Yeni Dünyaya Hoş Geldiniz: Metaverse Evreninden Arsa Satın Alabileceğiniz 6 Platform

Özellikle eski adıyla Facebook, yeni adıyla Meta’nın metaverse geleceğini tanıtmasıyla birlikte büyük bir ivme kazanan metaverse akımı, her geçen gün yeni yeni projeler görmemizi sağlıyor. Bu projelerden bazıları metaverse’ü dünyamıza yansıtmayı hedeflerken, birçoğu insanların geleceğe yatırım yapmalarını sağlayacak hizmetler sunuyor.

22.02.2022 15:45:20 tarihinde yayınlandı.

Özellikle eski adıyla Facebook, yeni adıyla Meta’nın metaverse geleceğini tanıtmasıyla birlikte büyük bir ivme kazanan metaverse akımı, her geçen gün yeni yeni projeler görmemizi sağlıyor. Bu projelerden bazıları metaverse’ü dünyamıza yansıtmayı hedeflerken, birçoğu insanların geleceğe yatırım yapmalarını sağlayacak hizmetler sunuyor.

Metaverse, her ne kadar günümüzde hedeflenen gerçekliğe göre halen soyut bir kavram olsa da şimdiden milyonlarca doların döndüğü bir sektör haline dönüştü. NFT pazarı, metaverse ivmelenmesiyle aynı oranda ivmelenirken, diğer yandan da sanal arsa denilen, kullanıcıya sanal dünyada dijital arsanın tanımlandığı projeler piyasaya hâkim olmaya başladı. Bizler de bugün metaverse’te sanal arsa alım satımı yapabileceğiniz en popüler platformları sizler için listeledik.

Samsung’un bile metaverse evrenine atılarak kendi mağazasını açtığı Decentraland, tamamen sanal arsalardan oluşan bir platform. Burada arsaların değeri genellikle merkez yerler olan Genesis Plaza’ya yakınlaştıkça artıyor. Fakat arsanın değeri aynı zamanda arsanın büyüklüğü, arsada bulunan yapılar ve barındırdığı objelerle birlikte de artış gösteriyor.

Decentraland'a ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Decentraland’ın en büyük rakibi olan The Sandbox, tıpkı Decentraland gibi oyuncuların kendi arsalarını oluşturduğu ve bu arsaları sattığı dijital bir platform. The Sandbox üzerindeki arsalar da barındırdığı varlıklara göre değere sahip oluyor. The Sandbox, bugüne kadar Skybound Entertainment, Ubisoft ve SoftBank tarafından desteklendi.

The Sandbox'a ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Decentraland ve The Sandbox’ın aksine sanal gerçeklik desteği sunan Somnium, yine her iki oyunda da olduğu gibi arsa oluşturup burayı tasarlamanızı ve arsa alım satım yapmanıza olanak tanıyor. Somnium’daki arsaların fiyatları da haritada bulundukları konuma ve arsadaki varlığın değerine göre değişiyor.

Somnium Space'e ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Elon Muskın Twitterı Satın Alması Sonrası Twitter Kurucusu Jack Dorseyden İlk Açıklama Geldi

Bu ay başında Twitter’ın %9,2’sini alan, daha sonra Twitter yönetimiyle anlaşamayıp yönetim kuruluna katılmayan Elon Musk, bu kez şirketin tamamını 43 milyar dolar karşılığında satın almayı teklif etmişti. Twitter’ın Musk’a karşı direneceği düşünülse de dün Musk ve Twitter’ın görüştüğü ortaya çıkmış, akşam saatlerinde de resmi duyuru gelmişti.

Dünyanın En Büyük Bankası, "Ethereum mu, Bitcoin mi?" Sorusunun Cevabını Verdi

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük bankası olan JPMorgan Chase, son zamanlara kadar kripto para sektörüyle ilgili olumlu olmayan yorumlar paylaşabiliyordu. Özellikle bankanın CEO’su Jamie Dimon, kripto paraların değersiz olduğunu düşündüğünü dile getirerek tepki toplamıştı. Fakat banka, kripto para sektörü hakkındaki fikirlerini ve değerlendirmelerini yayımlamaya devam ediyor.

YouTube, İçerik Üreticilerinin Para Kazanmasını Sağlayacak NFT Özellikleri Üzerinde Çalışıyor

Twitter, Facebook derken şimdi de YouTube. Bildiğiniz gibi Twitter, NFT konusunda oldukça öne çıkan platformlardan biri. Hatta öyle ki geçtiğimiz günlerde bu konuda yepyeni bir özellik de duyuruldu. Aynı zamanda Instagram ve Facebook cephesinden de NFT özellikleri ile ilgili bazı haberler gelmişti  Şimdi ise benzer bir hamle YouTube’dan geliyor. YouTube CEO’su Susan Wojcicki’nin yaptığı açıklamayla birlikte YouTube’un da NFT işine girmek için çalıştığı öğrenildi.

Ülkemizin Ünlü Manzaralarını Yeni Yapay Zekâ Akımıyla Resmettik: İşte Rüyalardan Fırlamış Gibi Görünen O Görseller

Yapay zekâ araçları kendilerini geliştirdikçe kullanıcılara daha fazla kapı aralıyor ve bu da yaratıcı zihinlerin adeta şov yapmasına olanak tanıyor. Bu bağlamda bizler de gelişen bu teknolojiyi yakından takip ederek özgün içeriklerle karşınıza çıkıyoruz. Önceki içeriklerimizde hem metin hem de görsel üretme amaçlı araçları kullanmıştık.