutter ile Dart sistemlerine hakim bir şekilde kendini geliştirmeye hazır olacak. Kursun Udemy sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Software-Game Developer AOS Software tarafından hazırlanan Flutter ile İlk Uygulamamızı Geliştirelim kursu sonunda katılımcılar, Flutter üzerinden Android ve iOS mobil uygulamaları geliştirmeyi ve API’den veri çekme işlemini öğrenmiş olacaklar. Kurs başlangıç seviyesinde olsa bile yine de katılımcıların temel Flutter bilgisine hakim olmaları gerekiyor. Kursun Udemy sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Samsung Galaxy Watch5 ve Watch5 Pro Tasarımları Ortaya Çıktı

Samsung, Ağustos ayında 2022 yılının Galaxy Unpacked etkinliğini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlikle birlikte Samsung'un yeni piyasaya süreceği çeşitli ürünleri görmeyi bekliyoruz. Ve her yıl olduğu gibi, etkinlik tarihi yaklaştıkça sızıntılar da artıyor.

Tüm İnterneti Baştan Aşağı Değiştirebilecek Yenilik: Resimlerin Adeta İçinde Gezeceğiniz 3 Boyutlu GIF Geliştirildi!

1987 yılında CompuServe isimli şirket tarafından hayatımıza entegre edilen hareketli resim formatı GIF, internet dünyasında günümüzde de büyük bir etkiye sahip. Bugünse Looking Glass isimli bir şirket, GIF kadar büyük bir etkiye sahip olabilecek yeni bir görsel format tanıttı. Yeni görsel formatıyla 3 boyutlu holografik görseller oluşturmak ve paylaşmak son derece kolaylaşacak.

Uzmanlar: Otonom Ölümcül Robotlarda Silahlanma Artıyor

Çoğu Hollywood filminde ya da bilim kurgu distopyasında ölümcül robotlar veya otonom sistemler görüyoruz. Öte yandan bu teknolojiler aslında öyle uzak gelecekte karşımıza çıkacak hayali şeyler değil. Belki bir terminatör görmeyeceğiz ama başka otonom silahlar mevcut.