İhtiyacınıza Göre En İyi Bluetooth Kulaklık Nasıl Seçilir?

Kablosuz kulaklıklar, artık çok daha fazla tercih ediliyor. Sunduğu konfor sayesinde der tercih edilen Bluetooth kulaklıklar, son zamanlarda birçok akıllı telefon üreticisi tarafından da satılıyor. Elbette kablosuz kulaklık alırken biraz daha dikkatli olmak gerekiyor zira kullanım şartları burada daha önemli rol oynuyor.

30.06.2023 12:00:14 tarihinde yayınlandı.

Kablosuz kulaklıklar, artık çok daha fazla tercih ediliyor. Sunduğu konfor sayesinde der tercih edilen Bluetooth kulaklıklar, son zamanlarda birçok akıllı telefon üreticisi tarafından da satılıyor. Elbette kablosuz kulaklık alırken biraz daha dikkatli olmak gerekiyor zira kullanım şartları burada daha önemli rol oynuyor.

Kulaklığı ne kadar uzun süreler boyunca kullanacağınız, ne için kullanacağınız, nerelerde kullanacağınız gibi birçok detay, Bluetooth kulaklık tercihini yaparken önem taşıyor. Peki ihtiyacınıza göre en iyi Bluetooth kulaklık nasıl seçilir? Bluetooth kulaklık alırken nelere dikkat edilmeli? Sizler için bu soruları yanıtlayacağız.

Kablosuz kulaklıklarda da kablolu kulaklıklarda da en büyük problemlerden biri, kulaklığın kulağa küçük veya büyük gelmesidir. Bu gibi durumlarda kulaklık kulağınıza oturmaz ve istenilen kalitede sesi vermediği gibi aynı zamanda dışarıdaki gürültüyü de fazlasıyla duymanıza neden olur. Bu durumun bir başka negatif etkisi de kulaklığın sürekli olarak kulağınızdan çıkıp düşmesi olacaktır.

Eğer hareketli bir iş ortamında veya spor yaparken kablosuz kulaklık kullanacaksanız, kulaklığınızın kulağınıza iyi oturup oturmadığına dikkat etmelisiniz. Genellikle kulaklık üreticileri artık çeşitli boylarda silikon üretse de bazı kulaklık tasarımlarında bu silikonlar kullanılmıyor. Kablosuz kulaklığınızın siz hareket ederken sürekli düşmesi de fazlasıyla rahatsızlık verici bir durum olacaktır.

Bluetooth kulaklıklar kablo derdinden kurtulmak için tercih ediliyor olabilir, ancak kablolu kullanıma izin veren kulaklıklar bazen hayat kurtarıcı olabiliyor. Kulak içi Bluetooth kulaklıklarda genel olarak böyle bir imkan bulunmasa da kulak üstü kulaklık modellerinin birçoğunda kablolu kullanıma izin veriliyor. Bu durum “O zaman Bluetooth kulaklık almanın ne anlamı var?” sorusunu akıllara getirebilir ancak pek öyle değil.

Bir taşıtla uzun süreli bir yolculuğa çıktığınızı düşünün. Birçok Bluetooth kulaklık pil ömrü olarak ortalama 4 ila 6 saat arasında bir müzik deneyimi sunuyor. Eğer bu süreden daha uzun yolculuklar yapıyorsanız şarj bir noktada yetersiz hale geliyor. Eğer cihazı şarj edebilme imkanınız yoksa kulaklığa ve müzik zevkinize veda edebilirsiniz ancak Bluetooth kulaklığınız kablolu kullanıma izin veriyorsa o zaman kesinti yaşamadan müzik dinlemeye devam edersiniz.

Aynı şey kulaklığı şarj etmeyi unuttuğunuz bir gün için de geçerli. Genelde gün içerisinde cihazları kullanır, geceleri şarja bırakırız. Eğer kulaklığınızı geceden şarja takmayı unutursanız bir sonraki gün için kulaklığın şarjı yetmeyebilir. Bu gibi durumlarda da kulaklığı kablolu olarak kullanmak fazlasıyla işe yarar. Dolayısıyla eğer bu tarz durumlarınız varsa kulaklığınızın kablolu kullanıma izin vermesine dikkat etmelisiniz.

