Yapay Zekaya Ödev Yaptırma Devri Başlamadan Bitti: ChatGPTye Filigran Geliyor!

Yapay zeka ile ilgili çalışmalar yapan OpenAI, geçtiğimiz günlerde ChatGPT isimli yeni bir sohbet botu yayınladı. Bu yapay zeka, karşısındaki ile mesajlaşabiliyor, şiir, makale veya ödev yazabiliyordu. Son günlerde herkesin dilinde olan yapay zeka, şimdiyse dikkat çeken bir gelişme ile karşımızda.

13.12.2022 04:15:09 tarihinde yayınlandı.

Yapay zeka ile ilgili çalışmalar yapan OpenAI, geçtiğimiz günlerde ChatGPT isimli yeni bir sohbet botu yayınladı. Bu yapay zeka, karşısındaki ile mesajlaşabiliyor, şiir, makale veya ödev yazabiliyordu. Son günlerde herkesin dilinde olan yapay zeka, şimdiyse dikkat çeken bir gelişme ile karşımızda.

OpenAI için çalışmalarını sürdüren Prof. Scott Aaronson tarafından yapılan açıklamalara göre Open AI, ChatGPT tarafından yazılan yazıların bir yapay zekaya ait olduğunun anlaşılabilmesi için özel bir araç üzerinde çalışıyor. Aaronson'a göre geliştirilmekte olan araç, normalde fark edilmeyen gizli sinyaller oluşturacak ve böylelikle bir yazı, filigranlanmış olacak. 

ChatGPT ile ilgili yaptığımız tüm testlere buradan ulaşabilirsiniz.

"ChatGPT çıktısını alıp bir insandan geliyormuş gibi aktarmanın çok daha zor olmasını istiyoruz." diyen Scott Aaronson, neden böyle bir şeye ihtiyaç duyulduğunu da açıkladı. Profesöre göre ChatGPT çok güçlü bir yapay zeka ve bu yapay zeka, akademik makale bile yazabilir. İşte Open AI, tam da bu tür sorunların üstesinden gelmek için ChatGPT yazılarını filigranlamak istiyor.

İLGİLİ HABER Inceptiondan Daha Fazla Beyin Yakan Olay: ChatGPT İçinde Bilgisayar Oluşturuldu, İçinde ChatGPT Çalıştırıldı

ChatGPT yayınlandığı günden beri etik tartışmalarının da odağında. Pek çok kişi, bu yapay zekanın kopya çekmek, kötü amaçlı yazılım geliştirmek veya bir kişinin hiç de bilgisinin olmadığı bir alanda makale yazmak için kullanılabileceğine inanıyor. İşte geliştirilmekte olan araç, bu tartışmalara nokta koyabilir.

ChatGPT, dünyanın ilk yapay zeka destekli mesajlaşma botu değil. Haliyle filigranlama işlemi de ilk kez ChatGPT için yapılmayacak. Ancak OpenAI, bu noktada biraz farklı düşünüyor. Ekip, filigranlama için kriptografi yönteminden faydalanacağını belirtiyor. Bu yöntem önceki botlarda tercih edilmemişti.

İLGİLİ HABER "Kim Milyoner Olmak İster?" Yarışmasına Yapay Zekâ ChatGPTyi Soktuk: 1 Milyon TLyi Kazanabildi mi?

OpenAI'den gelen açıklamalar sonrası, sektör kaynaklarından yeni açıklamalar geldi. Bir kesim, filigran kararının yerinde olduğunu ve bunun yapay zekaya daha fazla güvenilmesini sağlayacağını söyledi. Başka bir kesim ise tek başına filigran yönteminin yeterli olmayacağına inanıyor. Bu görüşe göre ChatGPT için çok daha geniş kapsamlı çalışmalar yapılmalı ve temel seviyede bilgi sahibi olan bir kullanıcı bile, söz konusu içeriğin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu bilmeli...


Kaynak webtekno.com

 

Hayaller, Hayatlar: Windows 11de Emojilerin Vadedilenden Çok Farklı Olması Kullanıcıların Tepkisini Çekti

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, birkaç gün önce yepyeni işletim sistemi Windows 11'i tüm kullanıcıların beğenisine sundu. Kullanıcılar şu günlerde, özellikle de tasarım açısından daha eğlenceli bir yapıya sahip olan Windows 11'in özelliklerini keşfetmekle meşguller. Ancak Microsoft'un verdiği bir sözü tutamamış olması, şirketin tepki çekmesine yol açmış durumda.

Instagram Üzerinden Grup Sohbeti Nasıl Kurulur?

Kısa zaman önce en popüler sosyal medya platformları bile mesajlaşma konusunda sınıfta kalacak kadar yetersiz özelliklere sahipti. Son yıllarda gelen yeni güncellemelerle beraber Instagram başta olmak üzere pek çok sosyal medya platformu, ek bir mesajlaşma uygulamasına gerek kalmayacak kadar başarılı mesajlaşma özellikleriyle donatıldı. Bu özelliklerden biri de Instagram grup sohbeti.

Bilim İnsanları Açıkladı: Mars’ta ‘Ülke Büyüklüğünde’ Su Kaynağı Keşfedildi

Son zamanlarda Mars’a yönelik görevlerde önemli bir derecede artış yaşandı. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) geçtiğimiz yıl Kızıl Gezegen’e Perseverance Rover isimli uzay gezginini göndermiş ve Mars’ta yaşam arayışı ile ilgili büyük bir adım atmıştı. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir haberde de Çin ve Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA), Mars’tan Dünya’ya veri gönderimi için birlikte çalıştıklarını belirtmiştik.