Yapay Zekâ Resmetti: Türkiyedeki Şehirlerin Birer Süper Kahramanı Olsaydı Nasıl Görünürlerdi?

2022, tam anlamıyla yapay zekaların yılı oldu. Bu muhteşem dönem, 2023'te de tam gaz devam edecek gibi görünüyor. Özellikle görsel oluşturma üzerine geliştirilen yapay zekâların bazı anlarda ağzımızı açık bırakacak performanslar sergilediklerini görüyoruz. Bu konuda en iddialı yapay zekâlardan biri de Midjourney.

12.01.2023 08:45:22 tarihinde yayınlandı.

2022, tam anlamıyla yapay zekaların yılı oldu. Bu muhteşem dönem, 2023'te de tam gaz devam edecek gibi görünüyor. Özellikle görsel oluşturma üzerine geliştirilen yapay zekâların bazı anlarda ağzımızı açık bırakacak performanslar sergilediklerini görüyoruz. Bu konuda en iddialı yapay zekâlardan biri de Midjourney.

Sizlere Midjourney'de sık sık görsel derlemeleri hazırlamaya çalışıyoruz. Bu yapay zekânın gücünü kullanarak merak ettiğimiz bazı şeyleri görselliğe döküyoruz. "Türkiye'deki şehirler birer süper kahraman olsaydı nasıl görünürlerdi?" diye merak ettik ve bu noktada hayal gücümüzü genişleterek bir yolculuğa çıkmak istedik.

Şehirdeki Efes Antik Kenti ve daha pek çok antik kenti de unutmadık, Midjourney bizi çok iyi anladı.

Karakterin kostümü tabii ki toprak tonlarında ve salaş olmalıydı. Saçlarının alev kırmızısı olmasının nedeni ise Kapadokya'nın meşhur balonlarını uçuran alevler...

Ve oldukça gizemli görünüyor.

Kostümü de altın renginde ve otantik bir tasarıma sahip.


Kaynak webtekno.com

 

Birkaç Fotoğrafınızla 3 Boyutlu Görüntünüzü Oluşturan Sihir Gibi Teknoloji Geliştirildi

Önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan NVIDIA, yapay zekadan destek aldığı grafik teknolojilerini geliştirmeye devam ediyor. Daha önce Paint’ten çizermişçesine yaptığınız karalamaları gerçekçi bir sahne haline çeviren teknolojisi gibi birçok teknolojisini tanıtan şirket, bu kez fotoğrafçılığa yeni bir tanım getiren teknolojisini gösterdi.

Türkiye ve Dünyanın En Çok Aboneye Sahip Youtube Kanalları

Bildiğimiz anlamdaki televizyon alışkanlığının azalması ile birlikte hem dünya hem de Türkiye’de, YouTube üzerinden daha çok video izlenmeye başladı. YouTube kanalları, artık ana akım medya kuruluşlarından bile daha fazla aktif izleyiciye sahip durumdalar. Ayrıca yalnızca izlenme sayıları ile değil, sahip oldukları abone sayıları ile de dikkat çekiyor ve yeni nesil izleme alışkanlıkları hakkında fikir veriyorlar.

NATO, Yapay Zeka Teknolojilerine Karşı Önlem Almaya Başladığını Açıkladı

Yapay zekânın özellikle son bir yıl içindeki hızlı gelişimi, artık bu teknolojilerin iş akışımıza bile entegre olmasını sağladı. Özellikle ChatGPT ve Midjourney gibi üretken yapay zekâlar dünya çapında başı çekerken, yapay zekâların yapabildiklerinde bir sınır olmaması ve devamlı gelişmeye devam etmesi de endişelere yol açtı.

ChatGPTde Fotoğraflarla Sohbet Etmek Mümkün Olacak! Yeni Yapay Zekâ Dil Modeli GPT-4 Kullanıma Sunuldu

Son dönemlerin en popüler yapay zeka araçlarından ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, en gelişmiş dil modeli GPT-4'ü resmen tanıttı. ChatGPT'nin sunabildiği özelliklere boyut atlatan GPT-4, şirketin açıklamasına göre "her zamankinden daha yaratıcı ve işbirlikçi" olacak. OpenAI, GPT-4'ün zor sorunların üstesinden gelme noktasında ChatGPT'den çok daha iyi olduğunu belirtiyor.

Apple’ın “Evinizi iPhone’a Dönüştürmesi Muhtemel” Yeni İşletim Sistemi Bir Kez Daha Ortaya Çıktı

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Haziran 2021'de gerçekleştirdiği WWDC etkinliğinden bir süre önce, homeOS isimli bir işletim sistemi ile gündeme gelmişti. Bu işletim sistemi, iddialara ve edinilen bilgilere göre akıllı ev sistemlerinde kullanılmak üzere tasarlanıyordu. Zaten bu bilgiyi işletim sisteminin isminden anlamak da mümkündü. Ancak WWDC 2021'de beklenen olmadı. Apple, homeOS kelimesinden de bu işletim sisteminden de hiçbir şekilde bahsetmedi.