Kablosuz kulaklıkların kablo derdinden kurtardığını ve daha konforlu bir müzik deneyimi sunduğunu söylemiştik. Bir işle meşgulken kulaklıklarınız takılı ve müzik dinliyorsanız, ister istemez denk gelen müziği değiştirmek isteyebilirsiniz veya o sırada gelen bir aramaya yanıt vermek isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda uğraştığınız işi bırakıp telefonu çıkartmak ve işlemi böyle yapmak biraz uğraştırıcı olabilir.

Birçok Bluetooth kulaklığın üzerinde ya tuşları ya da dokunmatik algılayıcıları bulunuyor. Bu şekilde aramalara yanıt verilebiliyor ve müzik durdurulup değiştirilebiliyor. Bazı modellerde olmayan bu özellik az önce de anlattığımız gibi durumlarda işe yarayabiliyor. Dolayısıyla telefonunuzu elinize almadan kolayca telefondaki işlerinizi halletmek istiyorsanız bu özelliğe sahip bir kulaklık almalısınız.


Kaynak webtekno.com

 

Güneş Sistemindeki 5 Ayrı Gezegen Çıplak Gözle Yan Yana Görülebilecek (Kaçırırsanız 18 Yıl Beklemeniz Gerekecek)

Bugünden itibaren tüm gökyüzü meraklıları nadir görülen bir olayı tam bir ay boyunca gözlemleyebilecek. Cuma gününün ilk saatleri itibarıyla Güneş Sistemi’mizin Dünya dışındaki 7 gezegeninden 5’i gökyüzünde çıplak gözle görülebilecek. En son 2004 yılında meydana gelen bu nadir olay, haziran ayının sonuna kadar sürecek.

Google Meet, Görüşmeleri Daha Eğlenceli Hale Getiriyor: Toplantılarda Oyun Oynanabilecek

Google, geçtiğimiz haftalarda paylaştığı duyurusunda Google Duo ve Google Meet hizmetlerinin artık tek bir çatı altında hizmet vereceğini açıklamıştı. Bu birleşmeden sonra şirket, tek bir uygulamayla üç farklı platforma rakip olmayı hedefliyordu. Artık Google Meet üzerinden hizmet verecek olan Google, bu uygulamanın daha kullanışlı hale gelmesi için yeni özellikler kullanıma sundu.

Belçikada 10 Euro ile Yapılan Market Alışverişinin Videosu Sosyal Medyada Viral Oldu

Ülkemizde uzunca bir süredir düşüşte olan alım gücü, özellikle son aylarda devasa bir düşüş yaşadı. Öyle ki geçtiğimiz günlerde açıklanan ocak ayı açlık ve yoksulluk sınırı, asgari ücrete yapılan yaklaşık net 1.425 TL’lik zammın şimdiden eridiğini ortaya koydu. Ülkemizde asgari ücret, açlık sınırından yalnızca 1 TL daha yüksekken geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir video viral oldu.

Galaxy S23 Hakkında Hayal Kırıklığı Yaratan İddia: Samsung, Tasarım Çalışmayı Unutmuş(!)

Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 14 ile tanışmıştık. Akıllı telefon dünyasının en popüler markalarından Apple’ın yeni telefonlarının ardından gözler elbette Apple’ın en büyük rakibi Samsung’a döndü. Her yıl ocak-şubat aylarında yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını tanıtan Samsung hakkında bugün yeni bir iddia geldi.

Bağlantının Telefon Hattı Olmadan Sağlandığı Yalın İnternet Nedir, ADSL ile Farkı Ne?

Dünyada ve ülkemizde uzun yıllardır internet bağlantısı kullanılmasına rağmen son kullanıcıya kadar gelerek yaygınlaşması ancak 2000’li yıllarda başladı. O dönem hatırlayanlar olacaktır, her evde bir sabit telefon hattı vardı ve internet bağlantısı bu hat üzerinden sağlanırdı. Cep telefonlarının yaygınlaşması ile birlikte sabit hat ihtiyacı ortadan kalkınca geriye nDSL olarak da adlandırılan yalın internet kaldı.