VALORANT Sistem Gereksinimleri Nedir?

Riot Games’in 2019 yılının Ekim ayında “Project A” ismiyle tanıttığı VALORANT, 2 Haziran 2020 tarihinde beta sürecini geride bırakarak nihai çıkışını yaptı. Beta sürecinde yoğun ilgi gören oyun, nihai çıkışını yaptıktan sonra da giderek artan bir ilgiyle karşılandı. En çok dikkat çeken noktalardan biri ise VALORANT’ın sistem gereksinimlerinin oldukça düşük olması.

22.07.2022 06:45:13 tarihinde yayınlandı.

Riot Games’in 2019 yılının Ekim ayında “Project A” ismiyle tanıttığı VALORANT, 2 Haziran 2020 tarihinde beta sürecini geride bırakarak nihai çıkışını yaptı. Beta sürecinde yoğun ilgi gören oyun, nihai çıkışını yaptıktan sonra da giderek artan bir ilgiyle karşılandı. En çok dikkat çeken noktalardan biri ise VALORANT’ın sistem gereksinimlerinin oldukça düşük olması.

Günümüzde taktiksel FPS türüne ait birçok oyun var. Bunlardan bazıları Rainbow Six Siege gibi ciddi performans isteyen yapımlarken bazıları da düşük güçlü bilgisayarlarda sorun olmadan çalışıyor. VALORANT ise düşük güçlü bilgisayarlarda rahatlıkla oynanabilen oyunlar arasında konumlanıyor. Gelin VALORANT’ın sistem gereksinimlerine birlikte bakalım.

Riot Games’in VALORANT ile ilgili paylaştığı sistem gereksinimleri arasında kullanılabilir depolama alanı hakkında bir bilgi yer almıyor. Ancak oyunun Riot Games’in kendi başlatıcısı Riot Client ile birlikte kapladığı depolama alanı 9 GB civarında. Bu boyutu göz önünde bulundurarak kendi bilgisayarınızdaki depolama alanını ayarlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABER Riot Games Valorant Hesap Açma Nasıl Yapılır?

VALORANT ciddi anlamda sistem dostu bir oyun olduğu için, hemen her bilgisayar minimum sistem gereksinimlerini kaldırabilecek güçte. Ancak minimum sistem gereksinimleri 30 FPS’ye odaklanan bir donanıma sahip. 30 FPS ise rekabetçi bir oyunda deneyimi baltalayacak bir değer. Rekabetçi oyunlarda 60 FPS tercih edilebilir olsa da ulaşılabiliyorsa 144 ve üzeri FPS hedeflenmeli.

Minimum sistem gereksinimlerini karşılayan bir masaüstü bilgisayarı 10.000 TL’nin altında ücretlerle internet üzerinden satın almak mümkün. Dizüstü bilgisayarlara ise 7 ila 8.000 TL civarında ücretler ödeyerek ulaşılabiliyor. Aklınızda bulundurmanız gereken bir şey var: Minimum sistem gereksinimlerindeki parçalar eski model oldukları için ürünlerin birçoğu ikinci el.

İLGİLİ HABER Valorant Karakterleri, Güçleri ve Özellikleri

Önerilen sistem gereksinimlerini karşılayan bir masaüstü bilgisayar almak istiyorsanız gözünüzden çıkarmanız gereken para yaklaşık 10.000 TL. Benzer özelliklere sahip bir dizüstü bilgisayarı artık piyasada bulmak çok zor. O yüzden en az önerilen donanım kadar iyi parçalara sahip herhangi bir bilgisayar araştırarak karşınıza çıkan ürünlerin fiyatlarını karşılaştırmanız en doğrusu.

Gelelim 144 ve üzeri FPS yakalamak için sahip olmanız gereken bilgisayarların fiyatlarına. Bu seviyede bilgisayarlar güncele daha yakın parçalara sahip olduğu için fiyatları bulmak en kolayı. Masaüstü bilgisayarları 8.000-10.000 TL bandında bulmak mümkünken dizüstü bilgisayarlar içinse fiyatlar genelde 10.000 TL’nin üstünde seyrediyor.


Kaynak webtekno.com

 

Elon Musk, Twittera Geçici Olarak Sınırlama Getirdi: Ardındaki Neden Belli Oldu

Twitter Blue; doğuşu tamamen ücretsiz olan sosyal medya platformlarının artık ücretli olarak kullanıldığı bir internet dünyasının kapılarını araladı. Türkiye'de aylık 150 TL'ye onaylanmış hesap sahibi olan ve isimlerinin yanına birer mavi tik alan kullanıcılar; uzun tweet atabilme, tweet düzenleme, yüksek çözünürlüklü ve uzun süreli videolar paylaşabilme, daha yüksek etkileşim elde etme gibi avantajlara sahip olabiliyorlar. 

Refik Anadolun NFT Eseri Açık Artırmada 21 Milyon TLye Satıldı

Sanatı, veri bilimi ve yapay zeka ile buluşturarak yeni nesil sanat anlayışının dünya çapındaki öncülerinden birisi olan Refik Anadol, bugün açık artırmada devasa bir başarıya imza attı. Barcelona’daki ünlü Casa Batllo evini yeniden tasarlayan Anadol’un “Casa Batllo: Yaşayan Mimari” adlı NFT eseri, açık artırmada 1 milyon 380 bin dolara (21 milyon TL) alıcı buldu.