2050 Yılındaki Distopik Bir Türkiye Nasıl Görünürdü? Yapay Zekâ ile Resmettik!

Alternatif evrendeki Türkiye'nin distopik filmlerdeki/kitaplardaki ortamlardan bir farkı yok. İnsanlar mutsuz, hayat pahalılığı var, otoriter bir rejim hakim.

24.05.2023 14:30:14 tarihinde yayınlandı.

Alternatif evrendeki Türkiye'nin distopik filmlerdeki/kitaplardaki ortamlardan bir farkı yok. İnsanlar mutsuz, hayat pahalılığı var, otoriter bir rejim hakim.

Hak, hukuk, adalet artık yok; muhaliflerin yönetimde olması yasak. 30 yıllık tek adam rejiminin ardından başa geçen yeni diktatör, önceki diktatörün akrabası ve 20 yıldır ülkenin başında.

İLGİLİ HABER Türkiyenin Refah İçinde Yüzdüğü Alternatif Evrenden 26 Gündem Konusu: Yapay Zekâyla Resmettik

Bu evrendeki Türkiye gayet modern ve insanların huzur içinde olduğu bir ülkeydi (Tamamen editöryal bir kurguyla hazırlanmıştı).

Şimdiyse karanlık ihtimale, "Paralel Evrendeki Distopik Türkiye"ye bakıyoruz. Bu senaryo, yapay zekâ modeline ait.

Dünyanın bu bölgesinde, insan hakları ve demokrasi kavramları büyük ölçüde aşındı, çevre ve iklim krizi ise belirgin bir şekilde sertleşti.

Bu sistemde, büyük teknoloji şirketlerinin neredeyse sınırsız gücü var. Devlet, günlük yaşamın her yönünü dijital olarak izlerken, insanlar da sıklıkla "Akıllı Vatandaşlık" programı aracılığıyla bu gözetim ağına dahil oluyor.

Bu program, günlük aktivitelerini ve sosyal puanlarını izleyerek ve yöneterek vatandaşlarına "iyi vatandaşlık" için mükafatlar sunuyor.

Enflasyon hiçbir zaman açıklanmıyor. Bilinen tek şey, fiyatların sürekli arttığı. Teknolojik elitler ve onların çevresindekiler büyük şehirlerde lüks içinde yaşarken, kırsal bölgelerde ve daha az gelişmiş şehirlerde yaşayanlar ciddi şekilde fakirleşti.


Kaynak webtekno.com

 

Xiaomi Mi Mix 4ün Telefonunuza Renk Katacak Duvar Kağıtları Paylaşıldı [Siz de İndirebilirsiniz]

Çinli teknoloji devi Xiaomi, dün gerçekleştirdiği bir etkinlik kapsamında yeni amiral gemisi telefonu Mi Mix 4'ü resmen duyurdu. Teknik özellikler açısından bulduğu tüm üst düzey özellikleri yeni telefonuna ekleyen Xiaomi, vurucu hamleyi ise ön kamerayı ekran altına gömerek yapmıştı. Şimdi, akıllı telefon sektöründeki dengeleri değiştirebilecek Mi Mix 4 ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Tüm Reklamlardan Kurtaran Twitch Turbo Abonelik Fiyatlarına Zam Geldi: Peki Türkiyedeki Güncel Fiyat Nasıl?

Dünyanın en popüler canlı yayın platformlarından Twitch ile ilgili tüm kullanıcıları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Platform yönetimi, tüm reklamların kaldırılmasını ve bazı ekstralar sağlayan "Twitch Turbo" özelliğine zam yapmaya karar verdi. Fiyat zammına rağmen Turbo aboneliğin sunduğu avantajlarda hiçbir değişim olmadı.

Apple Watch Ultra, Series 8 ve SE 2 Karşı Karşıya: Hangisini, Neden Satın Almalı?

Akıllı telefonların hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesi, günlük yaşantımızda önemli değişiklikler yaşanmasına yol açtı. Örneğin bir dönem prestij meselesi olarak görülen kol saatleri, şimdilerde yerini akıllı saatlere bıraktı. Bugün tüketicilerin hiç de azımsanamayacak bir bölümü, akıllı saatler sayesinde hayatlarını daha da kolaylaştırıyorlar.

Deepfake, Bu Kez Ölmüş Kişilerin Fotoğraflarını Canlandırdı: Karşınızda Deep Nostalgia

Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde hayatımıza giren deepfake teknolojisi, her geçen gün biraz daha büyüyor. Yapay zeka algoritmaları sayesinde kullanılabilen teknoloji, yüzlerin değiştirilmesini, videoların yeniden seslendirilmesini ve fotoğrafların hareketli bir hal almasını sağlıyor. Her ne kadar zaman zaman suistimal ediliyor olsa da deepfake, şu sıralar ölen akrabalarla özlem gidermeye yardımcı olmaya başladı.