Yapay Zekâ, Bu Sefer de Mustafa Kemal Atatürkün Sesine Hayat Verdi: "Fikrimin İnce Gülü" Seslendirildi

Yapay zekâ ile ses klonlama ve taklit etme teknolojileri artık bir tık uzağımıza kadar geldi. Birçok araç, bir başka kişinin sesini kullanarak bu ses ile istediğimiz içeriği seslendirmemizi, şarkıları bu ses ile yorumlatmamıza imkân tanıyor.

7.08.2023 17:30:12 tarihinde yayınlandı.

Yapay zekâ ile ses klonlama ve taklit etme teknolojileri artık bir tık uzağımıza kadar geldi. Birçok araç, bir başka kişinin sesini kullanarak bu ses ile istediğimiz içeriği seslendirmemizi, şarkıları bu ses ile yorumlatmamıza imkân tanıyor.

Bu durum hem etik hem de sesi kullanılan kişiler açısından kolay kolay sönmeyecek tartışmalar yaratırken geçtiğimiz günlerde elbet bir kişinin yapmasını beklediğimiz bir “AI cover” da yayınlandı. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sesiyle, kendisinin en sevdiği türkülerden biri olan “Fikrimin İnce Gülü” seslendirildi.

AI cover üretimini sağlayan pek çok yapay zekâ aracı bulunuyor. Bunlardan en popülerleri arasında ücretli Uberduck ve ücretsiz RVC Voice Training veya Singing Voice Conversion gibi seçenekler yer alıyor. Fakat ücretli ya da ücretsiz olsun tüm modellerin çalışma mantığı temelde aynı.

Siz bir kişinin ses kaydının bulunduğu bir dosyayı araca yükledikten sonra araç, bu sesi analiz ediyor, tonunu ve rengini sayısal veri olarak depoluyor. Daha sonrasında bu ses ile söyletmek istediğiniz, orijinalinin yerine koymak istediğiniz ses dosyasını da araca yüklüyorsunuz.

Bu dosyada da aynı analizlerin yanı sıra tonlama ve ses perdesi gibi taklit etmede kritik rol üstlenecek veriler de analiz edilerek kaydediliyor. En sonunda her iki sesten de alınan veriler yer değiştiriyor, ortaya orijinal tonlama ve perde ile bir başkasının sesinden duyulan bir parça çıkıyor.

Elbette işin teknik tarafı fazlasıyla detaylı. Bazı araçlar, sesin ne derece taklit edilebileceğine ve orijinaline ne derece sadık kalınacağına kadar ayar sunabiliyor.

İLGİLİ HABER Celal Şengör, Yapay Zekâ ile Kendi Sesinden İlahi Söyletenlere Dava Açacak


Kaynak webtekno.com

 

Unreal Engine 5 ile Çalışacak Metal Gear Solid Delta: Snake Eaterın İlk Oynanış Videosu Geldi: Görüntü Kalitesiyle Mest Edecek

Video oyun dünyasının önemli isimlerinden Konami, bir süredir önemli bir proje üzerinde çalışıyor. Şirket, bu proje kapsamında ilk kez 1998 yılında tanıştığımız Metal Gear Solid serisinin remake serisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Piyasaya sürülecek oyunlardan bir tanesi de Metal Gear Solid 3: Snake Eater'ın remake versiyonu olan "Metal Gear Solid Delta: Snake Eater".

Metro 2033ün Yazarı Rusyada Arananlar Listesine Alındı: İşte Nedeni

İlk olarak 2010 yılında piyasaya sürülen post apokaliptik türündeki Metro 2033, oyun dünyasının en sevilen yapımları arasında yer alıyor. Daha sonra Metro: Last Light ve Metro: Exodus isimli iki oyunu daha çıkan seri, nükleer bir saldırının ardından korkunç mutantlarla dolup taşan ve insanların metroda yaşamını sürdürmeye çalıştığı Moskova’da geçiyor ve Artyom isimli karakterin yaşadığı olayları konu ediniyor.

Meta’nın Yapay Zekası, Patronu Mark Zuckerbergi Yerden Yere Vurdu: Ürpertici ve Manipülatif Adam!

Meta, geçtiğimiz günlerde geliştirdiği son teknoloji sohbet botu BlenderBot3'ü internet üzerinden kullanıma açmıştı. Bot ile insanlar arasında yapılan konuşmaların yapay zekânın gelişiminde de kullanılacağı belirtilmişti. Kullanıcıların internet üzerinden sohbet edebileceği sohbet robotu, verdiği ilginç cevaplarla gündeme oturmuş durumda.

Snapchat, Arkadaşlarınızla Konuşur Gibi Sohbet Edebileceğiniz Yeni Sohbet Botu My AIı Tanıttı (Söylediklerinize Dikkat Edin)

OpenAI’ın geçtiğimiz aylarda kullanıma sunduğu sohbet botu ChatGPT, tüm dünyada sansasyon yaratmıştı. Bu nedenle birçok şirket, yapay zekânın ne kadar geliştiğini gözler önüne seren bot konusunda hamleler yapmaya başlamıştı. Örneğin Microsoft, yakın zamanda arama motoru Bing’e ChatGPT desteği getirmişti.